Trustbuddy – Lainaa 600 € netistä (lopettanut)

Yhtiö perustettiin 2009. Se oli ensimmäisten joukossa tarjoamassa vertaislainoja ja hankkimassa pääomaansa organisoidusti. Yhtiöllä on 12 työntekijää jotka kehittävät sen toimintaa. Sen tavoitteena on olla vertaislainauksen tunnuskuva. Heidän näkemys on että markkinoilla kaivataan parempaa tuottoa pääomille ja helpompaa pienlainan saantia. Trustbuddy on ruotsalainen yritys. Trustbuddy toimii useassa Euroopan maassa.

trustbuddy

Lainalle voi löytyä rahoittaja eri maasta kuin lainan hakija. Trustbuddy on internetissä toimiva yhteisö jonka jäsenet lainaavat rahaa toisilleen. Palveluun liittymiseen vaaditaan 18 vuoden ikää. Palvelu tarjoaa 100-600 euroa nopeasti yllättäviin elämäntilanteisiin. Kaikkien lainan ottajien luottotiedot tarkistetaan ennen lainan myöntämistä. Lainanantajan rahat turvataan jakamalla sijoitus usealle eri lainanhakijalle. Vertaislainausta on aina ollut maailmalla eri muodoissa mutta nyt se on tullut taas muotiin. Vertaislainaus on myös helpompi tapa monelle toimia, kuin virallisen yrityksen kautta lainan hakeminen. Vertaislainalla voi rahoittaa pieniä menoja ja tasoittaa taloutta seuraavaan palkkapäivään saakka. Se ei ole tarkoitettu suuriin hankintoihin. Lainanaika on lyhyt ja siksi kustannukset ovat melko kiinteät. Niin lainaajalle kuin lainanottajalle korko on 12 prosenttia.

Turvallisuus

Jäsenten luottotiedot tarkistetaan palveluun liittymisen yhteydessä. Tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkiin sähköisellä tunnisteella. Lainan antajan rahat jaetaan mahdollisimman monelle lainanhakijalle. Yhdellä lainalla voi olla enintään 60 eri lainan antajaa, kunkin osallisuus on tällöin 10 euroa per henkilö. Lainanantajan korko ennustetaan olevan 12 prosenttia vuositasolla. Lainanantaja ja lainan saaja eivät koskaan saa tietää toistensa henkilöllisyyttä ja he voivat olla eri maista. Trustbuddy vastaa siitä että sen henkilötietoja käsitellään voimassa olevien lakien mukaisesti. Kaikki sille annetut tiedot ovat luottamuksellisia ja niitä käytetään ainoastaan tilien hallintaan. Yrityksellä on käytössä yleiset alaa koskevat tietoturvallisuus säädökset.

Kuinka helppoa on käyttää tätä palvelua

Trustbuddyn verkkosivun tarkoitus on helposti välittää yhteydenottoja jäsentensä välillä nimettömästi. Vastauksen hakemukseesi voit saada jopa vartissa ja jos maksat lainasi 14 päivän sisällä se on täysin ilmainen. Laina-aika on 30 päivää, sitä voidaan erillisellä sopimuksella jatkaa toiset 30 päivää. Lainan määrä on vähintään 100 euroa ja enintään 600 euroa.

Lainaa voidaan myöntää 50 euron erissä maksimiin asti. Hakijan tulee olla 18 vuotta täyttänyt. Hänen tulee asua Suomessa ja olla Suomen kansalainen. Palvelun käyttöön tulee myös olla suomalainen matkapuhelinnumero. Lainanhakijalla tulee myös olla säännölliset tulot. Vastauksen hakemukseesi saat tekstiviestillä. Laina-aika riippuu lainan määrästä. Lainaa myönnetään lainahakemuksen ja luottotietojen perusteella. Trustbuddyn nettisivut ovat selkeät ja värikkäät. Trustbuddy löytyy myös appina älypuhelimille. Sen voi ladata joko trustbuddyn sivujen kautta QR koodin avulla tai suoraan oman älypuhelimen appi liikkeestä. Appista on omat versiot niin android, apple kuin muille käyttäjille. Sivuista on myös mobiiliversio osoitteessa trustbuddy.com/fi. Mobiiliversio ja appi ovat ilmaisia. Lainanantaja ansaitsee 12% koron lainaamastaan rahasta. Sivuilta löytyy myös palvelun blogi joka kertoo palvelun tilasta ja mahdollisista ruuhkista.

Kustannukset

Trustbuddyn sivuilla on selkeät valmiit laskelmat joista näkee eri lainojen kustannukset. Lainaan tulee aina käsittelymaksu jonka määrä riippuu lainan määrästä. Lainan korko on 12 % jos laina aika on yli 14 päivää. Lainasta peritään pidennysmaksu jos laina-aika on yli 30 päivää. Laskelmasta näkee myös nimellisen kuukausi koron ja todellisen vuosikoron. Lisää tietoja mahdollisista lainan kustannuksista ja maksuista löydät palvelun sivuilta. Sivuilla on selkeät taulukot josta käy ilmi palvelun kaikki kustannukset.

Lainankulut:

Lainan määrä(EUR) 100 150 200 250 300 350 400 450 500 550 600

Lainakulut (EUR) 39 55 61 68 74 80 87 94 101 109 116

Lainan pidennyksen kustannukset:

Lainan määrä (EUR) 100 150 200 250 300 350 400 450 500 550 600

Pidennyksenmaksu (EUR) 19 26 29 31 35 39 44 48 51 53 56

Asiakaspalvelu

Asiakas palvelu auttaa pääsemään alkuun. Palveluun rekisteröidytään ensin ja valitaan ryhdytäänkö sijoittajaksi vai lainaajaksi. Palvelu ohjaa sitten miten jatketaan. Sivulla on käytössä chatti ja sähköpostineuvonta. Hakemusta tehtäessä kerrotaan paljonko halutaan lainata, 100-600 euroa. Palvelu kertoo onko varoja saatavilla ja paljonko se voi lainata asiakkaan tietojen perusteella. Asiakkaalla tulee olla luottotiedot kunnossa jotta hän voi rekisteröityä palveluun. Palveluun liittymiseen tarvitaan myös Suomen kansalaisuus, verkkopankkitunnukset ja matkapuhelinnumero. Asiakaspalvelusta voi kysyä lisätietoja joko sähköpostitse tai sitten voi käyttää reaaliaikaista chattiä. Yritys on lain mukaan velvollinen antamaan viranomaistietoja viranomaisille kuten verovirastolle mahdollisista tuloista.

Lyhyesti

Vertaislainauspalvelu Trustbuddyssä kuluttajat lainaavat rahaa kuluttajille. Riski koostuu lainaajista jotka eivät kykene maksamaan lainaansa. Palvelu tarkistaa luottotiedot kun henkilö rekisteröityy ensikerran palveluun. Palvelussa saatavilla olevat lainarahat on toisten kuluttajien sinne sijoittamat rahoja. Lainarahojen määrä voi vaihdella ja vaikuttaa siihen millaista lainaa sinulle palvelussa tarjotaan. Palvelun periaatteena on että riskit minimoidaan molemmin puolisesti. Lainaa voi saada 100-600 euroa. Aina 50 euron korotetuissa erissä.

Eli 100, 150, 200 ja niin edelleen. Laina-aika on kiinteä, aina 30 päivää lainan otosta. Palvelun erikoisuutena on, että jos lainansa maksaa pois 14 päivän sisällä se on maksuton. Jatkoaikaa voi myös anoa lainalleen 30 päivää. Lainan kustannukset löytyvät sen netti sivuilta. Lainan korko 12 % ja se lasketaan 30 päivän lainalle. Todelliset vuosikorot löytyvät laskelma taulukoista. Jos ei maksuistaan pysty suoriutumaan voi ensin pyytää lainan 30 päivälle jatko aikaa toiset 30 päivää. Asiasta tulee aina olla yhteydessä asiakaspalveluun.