Pikalainat Pitkällä Maksuajalla (2022)

Mikä on kenellekkin pitkä maksuaika on melko yksilöllistä, joka tekee tälläisten lainojen vertailusta aina hieman kinkkistä. Yleensä pisimmät maksuajat löytyvät kulutusluottojen puolelta, mutta joissakin pikalainoissa ja pikavipeissä on selvästi pidemmät maksuajat kuin toiset. Kuitenkin nämä eivät yleensä mene vuotta pidemmälle, jonka takia tätä pidempia aikoja etsivän kannattaa kääntyä kulutusluottojen puoleen.

Toisaalta taas osa ajattelee pikalainojen maksuaikojen olevan kuukauden tasoa, jolloin 12 kuukauden tai 6 kuukauden maksuaika voi tuntua jo pitkältä. Mitä kukin kokee pitkäksi vaihtelee siis odotusten mukaan, mutta tähän olemme listanneet niin pikalainoja pidemmillä maksuajoilla, kuin myös joitakin kulutusluottoja jotka voivat olla osalle se parempi vaihtoehto, vaikka alunperin pikalainaa on etsittykin.

Tässä listaus näistä lainoista pitkillä maksuajoilla:​

rahalaitos
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainojen kilpailuttamista helposti Suomen suosituimmassa palvelussa

Lue lisää ja hae tästä


Rahalaitos on vuosien varrella optimoinut lainojen vertailua, ja siitä onkin noussut Suomen suosituin lainojen kilpailutuspalvelu.

Mikäli haluat siis tehdä lainaamisesta helppoa, mutta saada kuitenkin edullista lainaa sopivilla ehdoilla, voimme suositella tämän palvelun käyttöä.

sortter
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainaa ilman piilokuluja tai muita kikkoja

Lue lisää ja hae tästä


Sortter lupaa tarjoata lainaa hyvillä ehdoilla ja alhaisella korolla.

Sen merkittävin lupaus on se, että Sortter kertoo olevansa 100 prosenttisesti hakijan puolella.​

Tämä näkyy mm. siinä, että lainoissa ei ole piilokuluja, saat parhaan koron takuun, sekä asiakaspalaute on keskimäärin erittäin hyvää.​

Omalaina
 • Lainaa 100 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Vertailua myös pienempien lainojen kanssa.

Lue lisää ja hae tästä


Omalaina on toinen suosittu ja pidempään markkinoilla ollut edullisten lainojen hakemispalvelu.

Muihin kilpailijoihin verrattuna se antaa mahdollisuuden verrata myös pieniä lainoja. Lisäksi se omaa yhden suurimmista määristä yhteistyökumppaneja.

Hakemuksesi meneekin kerralla jopa 30 eri palvelulle kilpailutukseen!

FreedomRahoitus

Lue lisää ja hae tästä

 • Lainaa 500 - 60000€
 • Laina-aika 1 - 15 v
 • Ikäraja 20 v
 • Suurimpia lainojen kilpailutuspalveluja

Freedom Rahoitus on mahdollisesti suurin ja tunnetuin lainojen kilpailutuspalvelu, joka on täysin ilmainen lainanhakijoille ja jonka käyttö ei sido mihinkään.

Hakemuksen saat täytettyä jo minuuteissa, tai voit hoitaa sen myös puhelimen kautta niin halutessasi

Ja kun hakemus on jätetty, välitetään se jopa yli 20 eri rahoituspalvelulle, joilta alat saada lainatarjouksia hyvin nopeasti.

Jos siis tahdot mahdollisimmin halvan lainan, kilpailuta lainasi helposti täältä!

Etkö löytänyt listasta juuri sellaista lainaa kuin etsit? Katso myös tämä laajempi lainavertailu!

Pikalainat Pitkällä Maksuajalla - Ristiriitainen idea?

Pikalainat Pitkällä Maksuajalla

Pikalainojen etuliite tulee siis siitä, että nämä lainan pitää maksaa yleensä takaisin todella ripeään tahtiin. Tämän takia pikalainan etsiminen pitkällä maksuajalla on hieman kuin etsisi myrkyistä järveä tyynellä ilmalla. Se kuullostaa hieman hassulta.

Mutta on näidenkin lainojen maksuajoissa kuitenkin selviä eroja. Joissakin paikoissa kuten Vivuksessa nämä vipit pitää maksaa takaisin 30 päivän sisällä, kun taas esimerkiksi Lainastolla maksuaikaa saa 12 kuukautta, eli 365 päivää. Ero on siis noin 12-kertainen!​

Tämän takia oletan hieman, että kun etsitään enemmän maksuaikaa niin tällä tarkoitetaan verrattuna muihin pikavippeihin. Nimittäin jos sitä aikaa haluaa useamman vuoden, joutuu yleensä kääntymään kulutusluottojen puoleen.​

Eräs merkittävä huono puoli näissä pitkissä maksuajoissa on se, että silloin ei voi hyödyntää tarjolla olevia ilmaisia ensilainatarjouksia. Niissä nimittäin maksuaikaa on enimmilläänkin vain 60 päivää, ja tavallisesti 30 päivää. Kuitenkin aina ei ole mahdollista näitä hyödyntää, ja on vain pakko saada enemmän aikaa maksaa laina takaisin. Yleinen syy on mm. se, että lainan kuukausierät pitää saada tarpeeksi pieneksi, ja tällöin tarvitaan enemmän aikaa tai pienempi lainasumma. Ja aina lainan suuruudesta ei niin vain voi sopia.

On pikalaina paras vaihtoehto?

Todennäköisesti olet saapunut tätä artikkelia lukemaan, koska pikalainan ottaminen tuntuu sinusta parhaalta ratkaisulta. Tämä on hyvin mahdollista, ja pikalainat ovatkin yleensä hyviä erityisesti silloin, kun tarvitaan pienempää lainaa esimerkiksi kalliin kuukauden ylitse, tai auton korjaamiseen tai vastaavaan yllättävään menoon.

Kuitenkin mitä tulee pidempiaikaisiin lainoihin, voi kulutusluotot olla se parempi vaihtoehto. Ne ovat nimittäin enemmän suunniteltu pidemmille maksuajoilla, jonka takia niiden kustannukset voivat monesti olla pienemmät, ja ne tarjoavat enemmän joustavuutta monin eri tavoin, sellaista siis jota pikalainoista ei oikein saa.

Yleisestyksenä voisi sanoa, että pikalainat pitkällä maksuajalla ovat kulutusluottoja parempia lähinnä muutamassa tapauksessa.​

 1.  Tarvitsemasi lainasumma on niin pieni, että sitä voi olla vaikea saada luottona. Yleensä tämä tarkoittaa noin 100 - 400 euron lainasummaa.
 2. Pitkä maksuaika sinun kohdallasi tarkoittaa 3 tai 6 kuukautta, ei 12 kuukautta.​

Se kannattaako ottaa pikalaina 12 kuukauden maksuajalla on vähän niin ja näin. Se voi olla fiksua, jos siis tarvitsemasi lainasumma on pieni. Mutta jos puhutaan yli 1000 euron lainosta, ovat kulutusluotot yleensä järkevämpi vaihtoehto. Samoin on myös silloin, kun tarvitset rahaa pikkuhiljaa, eikä koko summaa kerralla.

Pohdi siis tarkkaan, onko tämä lainamuoto se paras sinulle ennen kuin lainaat. Se voi olla, mutta mahdollista on myös hyvin että joku luotto olisi sinulle parempi. Päätöksen voi tehdä kuitenkin vain sinä, ja sinä tiedät paremmin kuin itse voisin koskaan tietää, millaista lainaa sinä tarvitset.​