Pikavippi Pitkällä Maksuajalla (2022)

Pikavippiä pitkällä maksuajalla lainaavat tätä nykyä useat lainafirmat. Lakiuudistuksen tähden kalenterivuonna 2013 pikavippifirmat vaadittiin velkomaan pikalainoistaan aika tavalla pienempää korkosummaa kuin aiemmin.

Laissa tehdyn uudistuksen takia lukuisat epämääräiset lainaviritelmät lakkauttivat pikalainailun ja jäljelle jääneet lainaajat olivat pakotettuja uudistamaan pikaluottosääntönsä ja korkojensa suuruuden.

Lakiuudistuksen takia myöskin aikaisemmin monesti kalliisti hinnoitellut pikalainat ovat tänään aika lailla kohtuuhintaisempia ihmisille.

Tässä onkin parhaat pikavipit pidemmällä maksuajalla vuonna 2021

rahalaitos
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainojen kilpailuttamista helposti Suomen suosituimmassa palvelussa

Lue lisää ja hae tästä


Rahalaitos on vuosien varrella optimoinut lainojen vertailua, ja siitä onkin noussut Suomen suosituin lainojen kilpailutuspalvelu.

Mikäli haluat siis tehdä lainaamisesta helppoa, mutta saada kuitenkin edullista lainaa sopivilla ehdoilla, voimme suositella tämän palvelun käyttöä.

sortter
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainaa ilman piilokuluja tai muita kikkoja

Lue lisää ja hae tästä


Sortter lupaa tarjoata lainaa hyvillä ehdoilla ja alhaisella korolla.

Sen merkittävin lupaus on se, että Sortter kertoo olevansa 100 prosenttisesti hakijan puolella.​

Tämä näkyy mm. siinä, että lainoissa ei ole piilokuluja, saat parhaan koron takuun, sekä asiakaspalaute on keskimäärin erittäin hyvää.​

Omalaina
 • Lainaa 100 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Vertailua myös pienempien lainojen kanssa.

Lue lisää ja hae tästä


Omalaina on toinen suosittu ja pidempään markkinoilla ollut edullisten lainojen hakemispalvelu.

Muihin kilpailijoihin verrattuna se antaa mahdollisuuden verrata myös pieniä lainoja. Lisäksi se omaa yhden suurimmista määristä yhteistyökumppaneja.

Hakemuksesi meneekin kerralla jopa 30 eri palvelulle kilpailutukseen!

FreedomRahoitus

Lue lisää ja hae tästä

 • Lainaa 500 - 60000€
 • Laina-aika 1 - 15 v
 • Ikäraja 20 v
 • Suurimpia lainojen kilpailutuspalveluja

Freedom Rahoitus on mahdollisesti suurin ja tunnetuin lainojen kilpailutuspalvelu, joka on täysin ilmainen lainanhakijoille ja jonka käyttö ei sido mihinkään.

Hakemuksen saat täytettyä jo minuuteissa, tai voit hoitaa sen myös puhelimen kautta niin halutessasi

Ja kun hakemus on jätetty, välitetään se jopa yli 20 eri rahoituspalvelulle, joilta alat saada lainatarjouksia hyvin nopeasti.

Jos siis tahdot mahdollisimmin halvan lainan, kilpailuta lainasi helposti täältä!

Etkö löytänyt listasta juuri sellaista lainaa kuin etsit? Katso myös tämä laajempi lainavertailu!

pikavippi pitkällä maksuajalla

Pieni laina lainataan monesti olosuhteissa, kun valuuttaa ei ole juuri yhtään, eikä lainaa saa omasta pankista. Lainattu rahamäärä myöskin toivotaan saada liukkaasti tilille. Pieniä lainoja hakevat yleensä alle kolmekymppiset ja varattomat kuluttajat. Pikalainan myöntäminen vaatii tietyn vähimmäisiän, pitkään jatkuvan asumisen kotimaassa ja muun soveltuvuuden pikalainaan. Ennen vipin ottamista on fiksua ottaa selville, että luoton on kykenevä hoitamaan lainanantajalle määräajassa, jos tällä tavoin lainoittaja edellyttää.

Korkeakorkoiset pikalainat ovat saaneet aikaiseksi pikalainojen syntymisestä alkaen tempperamenttistä kritiikkiä. Suhtautuminen kalliisiin pieniin lainoihin on ollut eri medioissa lähestulkoon yksinomaan kriittinen. Vippien kätevä ja nopea saaminen ovat synnyttäneet lukuisalle vippaajalle vippikierteen, sillä pikavippejä ei useinkaan ole pystytty maksamaan lainafirmalle vaaditussa ajassa. Tällaisista vipeistä on saattanut saada alkunsa pikalainakierre, jossa entisiä pienlainoja hoidetaan lainafirmalle eri pikaluotoilla.

Pieni laina nostetaan silloin kun rahaa on pakko saada nopeasti

Pikalainoille on perustettu kuitenkin useita muunlaisia versioita. Niitä ovat muun muassa vertaisrahoitus, jolloin luottoa ei lainaa rahoitusyritys, vaan internetin avulla löydettävä kuluttaja.

Lainavaihtoehtoja ja suurta määrää pikavippejä kannattaa tutkia edes kuluiltaan. Ennen pikalainan hakemista on hyvä tutkia lisäksi lainaehdot, siitä huolimatta että pikaluotto heti aluksi tuntuisikin halvalta ja tyydyttävältä.

Pikalaina on halvemmin hinnoitettua suurempaa lainaa paljon kalliimpi laina. Jos henkilö ei ole varma pystyykö pikalainan lyhentämään ajoissa lainafirmalle, lainanottajan on järkevää selvittää onko pikavippiyrityksen lainaehdot pienlainan lyhentämisen suhteen asiallisia. Kun maksuaika ylittyy, eikä lainaa pystykään tilittämään takaisin, luoton korkosumma voi kiivetä mittavaksi. Siinä tapauksessa vaatimatonkin lainattu summa voi lopulta kiivetä rahamäärältään hyvin suureksi.

Vaikkakin pienlainat ovatkin nykyäänkin melko suosittuja, kyselyn mukaan vain pari % suomalaisista saattaisi pohdiskella lainaavansa rahan tarpeeseensa apua vipillä. Neljä viidesosaa vastanneista ei lainaisi vippiä koskaan.

Silloin kun luottoa tarvitsee, kannattaa hakea lainaa aluksi omasta pankista josta lainasumman voi saada melkein aina maltillisemmalla korkotasolla ja lisäkuluilla kuin muualta. Siinä tapauksessa kun luottoa ei omasta pankista myönnetä, kannattaa verrata eri lainoittajien luottojen korkoja yms ja valita kustannuksiltaan kohtuuhintainen ratkaisu.

Pikalainoja myöntävät nykyään monet rahoittajayritykset. Lakiuudistuksen tähden vuonna 2013 pikaluottopalvelut pakotettiin valkomaan lainoistaan paljon pienimääräisempää korkosummaa kuin aikaisemmin. Tämän muutoksen tähden jotkin pienehköt lainaviritelmät lakkauttivat lainapalvelunsa ja loput firmat olivat pakotettuja uudistamaan pikaluottosääntönsä ja korkonsa. Lakimuutoksen vuoksi myös aiemmin useimmiten hinnakkaasti hinnoitetut pikaluotot ovat tänä päivänä huomattavasti edullisempia kuluttajille. Muuttuneen lain myötä pikaluottojen summat muuttuivat toisaalta suuremmiksi, joten mm. 2 satasen vippiä ei normaalisti monetkaan pikavippifirmat myönnä tulevina aikoina.

Pikaluotto lainataan aika usein siinä tapauksessa, kun käteistä ei ole miltei ollenkaan, eikä rahaa voi hankkia muualta. Lainattu rahamäärä niin ikään tykätään ottaa liukkaasti käytettäväksi. Pikavippejä lainaavat monesti alle 30-kymppiset ja rahattomat suomalaiset. Pienlainan ottaminen vaatii riittävän vähimmäisiän, pitkään jatkuvan asumisen täällä ja muun soveltuvuuden pikalainaan. Ennen pikavipin hankkimista on aiheellista tehdä varmaksi, että pikalainan on kykenevä maksamaan luotonantajalle laina-aikana, jos tällä tavoin lainanantaja vaatii.

Pienet lainat ovat saaneet aikaiseksi niiden syntymisestä lähtien tulista keskustelua. Asennoituminen hinnakkaisiin vippeihin on ollut eri keskustelupalstoilla kutakuinkin vain moitiskeleva. Pikalainojen mutkaton ja joutuisa vippaaminen ovat saaneet aikaan lukemattomalle lainan ottajalle velkaongelmia, sillä pikalainoja ei usein ole pystytty lyhentämään lainanantajalle eräpäivään mennessä. Tuollaisista pikalainoista on saattanut syntyä pikalainakierre, jolloin erääntyneitä pienlainoja tilitetään lainanantajalle eri pikaluotoilla.

Pikalainat Pitkällä Maksuajalla

Pikavipeille on perustettu toisaalta useita muita muunnelmia. Näitä ovat esimerkiksi vertaislainat, jolloin luottoa ei myönnä pankki, vaan internetin kautta kohdattu kuluttaja.

Lainavaihtoehtoja ja erilaisia lainoja kannattaa tutkia ainakin kustannuksiltaan. Ennen pikalainan ottamista on fiksua tutkia myös lainan ehdot, siitä huolimatta että pikavippi ensiksi kuulostaisi kohtuuhintaiselta ja tyydyttävältä.

Pikavippi on maltillisesti hinnoiteltua suurempaa lainaa aika lailla kalliimpi luotto. Jos lainanottaja ei tiedä pystyykö pikavipin suorittamaan lyhyessä ajassa luotonantajalle, hänen on järkevää selvittää onko pikalainafirman luottoehdot luoton takaisinmaksun suhteen joustavia. Jos maksuaika ylittyy, eikä pikalainaa pysty tilittämään pois, luoton korko saattaa kiivetä huomattavaksi. Tällöin melko pienikin laina voi myöhemmin nousta kustannuksiltaan melkoisen suureksi.

Vaikka pikavipit ovat yhä jonkin verran suosittuja, tutkimuksen mukaisesti vain 2 prosenttia suomalaisista saattaisi miettiä ottavansa rahapulmiinsa helpotusta vipillä. Neljä viidesosaa henkilöistä ei lainaisi pikaluottoa milloinkaan.

Siinä tapauksessa kun lainaa tarvitsee, on viisasta hakea lainaa ensin pankista josta lainasumman voi ottaa lähes aina kohtuulisemmalla korolla ja muilla kuluilla kuin muusta paikasta. Silloin kun luottoa ei pankista saa, on fiksua vertailla eri lainafirmojen luottojen korkoja yms ja ottaa kustannuksiltaan sopiva ratkaisu.