Pikalainat Pitkällä Maksuajalla (2021)

Mikä on kenellekkin pitkä maksuaika on melko yksilöllistä, joka tekee tälläisten lainojen vertailusta aina hieman kinkkistä. Yleensä pisimmät maksuajat löytyvät kulutusluottojen puolelta, mutta joissakin pikalainoissa ja pikavipeissä on selvästi pidemmät maksuajat kuin toiset. Kuitenkin nämä eivät yleensä mene vuotta pidemmälle, jonka takia tätä pidempia aikoja etsivän kannattaa kääntyä kulutusluottojen puoleen.

Toisaalta taas osa ajattelee pikalainojen maksuaikojen olevan kuukauden tasoa, jolloin 12 kuukauden tai 6 kuukauden maksuaika voi tuntua jo pitkältä. Mitä kukin kokee pitkäksi vaihtelee siis odotusten mukaan, mutta tähän olemme listanneet niin pikalainoja pidemmillä maksuajoilla, kuin myös joitakin kulutusluottoja jotka voivat olla osalle se parempi vaihtoehto, vaikka alunperin pikalainaa on etsittykin.

Tässä listaus näistä lainoista pitkillä maksuajoilla:​

EksraluottoVippi
 • Lainaa 10 - 2100 €
 • Laina-aika 1 - 36 kk
 • Ikäraja 21 v
 • Suosittu ja toimiva hyvin joustava luotto

Lue lisää ja hae tästä


Ekstraluotto tarjoaa todella suosittua joustoluottoa isolla joustolla.

Luottotililtä voit tehdä nostoja jatkossa kuten haluat, ja takaisinmaksutahtia saat ohjata itse.

Minimilyhennys kuukausittain on 10 % avoimesta lainasta, ja saat pitää jopa 3 maksuvapaata kuukautta vuotta kohden mikäli niin haluat.

Tarjous: Korko 0 % ensimmäiseen eräpäivään asti

Ferratum kokemuksia
 • Luottotili 2000€
 • Joustava takaisinmaksu (min 100e kuussa)
 • Uudelle asiakkaalle 30 päivää korotonta maksuaikaa
 • Ikäraja 21 v

Lue lisää ja hae tästä


Ferratumilta saat luottotilin, jolta voit tehdä nostoja sitten omaan tahtiin vaikka kellon ympäri!

Ensimmäinen nosto on tehtävä klo 7 - 23 välillä, mutta seuraavat nostot voit tehdä 24/7, ja saada rahaa tilille vaikka yöllä.

Uudet asiakkaat saavat myös ensimmäisen nostonsa ilmaiseksi 30 päivän ajaksi ilman nostokulua tai korkoa.

suomilimiitti
 • Lainaa 10 - 2000€
 • Ikäraja 20v
 • Ensimmäinen laina kuluton ja koroton

Lue lisää ja hae tästä


Suomilimiittin kautta voit hakea jopa 2000€ lainaa ilman korkoa tai kuluja uutena asiakkaana. Maksuaikaa saat tälle lainalle jopa 60 päivää.

Tämä onkin ehdottomasti paras tällä hetkellä oleva lainatarjous, mikäli haet vippiä jonka voit maksaa takaisin jo melko nopeasti etkä ole vielä Suomilimiitin asiakas aikaisemmin ollut.

vertaaensin
 • Lainaa 500 - 60 000€
 • Laina-aika 1 - 15 v
 • Ikäraja 18v
 • Palvelun käyttö ilmaista

Lue lisää ja hae tästä


VertaaEnsin palvelun kautta on kaikkien vähääkään suurempia lainoja hakevien usein helppoa löytää itselleen hyvin sopiva laina edullisella hinnalla ja ilman sitoutumispakkoa.

Palvelu hoitaa lainojen kilpailutuksen ja vertailun aika pitkälti puolestasi, jonka takia sopivan lainan valinta on hyvin helppoa sinun kannaltasi.

Lisäksi palvelun käyttö ei maksa mitään!​

Limiittiluotto
 • Lainaa 10 - 2000€
 • Laina-aika 3 - 24 kk
 • Ikäraja 18v
 • Kätevä ja edullinen 

Lue lisää ja hae tästä >>


Limiitin kautta on mahdollista saada edullinen joustoluotto, jota voi nostaa tilille 24/7 ja jonka lainapäätöksen saat kuulla heti.

Lisäksi saat ensimmäisen noston ilman nostokuluja uutena asiakkaana käyttämällä koodia KEVAT2019. Tarjous voimassa toistaiseksi.

Lainan minimilyhennys 50 - 150 €, riippuen lainan suuruudesta ja sopimuksesta.​

Pikalainat Pitkällä Maksuajalla - Ristiriitainen idea?

Pikalainat Pitkällä Maksuajalla

Pikalainojen etuliite tulee siis siitä, että nämä lainan pitää maksaa yleensä takaisin todella ripeään tahtiin. Tämän takia pikalainan etsiminen pitkällä maksuajalla on hieman kuin etsisi myrkyistä järveä tyynellä ilmalla. Se kuullostaa hieman hassulta.

Mutta on näidenkin lainojen maksuajoissa kuitenkin selviä eroja. Joissakin paikoissa kuten Vivuksessa nämä vipit pitää maksaa takaisin 30 päivän sisällä, kun taas esimerkiksi Lainastolla maksuaikaa saa 12 kuukautta, eli 365 päivää. Ero on siis noin 12-kertainen!​

Tämän takia oletan hieman, että kun etsitään enemmän maksuaikaa niin tällä tarkoitetaan verrattuna muihin pikavippeihin. Nimittäin jos sitä aikaa haluaa useamman vuoden, joutuu yleensä kääntymään kulutusluottojen puoleen.​

Eräs merkittävä huono puoli näissä pitkissä maksuajoissa on se, että silloin ei voi hyödyntää tarjolla olevia ilmaisia ensilainatarjouksia. Niissä nimittäin maksuaikaa on enimmilläänkin vain 60 päivää, ja tavallisesti 30 päivää. Kuitenkin aina ei ole mahdollista näitä hyödyntää, ja on vain pakko saada enemmän aikaa maksaa laina takaisin. Yleinen syy on mm. se, että lainan kuukausierät pitää saada tarpeeksi pieneksi, ja tällöin tarvitaan enemmän aikaa tai pienempi lainasumma. Ja aina lainan suuruudesta ei niin vain voi sopia.

On pikalaina paras vaihtoehto?

Todennäköisesti olet saapunut tätä artikkelia lukemaan, koska pikalainan ottaminen tuntuu sinusta parhaalta ratkaisulta. Tämä on hyvin mahdollista, ja pikalainat ovatkin yleensä hyviä erityisesti silloin, kun tarvitaan pienempää lainaa esimerkiksi kalliin kuukauden ylitse, tai auton korjaamiseen tai vastaavaan yllättävään menoon.

Kuitenkin mitä tulee pidempiaikaisiin lainoihin, voi kulutusluotot olla se parempi vaihtoehto. Ne ovat nimittäin enemmän suunniteltu pidemmille maksuajoilla, jonka takia niiden kustannukset voivat monesti olla pienemmät, ja ne tarjoavat enemmän joustavuutta monin eri tavoin, sellaista siis jota pikalainoista ei oikein saa.

Yleisestyksenä voisi sanoa, että pikalainat pitkällä maksuajalla ovat kulutusluottoja parempia lähinnä muutamassa tapauksessa.​

 1.  Tarvitsemasi lainasumma on niin pieni, että sitä voi olla vaikea saada luottona. Yleensä tämä tarkoittaa noin 100 - 400 euron lainasummaa.
 2. Pitkä maksuaika sinun kohdallasi tarkoittaa 3 tai 6 kuukautta, ei 12 kuukautta.​

Se kannattaako ottaa pikalaina 12 kuukauden maksuajalla on vähän niin ja näin. Se voi olla fiksua, jos siis tarvitsemasi lainasumma on pieni. Mutta jos puhutaan yli 1000 euron lainosta, ovat kulutusluotot yleensä järkevämpi vaihtoehto. Samoin on myös silloin, kun tarvitset rahaa pikkuhiljaa, eikä koko summaa kerralla.

Pohdi siis tarkkaan, onko tämä lainamuoto se paras sinulle ennen kuin lainaat. Se voi olla, mutta mahdollista on myös hyvin että joku luotto olisi sinulle parempi. Päätöksen voi tehdä kuitenkin vain sinä, ja sinä tiedät paremmin kuin itse voisin koskaan tietää, millaista lainaa sinä tarvitset.​