Vippivertailu (2022) – Katso parhaat vipit ja lainat!

Vippien suosion pysyy kovana vuodesta toiseen, ja hyvästä syystä, sillä tuntuu että nämä lainat vain paranevat vuosi vuodelta. Eroja kuitenkin löytyy paljon, ja sen takia vertailu on tärkeää. Tässä siis kattava vippivertailu, ja lista parhaista vipeistä vuonna 2021. Näiden kanssa et voi mennä vikaan!

rahalaitos
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainojen kilpailuttamista helposti Suomen suosituimmassa palvelussa

Lue lisää ja hae tästä


Rahalaitos on vuosien varrella optimoinut lainojen vertailua, ja siitä onkin noussut Suomen suosituin lainojen kilpailutuspalvelu.

Mikäli haluat siis tehdä lainaamisesta helppoa, mutta saada kuitenkin edullista lainaa sopivilla ehdoilla, voimme suositella tämän palvelun käyttöä.

sortter
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainaa ilman piilokuluja tai muita kikkoja

Lue lisää ja hae tästä


Sortter lupaa tarjoata lainaa hyvillä ehdoilla ja alhaisella korolla.

Sen merkittävin lupaus on se, että Sortter kertoo olevansa 100 prosenttisesti hakijan puolella.​

Tämä näkyy mm. siinä, että lainoissa ei ole piilokuluja, saat parhaan koron takuun, sekä asiakaspalaute on keskimäärin erittäin hyvää.​

Omalaina
 • Lainaa 100 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Vertailua myös pienempien lainojen kanssa.

Lue lisää ja hae tästä


Omalaina on toinen suosittu ja pidempään markkinoilla ollut edullisten lainojen hakemispalvelu.

Muihin kilpailijoihin verrattuna se antaa mahdollisuuden verrata myös pieniä lainoja. Lisäksi se omaa yhden suurimmista määristä yhteistyökumppaneja.

Hakemuksesi meneekin kerralla jopa 30 eri palvelulle kilpailutukseen!

FreedomRahoitus

Lue lisää ja hae tästä

 • Lainaa 500 - 60000€
 • Laina-aika 1 - 15 v
 • Ikäraja 20 v
 • Suurimpia lainojen kilpailutuspalveluja

Freedom Rahoitus on mahdollisesti suurin ja tunnetuin lainojen kilpailutuspalvelu, joka on täysin ilmainen lainanhakijoille ja jonka käyttö ei sido mihinkään.

Hakemuksen saat täytettyä jo minuuteissa, tai voit hoitaa sen myös puhelimen kautta niin halutessasi

Ja kun hakemus on jätetty, välitetään se jopa yli 20 eri rahoituspalvelulle, joilta alat saada lainatarjouksia hyvin nopeasti.

Jos siis tahdot mahdollisimmin halvan lainan, kilpailuta lainasi helposti täältä!

Etkö löytänyt listasta juuri sellaista lainaa kuin etsit? Katso myös tämä laajempi lainavertailu!

Miksi vippivertailu

vippivertailu

Vippi on tuttavallisempi nimitys yleensä pikavipeille, mutta sitä voidaan käyttää myös monenlaisiin lainoihin. Senpä takia otimmekin omaan vippivertailuumme mukaan myös muita lainoja kuin perinteisiä pikavippejä, sillä niiden kautta voi nykyisin saada parempia lainoja kuin ehkä koskaan aikaisemmin.

Tämän vertailun kärkeen nousevat erityisesti ilmaiset ensilainat, joita on tarjolla vuonna 2018 enemmän kuin koskaan ennen. Nämä ovat siis lainoja, jotka voit saada täysin ilmaiseksi ja ilman kuluja. Sinun täytyy vain olla uusi asiakas kyseissä lainapalvelussa, ja maksaa ne takaisin melko nopeasti, yleensä jo 30 päivän sisällä. Mutta jos tämä ei ole ongelma, kannattaa nämä korottomat vipit ehdottomasti hyödyntää!​

Koska kuitenkin tuntuu että näitä erilaisia lainoja, luottoja ja vippejä on tarjolla enemmän kuin koskaan (vaikka ehkä ennen vuoden 2012 lainmuutosta näitä oli vielä ehkä enemmän), niin näiden lainojen vertailuun kannattaa todellakin käyttää hieman aikaa. Vaikka kilpailun voisi luulla ajavan niitä samanlaisiksi, selviä eroja löytyy vielä ja viisas lainaaja voi hyvillä valinnoilla säästää jopa satoja euroja lainan kustannuksissa!

Kuinka valita sopiva vippi

Yläpuolella oleva suosituksemme on yleinen lista parhaista pikavipeistä ja lainoista mitä tällä hetkellä on, mutta tiedämme että voi olla seikkoja joiden takia jokin toinen laina voi olla tietyissä tilanteissa parempi kuin toinen.

Yleensä kun lainoja vertaillaan, ja kuten mekin olemme eniten niitä tarkastelleet, katsellaan paljon erityisesti niiden korkoa, hintaa sekä maksuaikaa. Lisäksi tarkastelussa on myös muut lainaehdot, mutta nämä jäävät vähemmällä huomiolle. Tämän takia tietyissä tilanteissa suositukset eivät ehkä aina mene täysin oikein, jonka takia olemmekin keränneet yleisesti artikkeleita sivustollemme, joissa vertailemme lainoja erikoistilanteissa.​

Esimerkkinä meiltä löytyy vinkkejä, jos haluaa lainaa ilman liitteitä, sekä myös vaikka 19-vuotiaille lainaajille suunniteltu opas.​ Ja tämän lisäksi sivuillemme teemme koko ajan lisää tämäntyylisiä oppaita tilanteisiin, joissa normaalit suositukset ja vippivertailut eivät ehkä aina anna sitä täysin oikeaa kuvaa.

Näin yleisesti kuitenkin kun puhutaan vippien vertailusta, niin selviten esille nousee yleensä lainan kustannukset ja korot. Nämä on helppo nähdä, vertailla ja asettaa paremmuusjärjestykseen. Ja tilanteessa kuin tilanteessa yleensä edullisempi laina on parempi kuin kallis. Ja tämä listaus jonkin yllänäet perustuu paljon juuri hintaan, joskin siinä ovat mukana myös jotkut muut tekijät, kuten Lainaston kohdalla esimerkiksi maksuajan pituus ja lainan saamisen helppous, tai Bank Norwegianin tarjoamat todella suuret mutta edulliset luotot.

Yleensä sopivan vipin valinta kannattaa tehdä jotenkin seuraavasti:

 1. Pohdit sopivan lainasumman, ja kuinka paljon lainaa oikein tarvitset. Tämä käy ihmisiltä usein ihan automaattisesti ja ilman ohjeistusta.
 2. Mietit kuinka nopeasti pystyt sen maksamaan. Helpoiten tämä tapahtuu arvioimalla lainan kokonaismäärää sen maksuaikaan. Jos esimerkiksi tarvitset 1500 euroa lainaa, ja pystyt maksamaan sitä takaisin 100 € kuussa, tarvitset todennäköisesti noin 18 kuukautta maksuaikaa kuluineen, eli 1,5 vuotta.​ Muista ottaa huomioon, että joudut maksamaan lainaa takaisin enemmän kuin sitä nostat, kun kustannukset lisätään hintaan.
 3. Katso vippivertailuja, ja huomioi paikat jotka tarjoavat edelliset ehdot täyttäviä lainoja. Tärkeää on siis että lainaa saa sen verran kuin tarvitset, ja että sopiva maksuaika on mahdollista saada. Kun näet sopivan paikan, katso sen hintaa ja jos se vaikuttaa kilpailukykyiseltä, myös muita ehtoja tarkemmin. Voit myös esimerkiksi käydä katsomassa sen kotisivuja.
 4. Pyydä sopivanoloisesta lainamestasta lainatarjous, ja jos se vaikuttaa hyvältä, allekirjoita se ja saat rahat käyttöösi yleensä todela nopeasti.

Tämä on se prosessi jonka avulla yleensä tulee hyvää jälkeä, ja saadaan omiin tarpeisiin hyvin sopiva laina. Mahdollista se on tehdä myös toisessa järjestyksessä tai toisin, mutta tämä on yleensä aika luontainen tapa. Tiedät paljonko lainaa tarvitset => mietit miten pystyt sen maksamaan takaisin => vertailet sopivia ehtoja täyttäviä firmoja => pyydät lainatarjouksen.

Toivottavasti tästä lainavertailusta löydät sopivan lainan, ja jos jostain syystä nämä lainat eivät vaikuttaisikaan oikein täysin sopivilta, selaa myös sivustoltamme löytyviä muita artikkeleja, ja katso jos olisimme jo ehtineet kirjoittaa juuri omaan tilanteesesi sopivan artikkelin. Teemme kovasti töitä kirjoittaaksemme näitä lisää ja lisää, sitä mukaan kun huomaamme uusia tarpeita ja tilanteita.