Pikaluotto Heti (2021) – Lainaa Nopeasti 50 – 2250 €!

Pikaluotoissa on eroja, ja senpä takia olemmekin keränneet tähän sivulle tämän hetken parhaat pikaluotot. Valitse jokin listalla olevista lainoista, ja et voi mennä pahemmin vikaan!

Parhaat pikaluotot (Päivitetty syyskuussa 2021)

rahalaitos
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainojen kilpailuttamista helposti Suomen suosituimmassa palvelussa

Lue lisää ja hae tästä


Rahalaitos on vuosien varrella optimoinut lainojen vertailua, ja siitä onkin noussut Suomen suosituin lainojen kilpailutuspalvelu.

Mikäli haluat siis tehdä lainaamisesta helppoa, mutta saada kuitenkin edullista lainaa sopivilla ehdoilla, voimme suositella tämän palvelun käyttöä.

sortter
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainaa ilman piilokuluja tai muita kikkoja

Lue lisää ja hae tästä


Sortter lupaa tarjoata lainaa hyvillä ehdoilla ja alhaisella korolla.

Sen merkittävin lupaus on se, että Sortter kertoo olevansa 100 prosenttisesti hakijan puolella.​

Tämä näkyy mm. siinä, että lainoissa ei ole piilokuluja, saat parhaan koron takuun, sekä asiakaspalaute on keskimäärin erittäin hyvää.​

Omalaina
 • Lainaa 100 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Vertailua myös pienempien lainojen kanssa.

Lue lisää ja hae tästä


Omalaina on toinen suosittu ja pidempään markkinoilla ollut edullisten lainojen hakemispalvelu.

Muihin kilpailijoihin verrattuna se antaa mahdollisuuden verrata myös pieniä lainoja. Lisäksi se omaa yhden suurimmista määristä yhteistyökumppaneja.

Hakemuksesi meneekin kerralla jopa 30 eri palvelulle kilpailutukseen!

FreedomRahoitus

Lue lisää ja hae tästä

 • Lainaa 500 - 60000€
 • Laina-aika 1 - 15 v
 • Ikäraja 20 v
 • Suurimpia lainojen kilpailutuspalveluja

Freedom Rahoitus on mahdollisesti suurin ja tunnetuin lainojen kilpailutuspalvelu, joka on täysin ilmainen lainanhakijoille ja jonka käyttö ei sido mihinkään.

Hakemuksen saat täytettyä jo minuuteissa, tai voit hoitaa sen myös puhelimen kautta niin halutessasi

Ja kun hakemus on jätetty, välitetään se jopa yli 20 eri rahoituspalvelulle, joilta alat saada lainatarjouksia hyvin nopeasti.

Jos siis tahdot mahdollisimmin halvan lainan, kilpailuta lainasi helposti täältä!

Etkö löytänyt listasta juuri sellaista lainaa kuin etsit? Katso myös tämä laajempi lainavertailu!

Miksi hakea pikavippi tai -luotto

Pikaluotto terminä kattaa hyvin monenlaisia lainoja, ja siinä mielessä se ei samalla tavalla kerro mikä lainassa on idea kuin jotkut muut termit. Yleensä se tarkoittaa luottoa, joka on tarkoitus maksaa takaisin nopeasti. Samalla se voi kuitenkin tarkoittaa vain yleisemmin luottoja, joita on itse mahdollista nostaa ja saada tilille nopeasti.

Ihmisillä voikin olla jossakin määrin eri ideoita siitä, mitä pikaluotot ovat, ja tämä voi vaikuttaa myös siihen että miten hyvin he onnistuvat löytämään tämänlaisen lainan. Tämä luotto voi olla kulutusluotto, joustoluotto tai tietyissä tilanteissa jopa pikavippi.​ Riippuu paljon siitä, että mitä oikein haet, että mikä näistä vaihtoehdoista olisi se paras. Suoraa pikaluottoa nimittäin nykyisin tarjoavat todella harvat firmat, ja useimmat tämäntyyliset lainat kulkevat toisilla nimillä 2020 - luvulla.

Pikavippi tai -luotto tarjoaa ehkä suurimpana etuna sen, että lainaa saa nopeasti. Tämän etu on kuitenkin paljon pienentynyt jo ihan sen vuoksi, että lähes jokainen nettilaina on tätä nykyään saatavilla todella nopeasti tilille. Lainaa nopeasti haluavien ei useinkaan ole pakko hakea tietynlaista lainaa sen takia. Faktaa toki on, että pienempiä lainoja usein saa nopeammin kuin suuria, mutta nykyään voi useamman tuhannen euron vipin hakea jo monesti, ja rahat saada kuitenkin alle tunnissa.​

Pikaluotto tekstiviestillä

Ehkä yksi asia mitä monet kaipaavat alkuaikojen vipeistä on se, että niitä pystyi hakemaan todella helposti tekstarin avulla. Pikaluotto tekstarilla ei onnistu nykyään samalla tavalla kuin aikaisemmin, mutta tietyissä tilanteissa se on edelleen mahdollista.

pikaluotto uusi

Syy miksi se ei oikein samalla tavalla ole mahdollista johtuu siitä, että lainaamisen ehdot ja vaateet ovat tiukemmat. Yksi näistä on se, että hakijan henkilöllisyys pitää tarkemmin varmistaa. Pelkkä puhelinnumero ja se nimi mihin se on rekisteröity ei enään riitä.

Nykyään kaikki lainapaikat jotakuinkin vaativat pankkitunnusten käyttöä lainaa hakiessa. Tätä käytetän henkilöllisyyden osoittamiseksi, ja lisäksi se on tapa jolla digitaalisesti on mahdollista lainatarjous allekirjoittaa. Ilman pankkitunnuksia ei pikaluottoja tai muitakaan netistä haettavia lainoja ainakaan tietääkseni ole mistään enään mahdollista saada.

Pikaluotto puhelimella on helpommin saatavissa, sillä esimerkiksi nettiselaimen kautta voi kännykän avulla lainaa usein aika samalla vaivalla hakea. Suuremmat lainafirmat ovat myös luoneet omia sovelluksia puhelimeen, jota kautta voi vielä vähän helpommin lainaa joskus hakea, joskin yleisesti näiden käyttö ei ole pakollista. Ihan selaimen kautta luoton hakeminen onnistuu kyllä kännykän kautta usein pienellä vaivalla.

No missä tilanteessa on sitten mahdollista hakea lainaa tekstiviestillä? Se tulee mahdolliseksi yleensä ainoastaan silloin, kun olet joskus aikaisemmin hakenut lainan saman firman kautta. Tällöin he joskus luottavat tähän jo kerran tehtyyn varmistukseen, ja joissakin lainapaikoissa on mahdollisuus uusia lainoja hakea tekstiviestin avulla.

Samaten jos avaat luottotilin, voit usein tehdä nostoja sieltä tekstarin kautta. Tällöin et kuitenkaan hae siten uutta luottoa, vaan kyseessä on enemmän vanhan lainan käyttäminen tavalla jonka sen sopimus sallii.

Edullisin pikaluotto 2020– näin haet puhelimen avulla!

Valitettava tosiasia on se, että nykyisin on hyvin pieniä eroja monien pikaluottojen ja pienempien lainojen hinnassa. Hyvää on kuitenkin se, että tämä tarkoittaa enemmän sitä, että näiden kaikkien lainojen korot ovat paljon kohtuullisemmat. Takana on ne jopa satoihin prosentteihin nousseet korot, sillä uuden lain myötä suurin nimelliskorko mitä lainasta saa pyytää on 20 %.

Taitaa tilanne olla nyt 2020 sellainen, että jokainen pienempi eli noin alle 1000e laina pitää korkoaan tässä suurimmassa sallitussa.​ Hinnan puolesta koron kautta on siis turha kauheasti haaveilla, mutta tämä ei kuitenkaan sano niin että hintaeroja ei koskaan tulisi.

Laki antaa nimittäin mahdollisuuden firmoille myöskin ottaa lainasta muita kuluja aina 150 euron summaan asti per vuosi. Useimmissa luotoissa nämä laskutetaan joko tilinhoitomaksujen tai muiden kulujen kautta. Jos tarkkaan lasket, huomaat että tämä kokonaiskustannus nousee lähes aina juuri tuohon suurimpaan sallittuun.

Tämä kustannus ei kuitenkaan synny aina samalla tavalla, ja tämän takia riippuen lainan laina-ajasta voi lainapaikan valinnalla olla väliä. Tämä kustannus on nimittäin rajoitettu vuositasolla, mutta sitä ei ole määrätty että miten ja millä aikataululla sitä laskutetaan.​

Jos luottoon haluat 12kk maksuajan, niin hintaeroja ei välttämättä oikein synny. Jos laina-aika on tätä lyhyempi, niitä voi joskus tulla enemmän kuin ajattelisi.​

Esimerkiksi 3 kuukauden maksuajalla, jos lainan lisäkulu tulee per kuukausi tasaisesti jakautuen, on lainan kokonaishinta pienempi kuin jos iso osa kulusta syntyy heti kun lainan nostat esimerkiksi nostokulun kautta. Tämä kannattaa tarkistaa jos laina-aika on lyhyempi, mutta ei tuo niin suuria muutoksia jos haet lainaa pitkällä maksuajalla.​ Tuossa tapauksessa taas sitten on hyvin mahdollista, että lainan korkoa voisi saada alemmaksi, ja tätä kautta kilpailutus kannattaa.

Luottojen kilpailuttaminen​

Edullista luottoa hakiessa on sinulla kaksi päävaihtoehtoa kun haet parasta pikaluottoa itsellesi.

Voit joko vertailla lainoja itse, kuten tämä sivusto sinua auttaa tekemään. Tai sitten voit jossakin määrin helpottaa urakkaa, ja kilpailuttaa lainasi.​

Mitä eroa on sitten lainojen kilpailuttamisessa ja lainavertailulla? Niillä on yksi merkittävä ainakin puolivirallinen ero, jota moni ensimmäistä lainaansa etsivä ei välttämättä tiedä. Ja tämä pätee niin luottoihin kuin lainoihinkin, oli kyseessä sitten kulutusluotto tai pikalaina.

Lainavertailu tarkoittaa tämän tyylisiä sivustoja kuin Vippikeidas on, eli sivustoja jotka vertailevat yleisesti lainoja, ja auttavat ihmisiä saamaan edullisia pikaluottoja tai muita lainoja. Koska emme kuitenkaan tiedä lukijoiden henkilökohtaista tilannetta, joudumme antamaan suosituksia yleisellä tasolla. Tämä näkyy myös esimerkiksi suosituslistalllamme, jossa mm. Lainaston pikalaina olisi paras pikaluotto työttömälle, kun taas Bank Norwegian vaatii kovemmat tulot mutta on parempi vanhemmille ja varakkaammille lainaajille. Kumpikin on kuitenkin listalle lisätty, sillä emme tiedä mikä tilanne on lukijalle, ja osalle toinen näistä sopii hyvin kun taas toiselle se toinen on se paras pikaluotto 2020.

Mutta lainan kilpailutuksella saat selville tarkasti, millaisia lainoja sinulle tarjottaisiin eri paikasta. Siis juuri sinulle, ei kenellekkään muulle. Se miten tämä toimii on se, että näiden palvelujen avulla sinä täytät yhden lainahakemuksen, joka sitten lähetetään eteenpäin useammalle potentiaalisella lainanantajalle, jotka käyvät hakemuksen läpi itse. Hakemus lähetään yksityisyytesi suojaten, mutta siten että sen tietojen perusteella voidaan tehdä lainapäätös.

Se mikä näissä on hienoa on se, että alat saada pian hakemuksen jättämisen jälkeen monia lainatarjouksia suoraan sähköpostiisi. Saat siis tarjouksia, joista näet millä ehdoilla lainaa tai luottoa annettaisiin sinulle!

Sinulla on sitten koska tahansa oikeus allekirjoittaa jokin näistä lainatarjouksista, jolloin saat kyseisen lainan, tai jättää ne kokonaan nostamatta. Mitään sitoutumispakkoa tai vastaavaa ei ole. Ja kilpailutuksen kustannukset maksaa tämä lainapaikka, jonka takia tämä palvelu on sinulle täysin ilmainen eikä se maksa mitään.

Tämän takia jos ei olekkaan mikään pakko saada rahaa heti tilille, niin suosittelemme yleisesti käyttämään näitä lainakilpailutuspalveluja. Ne ovat helpoimpia tapoja saada edullista lainaa netistä melko nopeasti mutta erityisesti erittäin vaivattomasti. Suositeltuja tälläisiä palveluja ovat mm. Lendo, Freedom Rahoitus ja Rahalaitos. Ne toimivat kaikki jotakuinkin samalla lailla, mutta osalla on suhteet hieman eri paikkoihin kuin toisilla. Et kuitenkaan voi oikein mennä väärään, käytit sitten mitä tahansa näistä 3 firmasta. Uusia lainoja on myös tullut ja samaten näitä palveluja, mutta yleisesti suosittelisin pysymään vielä ainakin näiden kohdalla, sillä näillä ainakin on hyvät suhteet jo moneen lainaajaan, ja täten hakemuksesi välittyy useampaan paikkaan helposti.​

Koroton pikaluotto - Onko pikaluotto ilman kuluja mahdollista saada?

Nykyään tarjolla on jonkin verran myös ns. ilmaisia ensilainoja, tai tuttavallisemmin korottomia pikavippejä. Nämä ovat siis lyhytkestoisia lainoja, joita voi saada ilman että niistä täytyy maksaa sentin senttiä kuluja tai korkoja. Hyvä onkin ajatella näitä eräänlaisiksi sisäänheittotuotteiksi, joiden tarkoitus on houkutella uusia asiakkaita lainapalvelujen käyttäjiksi. Tämä myös tarkoittaa sitä, että näitä on mahdollista hakea vain kerran, eli silloin kun hakee ensimmäistä vippiään.

Ehkäpä ainoa miinus mitä näille lainatarjouksille voidaan antaa onkin se,että niissä on todella lyhyet maksuajat. Ne pitää nimittäin maksaa yleensä 30 päivän sisällä takaisin, ja Suomilimiitillä jolla on pisin maksuaika näistä luotoista, sekin pitää maksaa takaisin viimeistään 60 vuorokauden sisällä.

Tuon takia nämä pikalainat eivät siis sovellukkaan aivan sellaisenaan kaikille. Jos tarvitset pikaluottoa 6 kk tai 12 kk maksuajalla, kannattaakin katsella sitä muualta kuten Lainastolta. Mutta jos tarvits​et esimerkiksi pientä vippiä seuraavaan palkkaan asti, niin nämä voivat olla monesti se paras pikaluotto mitä voit sillä hetkellä tähän tarkoitukseen saada. Tälläinen ilmainen pikaluotto, voiko sitä parempaa lainaa periaatteessa ollakkaan?

Hyvä on kuitenkin huomata että varsinkin pienemmissä lainoissa pikaluottojen korot eivät useinkaan nosta lainan hintaa niin suuriksi, että kannattaisi välttämättä kovin paljoa tinkiä maksuajan suhteen. Pikaluotto pitkällä maksuajalla voi monille olla ehkä sen muutaman kymmenen euron tai ehkä 100 € arvoinen lisä, varsinkin jos ajattelee että tämä lisäkustannus jakautuu 12 kk tai 9 kk ajanjaksolle. Tietenkin kun puhutaan sitten 1000 - 2000 € pikaluotoista, niin koron muutokset alkavat tehdä jo isompaa lovea lompakkoon, ja niiden kanssa kannattaa olla entistä tarkempi!​ Tällöin voi pikaluottovertailu ollakkin jo todella arvokas!

Lainaa helposti ilman vakuuksia

Yksi pikaluottojen parhaista puolista on se, että ne ovat vakuudettomia lainoja. Tämä siis tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse antaa sitä hakiessasi mitään vakuuksia tai muita arvoesineitä lainaajalle vaan saat pitää ne itselläsi.

​Tämän takia näiden pikalainojen hakeminen onkin helppoa, ja se on yksi iso tekijä miksi erilaiset vipit ja luotot ovat niin suosittuja tänäpäivänä. Pikalaina ilman vakuuksia on vain niin paljon kätevämpi tapa lainata rahaa, varsinkin jos on tottunut laskemaan erilaisten tavaroiden arvoja vakuuksien annossa. Iso ongelma tässä nimittäin on se, että vaikka joku telkkari tai vastaava voi olla käyttäjälleen arvokas, jos se ei ole aivan tulituore, ei sen vakuudellinen arvo ole kovin korkea. Ja jos ikää ei löydy vielä paljoa, on pikaluotto 18v joskus paras laina mitä tuon ikäisenä voi saada.

Vakuudettomia lainoja etsi​vät kääntyvätkin usein netin puoleen, josta saa helposti pikavippejä ilman vakuuksia, tai vaikka minkälaista muutakin lainaa ilman että vakuuksia tai takaajia pitäisi antaa. Tämä on yksi niistä seikoista nopeuden lisäksi, miksi verkko on nykyään niin saakutin hyvä paikka hakea luottoa tai lainaa!

Ja vaikka sinulta niitä vakuuksia löytyisikin, niin on usein paljon helpompi hakea vakuudetonta luottoa kuin alkaa laskea niiden arvoa ja saada toinen osapuoli olemaan niistä samaa mieltä. Varsinkin jos kyseessä on vähääkään suurempi laina.​

Pikaluotot vs joustoluotot vs kulutusluotot

Osaa ihmisistä hämää jonkin verran se,että tarjolla vaikuttaisi olevan monenlaisia luottoja, mutta aina ei ole oikein selvää, mikä niistä on paras mihinkin tilanteeseen. Miten nämä luotot eroavatkin sitten esimerkiksi joustoluotoista? Ja mitä sitten taas ovat kulutusluotot?

Helpointa tämä on ehkä ajatella korvaamalla termi pikaluotto ihan suoraan vain pikalainalla tai pikavipillä. Usein nämä ovat nimittäin niin samanlaisia vippejä, että niistä käytetään samoja nimityksiä ristikkäin. Näin voi siis ajaltella että kyseessä on nopea laina, jonka avulla on tarkoitus saada lainaa heti tilille, tai ainakin mahdollisimman nopeasti. Lisäksi kyseessä on usein ns. pieni vippi, eli lainasummat ovat alle 1000 € luokkaa, tai vähintään alle 2000 €.

Kulutusluotot ovat taas tästä melkein vastakohtia. Niitä otetaan usein kun halutaan lainaa 5000 € tai jopa tätä enemmän. Lisäksi ne maksetaan takaisin yleensä pitkän ajan kuluessa, ja maksuajoissa ei yleensä puhuta kuukausista vaan vuosista. 10 vuoden maksuaika on mahdollista saada kulutusluottojen muodossa.

Kulutus- ja joustoluotoissa on toinenkin merkittävä ero kaikkiin vippeihin ja lainoihin. Ne saa nostaa nimittäin osissa, ja vielä omaan tahtiin. Tämä tapahtuu siten, että periaatteessa kun haet tälläistä lainaa, niin sinulle avataan oma luottotili, jolta sitten saat tehdä nostoja ilman uusia hakemuksia. Eli näin ne toimivat hieman samalla tapaa kuin luottokortit toimivat. Joskus harvoin tämä koskee myös pikaluottoja, mutta yleensä ne maksetaan suoraan heti tilille. Teoriassa kulutusluotonkin voi nostaa heti tilille, mutta koska sitä ei yleensä ole otettu tätä varten, harvoin niin kuitenkin tehdään.​

Mikäli siis tarkoitus ei ole saada luottoa heti tilille ja tahdotaan hieman suurempaa luottoa, kannattaa kääntyä yleensä näiden toisten luottojen puoleen. Kulutusluotot ovat niistä suosituimpia, mutta joustoluottojen suosio on kirinyt muita vuodesta toiseen.

Joustoluotot toimivat taas siten, että kun haet lainaa, niin et sovi silloin kuinka nopeasti maksat lainan takaisin. Sen sijaan jokaisella lainapalvelulla on oma sovittu minimimaksu, joka pitää tästä joustoluotosta maksaa takaisin per kuukausi.​ Tässä on aika paljon vaihtelua eri lainapaikkojen välillä, mutta yleensä puhutaan noin 50 € - 200 € välisestä summasta, joka pitää siis maksaa takaisin joka kuukausi, oli lainasumma sitten mikä tahansa. Jossain paikoissa tämä voi olla myös prosenttiosuus lainasta, eli vaikka 10 % avoimesta lainasummasta.

Homma on siis kunnossa kunhan tämän verran maksaa takaisin joka kuukausi, mutta lainaajalla on aina oikeus korvata lainaansa takaisin myös tätä nopeammin ilman ilmoittamisia tai hakemuksia. Jos rahaa jää käteen, voi joustoluottoa maksaa takaisin nopeammin, ja jos taas rahatilanne on tiukka, niin maksaa vain minimin. Tämän takia joustoluottoja otetaankin eniten niissä talouksissa, missä rahatilanne voi vaihdella enemmän kuukaudesta toiseen. Ja näihin se soveltuukin parhaiten.

Yleistyksenä voisikin antaa suosituksen eri luottojen väliltä seuraavalla tavalla:​

 • Pikaluotot ovat parhaita kun halutaan pienempää luottoa, joka myös voidaan maksaa takaisin yleensä alle vuodessa.
 • Kulutusluotot sopivat suurempaa luottotarpeeseen, ja kun laina-aikaa tarvitaan enemmän. Lisäksi tulojen pitäisi olla aika tasaiset, tai sitten jätetään tarpeeksi marginaalia köyhemmille kuukausille.
 • Joustoluottojen kanssa taas saa yleensä hieman suurempaa luottoa nopeasti, ja se soveltuu parhaiten silloin kun tulot ja menot vaihtelevat kuukaudesta toiseen.

Yleiset vinkit kun haet luottoa netistä

Mielestäni ehkä osasyy sille miksi useampi ihminen tuntuu joutuvat ongelmiin nettilainojen ja pikavippien kanssa on se, että kun haet lainaa netistä, joudut ottamaan itse enemmän vastuuta sen suhteen, että saat sen maksettua takaisin.

Kun vielä yleisesti otettiin pankkilaina kun tarvittiin rahaa, niin silloin pankit tarkkailivat aika tarkoin lainaajia kun he pohtivat että antaisivatko he heille lainaa vai ei. Lisäksi pankit tunsivat asiakkaat yleensä paljon paremmin kuin nykyään, kun lainamestoilla ei ole mitään yhteyttä yleensä aikaisemmin ollut kun lainahakemus heille saapuu.

Tämän takia valitettavasti osa paikoista antaa lainaa liian heppoisin perustein nykyään, ja varsinkin kun moni yrittää antaa lainaa nopeasti ja mahdollisimman pian, niin joskus se asiakkaan tarkkailu jää vähemmälle. Tämän takia suosittelen lainanhakijoita miettimään itse tarkemmin omia kykyjään maksaa ne takaisin, ja luottamaan vähemmän lainapaikkojen tarkastukseen. Joskus ne nimittäin antavat luottoa, mitä ei olisi pitänyt antaa ja se voi aiheuttaa ongelmia.​

Haitkin sitten lainaa yritykselle tai luottoa heti tilille, niin kannattaa pohtia hieman erityisesti sitä, onko itellä oikeasti kykyjä ja mahdollisuutta maksaa tämän hakemansa laina takaisin sovitussa ajassa.

Yleisin ongelma tässä on se, että lasketaan sovittu kuukausierä sen mukaan mitä voitaisiin maksaa kuukausina jolloin kaikki menee hyvin. On helppo ottaa lainaa 500 € heti, ja kuvitella että kyllähän minä nytten voin tuota maksaa takaisin vaikka 200 € kuukaudessa ilman ongelmia. Mutta sitten 3 kk päästä pesukone pamahtaa, ja autosta hajoaa rengas. Nyt ei olekkaan sitten enään tarjolla sitä rahasummaa, jolla saisi maksetua lainaa loppuun. Ja pahimmillaan tästä voi seurata se kaikkien pelkäämä pikavippikierre, jossa haetaan aina uutta luottoa edellisen maksamiseksi, ja tätä tehdään kunnes​ velkaa on niin paljon että sitä ei pystytä mitenkään korvaamaan.

Mistä helppo pikaluotto

pikaluotto

Lisäksi osa ihmisistä​ vertailee lainoja tarkoin, lukee tarkasti pikaluottovertailuja ja erilaisia lainavertailuja, ja on todella tietoinen lainan korosta ja kustannuksista. Mutta sitten ehkä keskitytäänkin liikaa näihin seikkoihin, ja ei osata arvioida riittävästi sitä, kuinka paljon se maksuaika vaikuttaa lainan takaisinmaksuun. Pikaluotto pitkällä maksuajalla voi olla hieman kalliimpi kyllä, mutta se on myös yleensä helpompi maksaa takaisin ja täten aiheuttaa vähemmän ongelmia yleensä. Mutta joskus kun haetaan mahdollisimman edullista lainaa, niin ei osata riittävästi tarkastella näitä muita tekijöitä.

Nämä ovatkin pari vinkkiä siis kun pohdit tai meinaat jo hakea pikaluottoa netistä. Ehkä se tärkein seikka loppujen lopuksi kun pohditaan että pystytäänkö vippi maksamaan takaisin on se, että kuinka suuri sen kuukausierä on. 150 € voi jollekkin olla sopiva erä, toiselle taas vaikka 1500 €. Absoluuttisen määrän sijasta tärkeintä olisikin mitoittaa tämä rehellisesti omien tulojen ja menojen suhteen. Joskus voi kuitenkin olla vaikea olla rehellisen tämän suhteen, sillä kaikki haluaisivat mahdollisimman edullista luottoa ja maksaa se takaisin nopeassa aikataulussa.

Kuitenkin kun pohditaan, niin maksuaika on liian pitkä, on seurauksena hieman suuremmat kustannukset ja korkokulut. Mutta jos se on liian lyhyt, voi seurauksena olla kyvytttömyys maksaa luotto takaisin ja sen tuomat usein selvästi kalliimmat ja vakavammat seuraukset. Tämän takia suosittelenkin mielummin ottamaan liian pitkän laina-ajan kuin pakottamaan sitä liian lyhyeksi. Tämä on myös harvoin se ongelma, joka ihmisillä loppujen lopuksi tulee. Yleensä jossain vaiheessa lainaa huomataan, että onneksi tuli jätettyä vähän tilaa arjen yllättäviin kustannuksiin eikä vain yritettyä saada pikaista lainaa nopeasti.​

Pikaluotto ilman luottotietoja

Lopuksi voisi muutamalla sanoa jotakin heille, jotka kovasti näkevät vaivaa tarkoituksenaan löytää pikaluotto ilman luottotietoja.

Totuus nykyään 2020 on vahvasti nimittäin se, että lainan saaminen luottotietojen menetyksen jälkeen Suomessa on melko lailla mahdoton urakka. Lainaa hakiessa joudut osoittamaan henkilöllisyytesi pankkitunnusten avulla, ja jokainen luotettava lainapaikka tarkistaa kyllä luottotiedot jo ennen kuin he mitenkään alkavat katsoa hakemustasi.

Kun he sitten huomaavat että luottotiedot ovat menneet, loppuu koko juttu siihen. Lainan saaminen luottotiedottomalle ei käytännössä ole enään mahdollista, ja kannattaa ajatella että tämä on lopulta kuitenkin keskimäärin hyvä asia.

Valitettavasti liian moni ihminen on joutunut ongelmiin pikavippien ja muiden verkkolainojen kanssa. Tähän porukkaan on kuulunut lukuisia ns. "normaaleja ihmisiä", ja tämän takia voi vain kuvitella mikä se riski olisi jos lainaa annettaisiin helposti ihmisille joilla on jo luottotiedot menneet.

Tietyissä tilanteissa tämä toki olisi hyvä mahdollisuus, mutta kuten jo sanottua, nykyään se ei enään ole mahdollista. Kannattaa siis mielummin säästää vaivaa, ja katsoa muita keinoja joita kautta voisit pienen rahamäärän saada jos tarpeesi on sellainen että rahaa olisi pakko saada. Verkosta sen saaminen on hyvin epätodennäköistä.​