Pikaluotto Heti (2020) – Lainaa Nopeasti 50 – 2250 €!

Pikaluotoissa on eroja, ja senpä takia olemmekin keränneet tähän sivulle tämän hetken parhaat pikaluotot. Valitse jokin listalla olevista lainoista, ja et voi mennä pahemmin vikaan!

Parhaat pikaluotot (Päivitetty syyskuussa 2019)

Ferratum kokemuksia
 • Luottotili 10 - 2000€
 • Joustava takaisinmaksu (min 100e kuussa)
 • Uudelle asiakkaalle 30 päivää korotonta maksuaikaa
 • Ikäraja 21 v

Lue lisää ja hae tästä


Ferratumilta saat luottotilin, jolta voit tehdä nostoja sitten omaan tahtiin vaikka kellon ympäri!

Ensimmäinen nosto on tehtävä klo 7 - 23 välillä, mutta seuraavat nostot voit tehdä 24/7, ja saada rahaa tilille vaikka yöllä.

Uudet asiakkaat saavat myös ensimmäisen nostonsa ilmaiseksi 30 päivän ajaksi ilman nostokulua tai korkoa.

vertaaensin
 • Lainaa 500 - 60 000€
 • Laina-aika 1 - 15 v
 • Ikäraja 18v
 • Palvelun käyttö ilmaista

Lue lisää ja hae tästä


VertaaEnsin palvelun kautta on kaikkien vähääkään suurempia lainoja hakevien usein helppoa löytää itselleen hyvin sopiva laina edullisella hinnalla ja ilman sitoutumispakkoa.

Palvelu hoitaa lainojen kilpailutuksen ja vertailun aika pitkälti puolestasi, jonka takia sopivan lainan valinta on hyvin helppoa sinun kannaltasi.

Lisäksi palvelun käyttö ei maksa mitään!​

Limiittiluotto
 • Lainaa 10 - 2000€
 • Laina-aika 3 - 24 kk
 • Ikäraja 18v
 • Kätevä ja edullinen 

Lue lisää ja hae tästä >>


Limiitin kautta on mahdollista saada edullinen joustoluotto, jota voi nostaa tilille 24/7 ja jonka lainapäätöksen saat kuulla heti.

Lisäksi saat ensimmäisen noston ilman nostokuluja uutena asiakkaana. Tarjous voimassa toistaiseksi.

Lainan minimilyhennys 50 - 150 €, riippuen lainan suuruudesta ja sopimuksesta.​

Kuinka hakea pikaluotto

Pikaluoton hakeminen onnistuu kätevästi puhelimella. Jos sinulla on suuri vipintarve etkä ole esimerkiksi koneen ääressä tai et sellaista omista, on helppoa hakea pikaluotto ilman nettihakemusta puhelimitse. Kännykällä haettuun vippiin onkin tilanteessa kuin tilanteessa turvautunut satoja tuhansia suomalaisia.

Useat suomalaiset vipinmyöntäjät tarjoavat palveluitaan myös netin välityksellä, tosin pikaluotto puhelimella helpoittaa elämää jos nettiin ei ole mahdollista päästä. pikaluoton hakeminen puhelimella on myös ilmainen vaihtoehto, sillä maksat normaalista hakemuksesta vain paikallisverkkomaksun.

Tämä on huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi netin verkkomaksu. Jos sinulla on mielessä hankkia pikavippi puhelimella, tämä onnistuu monestakin paikasta. Näitä paikkoja ovat lähes kaikki suomalaiset vippiyhtiöt, joilla on jopa 24 tunnin asiakaspalvelu, näin myös puhelimen välityksellä on helppo hakea pikavippi. Pikavipin hakeminen tekstiviestillä on suosittua, josta kerromme alempana pikavippi puhelimellaenemmän: kuitenkin muista, että suomalaiset yritykset saavat myöntää lainat vasta kello 7-23 päivisin.

Tällä pyritään ehkäisemään erilaisia ongelmia joita pikavippien myöntäminen on synnyttänyt, kuten esimerkiksi päihtyneenä otetut lainat tai hetken mielijohteesta otetut lainat. Nyt on myös vireillä lakialoite, jonka tarkoituksena on lisätä harkinta-aika lainanhaulle. Esimerkiksi vasta 24 h jälkeen myönnettävä laina toimisi näin.

Pikavipin hakeminen puhelimella on erittäin suosittu tapa ottaa pikavippi, sillä se on helppo keino suomalaisille, joista lähes jokainen omistaa puhelimen. Kun haet pikalainaa puhelimitse, vaiheet ovat nämä:

pikaluotto uusi

1. Vertaile pikaluottoja, ennen kuin otat mitään. Päätä lainasumma, laina-aika ja miten aiot maksaa lainan takaisin.

2. Ota palvelunumero ylös ja soita lainanhakijalle tarkoitettuun asiakaspalveluun, josta voit hakea lainaa. Lainanhakemisessa tarvitset siis omat yhteystietosi, tilinumerosi, pienissä lainoissa tämän lisäksi lainan tiedot ja oman henkilötunnuksesi. Kuitenkin tässä vaiheessa saatetaan pyytää sinua tunnustautumaan esimerkiksi TUPAS-järjestelmällä, vaikka et netissä hakemusta tekisikään.

3. Kun olet saanut lainahakemuksen tehtyä, sen tarkistamiseen menee aikaa muutamasta minuutista pariin tuntiin. Tämän aikana luottotietosi tarkistetaan ja lainasummasi joko hyväksytään tai hylätään.

4. Jos laina myönnetään, se maksetaan usein viimeistään vuorokauden sisään tilillesi. Tämän jälkeen laina on sinun, ja lainan myöntäjä lähettää sinulle perästä laskun, tai jos kyseessä on suurempi laina, ensimmäisen kuukausierän, jonka mukaan lainaa aletaan maksaa takaisin.

Pikaluottopuhelimella on helppo ja mutkaton operaatio, ainakin verrattuna siihen kuinka hankalaa on saada vippi ilman luottotietoja. Kuitenkin yhä useammat suomalaiset ovat siirtyneet myös nettihakemuksen tekoon hakiessaan pikavippiä, sillä netissä toimiva ilmainen ja helppokäyttöinen oman henkilöllisyyden varmistamispalvelu TUPAS – tunnistautuminen auttaa helposti sekä lainanantajia että –hakijoita. Kuitenkaan pikavippi puhelimella haettuna ei ole mitenkään alempiarvoinen lainanmuoto. Pikavipin hakeminen tekstiviestillä on kuitenkin melkein yhtä kätevä tapa kuin lainan hakeminen netistä. Netissä on myös erikseen paljon sivustoja joissa voi tehdä positiivista pikavippivertailua, joten ne toimivat kuluttajille tarkoitettuna palveluina saada halvin pikaluotto.

Miksi hakea pikavippi tai -luotto

Pikaluotto, pikalaina tai vastaavantyylinen laina on lainaamisen muoto, jossa rahat saadaan tilille mahdollisimman nopeasti. Lisäksi tämä tarkoittaa usein myös sitä, että lainaamisesta on tehty mahdollisimman helppoa, ja osassa paikoista on myös mahdollista saada jopa lainaa heti tilille 24h, jos niin haluaa.

Osalla on vielä se väärinkäsitys että tämä "pika-" termi viittaisi lainan takaisinmaksuaikaan. Vaikka se aikoinaan niin on ollutkin, on nykyään mahdollista saada pikaluotto pitkällä laina-ajalla aivan samalla tapaa kuin vaikka joustoluottokin. Se miksi näissä on yleensä lyhyt maksuaika johtuu enemmän siitä, että niissä on keskimäärin selvästi pienemmät lainasummat kuin siitä että niiden nimi jotenkin siihen viittaisi niin vahvasti.​

Pikaluottoja on tarjolla yleensä aina 50 eurosta 2500 € asti, mutta yleisimmin nämä summat ovat tuolla 1000 € paikkeilla hieman kumpaankin suuntaan. Suosittuja ovat myös mm. 1500 €, 500 € ja muut vastaavat tasaluvut kuten 2000 €. Kuitenkin oman tarpeen mukaan voi valita nykyään melkein minkä tahansa summan näiden arvojen väliltiä ilman ongelmia monestakin paikasta. Kuitenkin muutamat pieniä pikaluottoja pitkällä maksuajalla tarjoavat palvelut kuten Lainasto ovat rajoittaneet tarjontansa vain tasalukuihin. Heiltä saakin esim. lainaa 100 €, 200 €, 300 € tai 400 €, ei näiden summien väliltä.​

Hae pikaluotto tekstiviestillä heti tilille

Tekstiviestillä haettuna pikavippi hoituu yhdessä viestissä. Tällaisessa tapauksessa, tekstiviestillä vippiä haettaessa, tarvitset samat tiedot itsestäsi kuin kuin hakisit sitä perinteistesti puhelimella. Jos haet vippiä tekstiviestillä, tunnistautumisen kanssa voi olla ongelmia. Tämän takia netti – tai puhuttu puhelinhakemus on ehkä helpoin ja luotettavin keino hakea pikavippiä. Tekstiviestivippi on kuitenkin halpa vaihtoehto hakea vippiä, sillä usein tekstiviestistä ei puliteta ekstrahintaa, vaan hakeminen on ilmaista. Myös lainapäätös tulee tekstiviestillä. Tekstiviestihakemuksen yhteydessä lainapäätöksen tekemiseen menee korkeintaan pari tuntia, jonka jälkeen saat ilmoittamallesi tilille rahat. On myös silti luotottajia, jotka tämän lisäksi laskuttavat myönnetystä vipistä vaikkapa 5 euroa kuluja. Näitä kuluja kutsutaan myös pikavipin käsittelykuluksi. Helpoin tapa saada pikavippi tekstiviestillä tulevaisuutta ajatellen, on kirjautua kerran asiakkaaksi johonkin tiettyyn pikavippi palveluun esimerkiksi netin kautta, jonka jälkeen tekstiviestihakemus sujuu helposti. Näin he saavat tunnistetietosi kerralla, jolloin heidän on helppo myöntää laina jo vanhalle lainanhakijalle. Pikavippi tekstiviestillä tai vippiä puhelimella haluavalle lakiin on tulossa muutoksia. Mitä kuuluu pikavipeille vuonna 2012?

Edullisin pikaluotto 2018 – näin haet puhelimen avulla!

Pikavippiä vuonna 2012 tekstiviestillä hakevat saavat huokaista helpotuksesta, sillä tämä on vieläkin suosittu keino hakea lainaa. Erityisesti ihmiset, joilla ei ole kotona nettiä, ovat kiinnostuneet tästä palvelusta. Vaikka pikavippeihin on tulossa muutaman vuoden sisään korkokatto, se ei tarkoita että ne olisivat katoamassa lähipiiristä. Varsinkin suurien lainojen tapauksessa ei 50 prosentin korkokatto ole juttu eikä mikään, koska kulutusluotoissa on usein vain noin 5% vuosikorko. Kun taas pienemmissä vipeissä tämä voi tarkoittaa harmaita hiuksia sekä lainanmyöntäjille että hakijoille, koska jotta tämä korkoprosentti saataisiin vipeistä alas, tulisi maksuaikaa pidentää, joka lisäisi taas korosta tulevaa lisämaksua. Tämä on hieman järjetöntä miettien samalla, että suurin osa pikavipeistä menee aivan tavallisten keskituloisten maksuihin tilanteessa, joissa pankkilaina on liian suuri. Jos pikavippiä puhelimella haluava haluaa esimerkiksi 1000 euron vippiä ja maksaa pari kymppiä tähän päälle, ei suuri 100% vuosikorko vaikuta tähän pätkääkään, koska kyseessä on koko vuodelle maksettava korko. Kuitenkin vuonna 2017 pikavipit voivat hyvin. Pikavippi firmoja ei perusteta enää kuin sieniä sateella, sillä alalla alkaa olla selvää kilpailua. Kuitenkin, koska kilpailua löytyy, on vuonna pikavippiä 2018 hakevan todella helppo tehdä pikavippivertailu ja päätyä juuri oikeaan pikavippiin. Vuoden 2012 aikana lainoja kuitenkin otettiin melkein 350 000, eli noin 4000 pikalainaa päivässä. Tämä vastaa vuositasolla 1,4 miljoonaa vippiä, joten myös tässä rahoituksen muodossa pyörivät isot rahat. Se on selvää tuloa myös Suomen kansantaloudelle. Mitä muuta parhaista pikavipeistä tiedetään vuonna 2017?

Pikavippien tilalle ollaan puuhaamassa vaihtoehtoista rahan saantia, sosiaalista luototusta. Sosiaalinen luototus perustuu rahavaikeuksissa olevien ihmisten kykyyn lainata rahaa valtiolta. Tätä on käytetty Kemissä jo 1990-luvun loppupuolelta, josta on ollut vain hyviä kokemuksia.

Yhtenä hyvänä merkkinä pikavippien kansallisista ja kansainvälisestä kokemuksesta on suomalaiselle pikavippiyritykselle ferratumille myönnetty pankkilupa. Ferratum on hakenut erikseen myös Suomesta Risicumin ohella pankkitoimilupaa, mutta Finanssivalvonta torjui molemmat hakemukset. Pankkitoimilupa saatiinkin myöhemmin Maltalta. Lupa haettiin, koska kansainvälisesti kasvava Ferratum Oy haluaa aloittaa toiminnan myös suurissa talouksissa kuten Saksassa, joissa luotottamistoiminnan onnistumiseksi tarvitaan lähes poikkeuksetta pankkitoimilupa.

Pikavippiä ilman pankkitunnuksia tai pikalainaa puhelimella vuonna 2017 hakevalle toinen vaihtoehto on netistä haettu laina. Kuitenkin koska netissä on huomattavasti helpompi vertailla kulutusluottoja ja pienlainoja, kannattaa netistä haetun lainan tiedot ainakin tarkistaa sieltä etukäteen. Netistä haettuna rahan säästäminen hakuprosessissa on taattua.

Lainaa heti tilille

Pikaluotto terminä ei tänäpäivänä enään tarkoita vain sitä, että se pitäisi maksaa takaisin nopeasti, vaan myös sitä että sitä voi saada tililleen melkeinpä heti. Etsitpä sitten 100 € tai 1800 € pikaluottoa, voivat nämä rahat siirtyä tilillesi jo tunnin sisällä monestakin paikasta. Tämän takia nämä luotot ovatkin pikavippien ohella eräitä nopeimmista keinoista saada fyrkkaa käyttöönsä kun kiire on kova.

Tämä ei kuitenkaan onnistu jokaisesta paikasta, vaan vaatii että palvelulla on siihen systeemit käytössä. Yleensä vuonna 2018 ainakin tämä tarkoittaa sitä, että palvelu käyttää Instator nimistä palvelua, joka koneellisesti käsittelee lainahakemukset.​ Tosin osa firmoista pystyy käsinkin tarkistamaan hakemuksia jo alle 30 minuutin sisällä, jolloin rahat tulevat kyllä nopeasti sitäkin kautta käytöösi.

On siis todellakin mahdollista saada lainarahaa nopeasti, ja varsinkin kun tuntuu että yhä useampi lainapalvelu on ottanut tämän systeemin käyttöönsä.​ Kuitenkin aina ei kannata kiirehtiä tämän kanssa, sillä mahdollista on myös kilpailuttaa lainansa, jolloin sitä voi saada jopa selvästi halvemmalla kuin muutoin. Siitä enemmän seuraavassa.

Lainavertailu ja lainojen kilpailutus

Mitä eroa on sitten lainojen kilpailuttamisessa ja lainavertailulla? Niillä on yksi merkittävä ainakin puolivirallinen ero, jota moni ensimmäistä lainaansa etsivä ei välttämättä tiedä. Ja tämä pätee niin luottoihin kuin lainoihinkin, oli kyseessä sitten kulutusluotto tai pikalaina.

Lainavertailu tarkoittaa tämän tyylisiä sivustoja kuin Vippikeidas on, eli sivustoja jotka vertailevat yleisesti lainoja, ja auttavat ihmisiä saamaan edullisia pikaluottoja tai muita lainoja. Koska emme kuitenkaan tiedä lukijoiden henkilökohtaista tilannetta, joudumme antamaan suosituksia yleisellä tasolla. Tämä näkyy myös esimerkiksi suosituslistalllamme, jossa mm. Lainaston pikalaina olisi paras pikaluotto työttömälle, kun taas Bank Norwegian vaatii kovemmat tulot mutta on parempi vanhemmille ja varakkaammille lainaajille. Kumpikin on kuitenkin listalle lisätty, sillä emme tiedä mikä tilanne on lukijalle, ja osalle toinen näistä sopii hyvin kun taas toiselle se toinen on se paras pikaluotto 2018.

Mutta lainan kilpailutuksella saat selville tarkasti, millaisia lainoja sinulle tarjottaisiin eri paikasta. Siis juuri sinulle, ei kenellekkään muulle. Se miten tämä toimii on se, että näiden palvelujen avulla sinä täytät yhden lainahakemuksen, joka sitten lähetetään eteenpäin useammalle potentiaalisella lainanantajalle, jotka käyvät hakemuksen läpi itse. Hakemus lähetään yksityisyytesi suojaten, mutta siten että sen tietojen perusteella voidaan tehdä lainapäätös.

Se mikä näissä on hienoa on se, että alat saada pian hakemuksen jättämisen jälkeen monia lainatarjouksia suoraan sähköpostiisi. Saat siis tarjouksia, joista näet millä ehdoilla lainaa tai luottoa annettaisiin sinulle!

Sinulla on sitten koska tahansa oikeus allekirjoittaa jokin näistä lainatarjouksista, jolloin saat kyseisen lainan, tai jättää ne kokonaan nostamatta. Mitään sitoutumispakkoa tai vastaavaa ei ole. Ja kilpailutuksen kustannukset maksaa tämä lainapaikka, jonka takia tämä palvelu on sinulle täysin ilmainen eikä se maksa mitään.

Tämän takia jos ei olekkaan mikään pakko saada rahaa heti tilille, niin suosittelemme yleisesti käyttämään näitä lainakilpailutuspalveluja. Ne ovat helpoimpia tapoja saada edullista lainaa netistä melko nopeasti mutta erityisesti erittäin vaivattomasti. Suositeltuja tälläisiä palveluja ovat mm. Lendo, Freedom Rahoitus ja Rahalaitos. Ne toimivat kaikki jotakuinkin samalla lailla, mutta osalla on suhteet hieman eri paikkoihin kuin toisilla. Et kuitenkaan voi oikein mennä väärään, käytit sitten mitä tahansa näistä 3 firmasta. Uusia lainoja on myös tullut ja samaten näitä palveluja, mutta yleisesti suosittelisin pysymään vielä ainakin näiden kohdalla, sillä näillä ainakin on hyvät suhteet jo moneen lainaajaan, ja täten hakemuksesi välittyy useampaan paikkaan helposti.​

Koroton pikaluotto - Onko pikaluotto ilman kuluja mahdollista saada?

Nykyään tarjolla on jonkin verran myös ns. ilmaisia ensilainoja, tai tuttavallisemmin korottomia pikavippejä. Nämä ovat siis lyhytkestoisia lainoja, joita voi saada ilman että niistä täytyy maksaa sentin senttiä kuluja tai korkoja. Hyvä onkin ajatella näitä eräänlaisiksi sisäänheittotuotteiksi, joiden tarkoitus on houkutella uusia asiakkaita lainapalvelujen käyttäjiksi. Tämä myös tarkoittaa sitä, että näitä on mahdollista hakea vain kerran, eli silloin kun hakee ensimmäistä vippiään.

Ehkäpä ainoa miinus mitä näille lainatarjouksille voidaan antaa onkin se,että niissä on todella lyhyet maksuajat. Ne pitää nimittäin maksaa yleensä 30 päivän sisällä takaisin, ja Suomilimiitillä jolla on pisin maksuaika näistä luotoista, sekin pitää maksaa takaisin viimeistään 60 vuorokauden sisällä.

Tuon takia nämä pikalainat eivät siis sovellukkaan aivan sellaisenaan kaikille. Jos tarvitset pikaluottoa 6 kk tai 12 kk maksuajalla, kannattaakin katsella sitä muualta kuten Lainastolta. Mutta jos tarvits​et esimerkiksi pientä vippiä seuraavaan palkkaan asti, niin nämä voivat olla monesti se paras pikaluotto mitä voit sillä hetkellä tähän tarkoitukseen saada. Tälläinen ilmainen pikaluotto, voiko sitä parempaa lainaa periaatteessa ollakkaan?

Hyvä on kuitenkin huomata että varsinkin pienemmissä lainoissa pikaluottojen korot eivät useinkaan nosta lainan hintaa niin suuriksi, että kannattaisi välttämättä kovin paljoa tinkiä maksuajan suhteen. Pikaluotto pitkällä maksuajalla voi monille olla ehkä sen muutaman kymmenen euron tai ehkä 100 € arvoinen lisä, varsinkin jos ajattelee että tämä lisäkustannus jakautuu 12 kk tai 9 kk ajanjaksolle. Tietenkin kun puhutaan sitten 1000 - 2000 € pikaluotoista, niin koron muutokset alkavat tehdä jo isompaa lovea lompakkoon, ja niiden kanssa kannattaa olla entistä tarkempi!​ Tällöin voi pikaluottovertailu ollakkin jo todella arvokas!

Lainaa helposti ilman vakuuksia

Yksi pikaluottojen parhaista puolista on se, että ne ovat vakuudettomia lainoja. Tämä siis tarkoittaa sitä ,että sinun ei tarvitse antaa sitä hakiessasi mitään vakuuksia tai muita arvoesineitä lainaajalle, vaan saat pitää ne itselläsi.

​Tämän takia näiden pikalainojen hakeminen onkin helppoa, ja se on yksi iso tekijä miksi erilaiset vipit ja luotot ovat niin suosittuja tänäpäivänä. Pikalaina ilman vakuuksia on vain niin paljon kätevämpi tapa lainata rahaa, varsinkin jos on tottunut laskemaan erilaisten tavaroiden arvoja vakuuksien annossa. Iso ongelma tässä nimittäin on se, että vaikka joku telkkari tai vastaava voi olla käyttäjälleen arvokas, jos se ei ole aivan tulituore, ei sen vakuudellinen arvo ole kovin korkea. Ja jos ikää ei löydy vielä paljoa, on pikaluotto 18v joskus paras laina mitä tuon ikäisenä voi saada.

Vakuudettomia lainoja etsi​vät kääntyvätkin usein netin puoleen, josta saa helposti pikavippejä ilman vakuuksia, tai vaikka minkälaista muutakin lainaa ilman että vakuuksia tai takaajia pitäisi antaa. Tämä on yksi niistä seikoista nopeuden lisäksi, miksi verkko on nykyään niin saakutin hyvä paikka hakea luottoa tai lainaa!

Ja vaikka sinulta niitä vakuuksia löytyisikin, niin on usein paljon helpompi hakea vakuudetonta luottoa kuin alkaa laskea niiden arvoa ja saada toinen osapuoli olemaan niistä samaa mieltä. Varsinkin jos kyseessä on vähääkään suurempi laina.​

Pikaluotot vs joustoluotot vs kulutusluotot

Osaa ihmisistä hämää jonkin verran se,että tarjolla vaikuttaisi olevan monenlaisia luottoja, mutta aina ei ole oikein selvää, mikä niistä on paras mihinkin tilanteeseen. Miten nämä luotot eroavatkin sitten esimerkiksi joustoluotoista? Ja mitä sitten taas ovat kulutusluotot?

Helpointa tämä on ehkä ajatella korvaamalla termi pikaluotto ihan suoraan vain pikalainalla tai pikavipillä. Usein nämä ovat nimittäin niin samanlaisia vippejä, että niistä käytetään samoja nimityksiä ristikkäin. Näin voi siis ajaltella että kyseessä on nopea laina, jonka avulla on tarkoitus saada lainaa heti tilille, tai ainakin mahdollisimman nopeasti. Lisäksi kyseessä on usein ns. pieni vippi, eli lainasummat ovat alle 1000 € luokkaa, tai vähintään alle 2000 €.

Kulutusluotot ovat taas tästä melkein vastakohtia. Niitä otetaan usein kun halutaan lainaa 5000 € tai jopa tätä enemmän. Lisäksi ne maksetaan takaisin yleensä pitkän ajan kuluessa, ja maksuajoissa ei yleensä puhuta kuukausista vaan vuosista. 10 vuoden maksuaika on mahdollista saada kulutusluottojen muodossa.

Kulutus- ja joustoluotoissa on toinenkin merkittävä ero kaikkiin vippeihin ja lainoihin. Ne saa nostaa nimittäin osissa, ja vielä omaan tahtiin. Tämä tapahtuu siten, että periaatteessa kun haet tälläistä lainaa, niin sinulle avataan oma luottotili, jolta sitten saat tehdä nostoja ilman uusia hakemuksia. Eli näin ne toimivat hieman samalla tapaa kuin luottokortit toimivat. Joskus harvoin tämä koskee myös pikaluottoja, mutta yleensä ne maksetaan suoraan heti tilille. Teoriassa kulutusluotonkin voi nostaa heti tilille, mutta koska sitä ei yleensä ole otettu tätä varten, harvoin niin kuitenkin tehdään.​

Mikäli siis tarkoitus ei ole saada luottoa heti tilille ja tahdotaan hieman suurempaa luottoa, kannattaa kääntyä yleensä näiden toisten luottojen puoleen. Kulutusluotot ovat niistä suosituimpia, mutta joustoluottojen suosio on kirinyt muita vuodesta toiseen.

Joustoluotot toimivat taas siten, että kun haet lainaa, niin et sovi silloin kuinka nopeasti maksat lainan takaisin. Sen sijaan jokaisella lainapalvelulla on oma sovittu minimimaksu, joka pitää tästä joustoluotosta maksaa takaisin per kuukausi.​ Tässä on aika paljon vaihtelua eri lainapaikkojen välillä, mutta yleensä puhutaan noin 50 € - 200 € välisestä summasta, joka pitää siis maksaa takaisin joka kuukausi, oli lainasumma sitten mikä tahansa. Jossain paikoissa tämä voi olla myös prosenttiosuus lainasta, eli vaikka 10 % avoimesta lainasummasta.

Homma on siis kunnossa kunhan tämän verran maksaa takaisin joka kuukausi, mutta lainaajalla on aina oikeus korvata lainaansa takaisin myös tätä nopeammin ilman ilmoittamisia tai hakemuksia. Jos rahaa jää käteen, voi joustoluottoa maksaa takaisin nopeammin, ja jos taas rahatilanne on tiukka, niin maksaa vain minimin. Tämän takia joustoluottoja otetaankin eniten niissä talouksissa, missä rahatilanne voi vaihdella enemmän kuukaudesta toiseen. Ja näihin se soveltuukin parhaiten.

Yleistyksenä voisikin antaa suosituksen eri luottojen väliltä seuraavalla tavalla:​

 • Pikaluotot ovat parhaita kun halutaan pienempää luottoa, joka myös voidaan maksaa takaisin yleensä alle vuodessa.
 • Kulutusluotot sopivat suurempaa luottotarpeeseen, ja kun laina-aikaa tarvitaan enemmän. Lisäksi tulojen pitäisi olla aika tasaiset, tai sitten jätetään tarpeeksi marginaalia köyhemmille kuukausille.
 • Joustoluottojen kanssa taas saa yleensä hieman suurempaa luottoa nopeasti, ja se soveltuu parhaiten silloin kun tulot ja menot vaihtelevat kuukaudesta toiseen.

Yleiset vinkit kun haet lainaa netistä

Mielestäni ehkä osasyy sille miksi useampi ihminen tuntuu joutuvat ongelmiin nettilainojen ja pikavippien kanssa on se, että kun haet lainaa netistä, joudut ottamaan itse enemmän vastuuta sen suhteen, että saat sen maksettua takaisin.

Kun vielä yleisesti otettiin pankkilaina kun tarvittiin rahaa, niin silloin pankit tarkkailivat aika tarkoin lainaajia kun he pohtivat että antaisivatko he heille lainaa vai ei. Lisäksi pankit tunsivat asiakkaat yleensä paljon paremmin kuin nykyään, kun lainamestoilla ei ole mitään yhteyttä yleensä aikaisemmin ollut kun lainahakemus heille saapuu.

Tämän takia valitettavasti osa paikoista antaa lainaa liian heppoisin perustein nykyään, ja varsinkin kun moni yrittää antaa lainaa nopeasti ja mahdollisimman pian, niin joskus se asiakkaan tarkkailu jää vähemmälle. Tämän takia suosittelen lainanhakijoita miettimään itse tarkemmin omia kykyjään maksaa ne takaisin, ja luottamaan vähemmän lainapaikkojen tarkastukseen. Joskus ne nimittäin antavat luottoa, mitä ei olisi pitänyt antaa ja se voi aiheuttaa ongelmia.​

Haitkin sitten lainaa yritykselle tai luottoa heti tilille, niin kannattaa pohtia hieman erityisesti sitä, onko itellä oikeasti kykyjä ja mahdollisuutta maksaa tämän hakemansa laina takaisin sovitussa ajassa.

Yleisin ongelma tässä on se, että lasketaan sovittu kuukausierä sen mukaan mitä voitaisiin maksaa kuukausina jolloin kaikki menee hyvin. On helppo ottaa lainaa 600 € heti, ja kuvitella että kyllähän minä nytten voin tuota maksaa takaisin vaikka 200 € kuukaudessa ilman ongelmia. Mutta sitten 3 kk päästä pesukone pamahtaa, ja autosta hajoaa rengas. Nyt ei olekkaan sitten enään tarjolla sitä rahasummaa, jolla saisi maksetua lainaa loppuun. Ja pahimmillaan tästä voi seurata se kaikkien pelkäämä pikavippikierre, jossa haetaan aina uutta luottoa edellisen maksamiseksi, ja tätä tehdään kunnes​ velkaa on niin paljon että sitä ei pystytä mitenkään korvaamaan.

Lisäksi osa ihmisistä​ vertailee lainoja tarkoin, lukee tarkasti pikaluottovertailuja ja erilaisia lainavertailuja, ja on todella tietoinen lainan korosta ja kustannuksista. Mutta sitten ehkä keskitytäänkin liikaa näihin seikkoihin, ja ei osata arvioida riittävästi sitä, kuinka paljon se maksuaika vaikuttaa lainan takaisinmaksuun. Pikaluotto pitkällä maksuajalla voi olla hieman kalliimpi kyllä, mutta se on myös yleensä helpompi maksaa takaisin ja täten aiheuttaa vähemmän ongelmia yleensä. Mutta joskus kun haetaan mahdollisimman edullista lainaa, niin ei osata riittävästi tarkastella näitä muita tekijöitä.

Nämä ovatkin pari vinkkiä siis kun pohdit tai meinaat jo hakea pikaluottoa netistä. Ehkä se tärkein seikka loppujen lopuksi kun pohditaan että pystytäänkö vippi maksamaan takaisin on se, että kuinka suuri sen kuukausierä on. 150 € voi jollekkin olla sopiva erä, toiselle taas vaikka 1500 €. Absoluuttisen määrän sijasta tärkeintä olisikin mitoittaa tämä rehellisesti omien tulojen ja menojen suhteen. Joskus voi kuitenkin olla vaikea olla rehellisen tämän suhteen, sillä kaikki haluaisivat mahdollisimman edullista luottoa ja maksaa se takaisin nopeassa aikataulussa.

Kuitenkin kun pohditaan, niin maksuaika on liian pitkä, on seurauksena hieman suuremmat kustannukset ja korkokulut. Mutta jos se on liian lyhyt, voi seurauksena olla kyvytttömyys maksaa luotto takaisin ja sen tuomat usein selvästi kalliimmat ja vakavammat seuraukset. Tämän takia suosittelenkin mielummin ottamaan liian pitkän laina-ajan kuin pakottamaan sitä liian lyhyeksi. Tämä on myös harvoin se ongelma, joka ihmisillä loppujen lopuksi tulee. Yleensä jossain vaiheessa lainaa huomataan, että onneksi tuli jätettyä vähän tilaa arjen yllättäviin kustannuksiin eikä vain yritettyä saada pikaista lainaa nopeasti.​

Pikaluotto ilman luottotietoja

Pikaluottoa luottotiedottomalle on saatavilla kaikille sitä tarvitseville, mutta vaihtoehdot ovat käyneet viimeisten vuosien saatossa melko vähiin. Lainaa ilman luottotietoja on saatavilla yksityisiltä rahoituslähteiltä ja joissain tapauksissa myös pankista. Jos yrität hakea pikavippiä ilman luottotietoja, tulee sinun kokeilla ehdottomasti sellaista yritystä, joka ei vielä käytä TUPAS-tunnistusmenetelmää.

pikaluotto

Tämä systeemi tarkastaa automaattisesti verkkopankkitunnukset syötettyäsi henkilötietosi ja lisäksi myös muut taustat. Tämä tarkoittaa sitä, että maksuhäiriömerkinnät tulevat automaattisesti pikalainaa myöntävän yrityksen tietoisuuteen ja he eivät yleensä päästä lainan hakijaa tästä pidemmälle, mikäli luottotietohäiriö taustalta löytyy. Poikkeuksia kuitenkin on ja Internetin palstoilta on luettavissa, kuinka ihmiset kertovat saaneensa vippiä ilman luottotietoja. Alempaa löydät tarkempaa tietoa siitä kuinka luottotiedoton voi saada lainaa ja muuta lainaamiseen liittyvää.

Lainaamisen tarve harvemmin tyssää vielä siihenkään pisteeseen kun maksuhäiriö on saatu eli luottotiedotonkin tarvitsee lainaa. Lainan hakeminen ei ole enää kuitenkaan missään määrin simppeliä ja et saa haettua lainaa ilman muutamaa kriteeriä. Lainaa voit hakea luottotiedottomalle muutamasta eri paikasta. Helpoin näistä on varmasti etsiä jokin yksityinen lainan lähde ja tiedustella etukäteen, mikäli lainaaminen voisi onnistua ja kysyä mitä ehtoja firma sinulta vaatii. Monissa tapauksissa joudut todistamaan, että sinulla on omaisuutta ja myös säännölliset kuukausittaiset tulot. Nämä ovat kuitenkin tapauskohtaisia juttuja ja kaikki riippuu sinusta ja siitä milloin ja miksi olet luottotietosi menettänyt. Lainasumman suuruus on myös yksi vaikuttava tekijä eli luonnollisesti suuremmissa summissa ollaan tarkempia ja myös lainaajan iällä on tässä suuri vaikutus. Yleensä nuoremmat eivät saa niin helposti lainaa kuin vanhemmat ja se vaikuttaa myös kuinka tuore maksuhäiriömerkintä on.

Lainaa luottotiedottomalle löytyy myös pankista ja ohjeet ovat aika lailla samanlaiset kuin yksityiseltä rahoitusfirmaltakin hakiessa, mutta ehkä vielä tarkemmat. Pankki ei myönnä lainaa ilman luottotietoja heppoisin perustein ja joudut todella varautumaan siihen, että joudut perustelemaan kaikki asiat todella tarkkaan. Säännölliset tulot ovat ehkä yksi tärkeimmistä asioista mitä luottotietonsa menettäneellä lainaajalla tulee olla ja taustalla on hyvä olla myös muuta omaisuutta. Lainan saaminen helpottuu huomattavasti jos olet hyvätuloinen ja sinulla on vaikkapa oma asunto. Jos sinulla ei ole lainkaan säännöllistä tulovirtaa, on lainan saaminen huomattavan vaikeaa ja ehkä jopa mahdotonta, poikkeustapauksia on kuitenkin ollut, joten aina voi toki yrittää. Tässä tapauksessa voit myös yrittää saada pikavippiä sellaisesta paikasta, missä ei vielä ole TUPAS-tunnistusta, mutta tämä on kuitenkin hyvin epävarmaa ja oikeastaan tuurikauppaa. Lyhyesti sanottuna uusi pikavippi on erittäin hankala löytää jos olet saanut maksuhäiriön taustallesi. Totuus on kuitenkin se, että Kaikki pikavipit on paljon helpommin haettavissa, mikäli sinulla on vielä luottotiedot tallella ja sama pätee jokaisen lainan hakuun.

Lainaa luottotiedottomalle?

Luottotietonsa menettänyt henkilö ei saa mitenkään nopeutettua luottotietojen takaisin saamista, vaan joudut todella odottamaan useamman vuoden, että saat ne takaisin. Luottotietohäiriö näkyy rekisterissä 2-4 vuoteen riippuen hieman siitä miten velallinen henkilö maksaa laskunsa. Mikäli laskut maksetaan ajoissa voi aika lyhentyä kahteen vuoteen. Tämän jälkeen maksuhäiriömerkintä poistuu rekisteristä ja saat luottotiedot takaisin. Luottotietojen menetys tulee siis kaikkien nähtäviin ja se vaikuttaa moneen asiaan joka päiväisessä elämässä. Kannattaa siis todella miettiä tarkkaan rahan käyttöään ja laskelmoida budjetti tarkkaan ettei taloutesi painu miinuksen puolelle. Seuraavassa kappaleessa käsittelemme mihin luottotietomenetys vaikuttaa ja miksi yhä useampi saa maksuhäiriömerkinnän useista varoituksista huolimatta.

Maksuhäiriömerkinnän vaikutukset

Maksuhäiriömerkintä vaikuttaa nykyään yllättävän moneen asiaan ja tulet todella huomaamaan, että asioiden hoitaminen on yllättävän vaikeaa ilman luottotietoja. Lainan saaminen ilman luottotietoja on vielä saatavissa, mikäli täytät kriteerit, mutta esimerkiksi pitkäaikaiset matkavakuutukset ja jopa Visa Electron –kortin saaminen ovat todella vaikeaa. Vaikka kortista ei löydy luotto-ominaisuutta, et silti saa sitä ellet pysty todistamaan, että sinulla on tuloja. Pitkäaisissa matkavakuutuksissa tulet törmäämään myös ongelmiin ja niiden saaminen ei onnistu, vaikka maksaisitkin laskun etukäteen ja sama pätee muihinkin vakuutuksiin. Suurimmat vakuutusyhtiöt hylkäävät automaattisesti vakuutushakemukset, varsinkin siinä tapauksessa jos pyrit niihin uudeksi asiakkaaksi. Jos olet ollut yhtiössä asiakkaana pidempään, sinulla tuskin on mitään ongelmia vakuutuksen saamisessa. Pienemmät vakuutusyhtiöt kuitenkin ottavat helpommin uusia asiakkaita eli maksuhäiriömerkinnän saaneiden kannattaa kääntyä niiden puoleen. Luottotietohäiriö vaikuttaa siis moneen seikkaan, joista useimmat ovat melko pieniä, mutta pidemmän päälle se alkaa todella rassaamaan.

Mistä helppo pikaluotto

Parhaan mahdollisen lainan metsästys maksuhäiriöisenä voi olla hankalaa, koska vaihtoehdot ovat niin rajalliset, että sinulla ei juuri ole paikkoja mistä lainaa kysellä ja tinkiminen ei nyt tässä vaiheessa tule toimimaan mitenkään, vaikka kyseessä olisi yksityinen lainanantaja. Nopeat rahoitusmenetelmät ovat melkein mahdotonta saada, sillä Pikavippi ilman luottotietoja on myöskin lähes sula mahdottomuus löytää nykyään. Sinulla on kuitenkin muutamia vaihtoehtoja voit aina esittää tarjouksen. Muista, että kaikki lainat yksityiseltä käydään yleensä tapauskohtaisesti läpi ja jos sinulla on omaisuutta ja säännölliset tulot, niin sinulla on erinomaiset mahdollisuudet saada lainaa luottotiedottomalle. Hae lainaa luottotiedottomille yksityiseltä jättämällä tarjous ja tiedustele minkä suuruista lainaa yrityksen kautta voisi mahdollisesti irrota. Yksityiset luottoa myöntävät yritykset ovat melko tiukkoja lainan myöntämiskriteerien suhteen, mutta yleensä sinulta todella vaaditaan vain muutamat tietyt kriteerit ja niiden ollessa kunnossa saat lainaa ilman luottotietoja tai vakuuksia melko suurissakin määrin. Voit saada lainaa luottotiedottomille useamman tuhannen euron edestä eli kulutusluotto ilman luottotietoja onnistuu, kunhan vain löydät oikean paikan mistä lainaa hakea. Toivottavasti tästä artikkelista oli teille hyötyä ja toivomme, että saitte meidän kauttamme avun lainan hakemiseen.