Risicum kokemuksia – Lue ennen kuin lainaat!

Risicum tarjoaa 50€ – 1000€:n suuruisia pikavippejä arkielämän rahoitusratkaisuihin. Lisäksi tarjolla on kulutusluottoja suuruudeltaan 1000€ – 4000€. Palvelu on avattu vuonna 2005 ja lainaa on myönnetty lähes 200 000 suomalaiselle. Risicumille on myönnetty avainlippu, joten voit olla varma että palvelu on korkealaatuinen ja turvallinen käyttää.

Risicumin lainat

Pikavippien laina-ajat ovat 14 – 90 vuorokautta ja suurempien kulutusluottojen 1 – 4 vuotta.

Pikavippien lainapäätöksen saat saman tien hakemuksen tehtyäsi. Pikavippi haetaan internetistä täyttämällä hakemuslomake tai jos sinulla on jo ennestään PIN-koodi (olet ns. vanha asiakas), lainaa voi hakea myös tekstiviestillä. Lainan hakeminen onnistuu myös soittamalla, mutta tällöin lainan saaminen kestää muutamia päiviä. Risicum lähettää hakupaperit allekirjoitettavaksi kirjattuna kirjeenä, jotka toimitetaan takaisin Risicumille. Saat rahat tilllesi välittömästi, kun lainapaperit on hyväksytty. Internethakemuksissa ennen lainan lopullista hyväksymistä saat tiedon takaisin maksettavan summan suuruudesta. Tämä takaa sen, että voit olla varma takaisin maksettavan summan suuruudesta eikä yllätyksiä pääse tapahtumaan.

Risicum pikavippiä voivat hakea kaikki Suomessa vakituisesti asuvat yli 18-vuotiaat henkilöt. Hakijan täytyy olla luotto- sekä oikeustoimikelpoinen ja ensimmäistä lainaa haettaessa tunnistauduttava palveluun pankkitunnuksin. Tunnistautuminen onnistuu Nordean, Sampo pankin, Osuuspankin, Aktian, Tapiolan, Ålandsbankenin, Handelsbankenin ja S-pankin tunnuksilla.

  • 18–19-vuotiaat voivat hakea 50–250€:n vippiä
  • 20–22-vuotiaat voivat hakea 50–400€:n vippiä
  • 23–24-vuotiaat voivat hakea 50–1000€:n vippiä
  • yli 25-vuotiaat voivat hakea 50–1000€:n vippiä

Takaisinmaksuaika riippuu haettavan lainan suuruudesta. 50€ – 200€:n pikavipin voi maksaa 14 – 30 vuorokauden maksuajalla. 250€ – 400€:n lainojen takaisinmaksuaika on 30 vuorokautta ja yli 500€:n pikalainan maksuaika on 90 vuorokautta.

Myönteisen lainapäätöksen saatuasi rahat siirtyvät tilillesi reaaliaikaisesti asiakaspalveluaikoina. Asiakaspalvelu on avoinna ma-su klo 7-23. Saat ilmoituksen tekstiviestitse, kun rahat ovat siirtyneet tilillesi. Laskun voit valita lainahakemuksen yhteydessä joko normaalina paperilaskuna tai sähköpostiin toimitettavana liitteenä. Sähköpostilaskutuksen voi valita kaikkiin saatavilla oleviin pikavippeihin. Mikäli maksu viivästyy, toimitetaan maksumuistutus aina paperiversiona.

Risicum tarjoaa myös pikavippejä suurempia kulutusluottoja. Myös kulutusluottojen hakeminen tapahtuu täyttämällä hakemuslomake internetissä tai tekstiviestillä. Risicum suosittelee internethakemusta, jolloin säästät tekstiviestien kustannukset. Kulutusluoton hakeminen on helppoa ja nopeaa ja lainapäätöksen saat samantien ja myönteisen lainapäätöksen saatuasi rahat siirtyvät tilillesi muutaman minuutin kuluessa asiakaspalveluaikoina.

Risicum kulutusluottoa voi hakea jokainen yli 25 – vuotias vakituisesti suomessa asuva henkilö. Kulutusluottoa varten ei tarvitse olla vakuuksia tai takaajia. Lainan suuruus on 1000€ – 4000€ ja takaisinmaksuajan voit asettaa 1 – 4 vuoden mittaiseksi, ihan kuten sinulle parhaiten sopii. Lainan takaisinmaksu onnistuu kotiisi tulevilla laskuilla. Lainan voi maksaa kokonaisuudessaan pois ennen viimeistä eräpäivää, tästä ei luonnollisesti aiheudu lisäkuluja.

Risicum myöntää myös useampia lainoja kerrallaan. Jos sinulla on esimerkiksi 50€ – 400€:n pikavippi, voit hakea lisäksi 1000€ – 4000€:n kulutusluottoa. Useampaa kuin yhtä pikavippiä tai kulutusluottoa ei voi olla avoinna kerrallaan, vaan ainoastaan vippi+kulutusluotto yhdistelmä on mahdollista.

Maksuohjelmaa on tarvittaessa mahdollista muuttaa/siirtää, mikäli lainan hakemisen yhteydessä sovittu aikataulu ei jostain syystä enää sovi. Maksuohjelmaa voi siirtää tai muuttaa joko internetissä täyttämällä muutoksenhakulomakkeen tai tekstiviestillä. Tekstiviestillä muutoksen hakemien onnistuu vain pikavippeihin. Muutoksesta aiheutuu kuluja ja tarkemmat sekä ajantasaiset tiedot saat Risicumin kotisivuilta.

Risicum kokemuksia

Onko sinulla Risicum kokemuksia? Kerro ne meille kommenttina, niin lisäämme ne tähän!