Pikalaina Heti Netistä (2021)

Pikalainaa hakemassa? Tässä listattuna parhaita pikalainoja vuonna 2020. Katso listalta parhaiten itsellesi sopiva laina ja heitä hakemus matkaan vaikka heti. Rahat voit saada tilillesi päiväsaikaan jo reilusti alle tunnissa!

Parhaat pikalainat 2021 (Päivitetty syyskuussa)

rahalaitos
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainojen kilpailuttamista helposti Suomen suosituimmassa palvelussa

Lue lisää ja hae tästä


Rahalaitos on vuosien varrella optimoinut lainojen vertailua, ja siitä onkin noussut Suomen suosituin lainojen kilpailutuspalvelu.

Mikäli haluat siis tehdä lainaamisesta helppoa, mutta saada kuitenkin edullista lainaa sopivilla ehdoilla, voimme suositella tämän palvelun käyttöä.

sortter
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainaa ilman piilokuluja tai muita kikkoja

Lue lisää ja hae tästä


Sortter lupaa tarjoata lainaa hyvillä ehdoilla ja alhaisella korolla.

Sen merkittävin lupaus on se, että Sortter kertoo olevansa 100 prosenttisesti hakijan puolella.​

Tämä näkyy mm. siinä, että lainoissa ei ole piilokuluja, saat parhaan koron takuun, sekä asiakaspalaute on keskimäärin erittäin hyvää.​

Omalaina
 • Lainaa 100 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Vertailua myös pienempien lainojen kanssa.

Lue lisää ja hae tästä


Omalaina on toinen suosittu ja pidempään markkinoilla ollut edullisten lainojen hakemispalvelu.

Muihin kilpailijoihin verrattuna se antaa mahdollisuuden verrata myös pieniä lainoja. Lisäksi se omaa yhden suurimmista määristä yhteistyökumppaneja.

Hakemuksesi meneekin kerralla jopa 30 eri palvelulle kilpailutukseen!

FreedomRahoitus

Lue lisää ja hae tästä

 • Lainaa 500 - 60000€
 • Laina-aika 1 - 15 v
 • Ikäraja 20 v
 • Suurimpia lainojen kilpailutuspalveluja

Freedom Rahoitus on mahdollisesti suurin ja tunnetuin lainojen kilpailutuspalvelu, joka on täysin ilmainen lainanhakijoille ja jonka käyttö ei sido mihinkään.

Hakemuksen saat täytettyä jo minuuteissa, tai voit hoitaa sen myös puhelimen kautta niin halutessasi

Ja kun hakemus on jätetty, välitetään se jopa yli 20 eri rahoituspalvelulle, joilta alat saada lainatarjouksia hyvin nopeasti.

Jos siis tahdot mahdollisimmin halvan lainan, kilpailuta lainasi helposti täältä!

Etkö löytänyt listasta juuri sellaista lainaa kuin etsit? Katso myös tämä laajempi lainavertailu!

Mitä ovat pikalainat?

Pikalaina voi olla terminä jossakin määrin harhaanjohtava, sillä ei ole aina ihan selvää mitä sillä oikein tarkoitetaan. Se voi yleisesti tarkoittaa ainakin kahta jossakin määrin erilaista lainaa:

 1. Lainaa jota voi saada nopeasti tai pikaisesti omaan käyttöön ja tilille.
 2. Lainaa jota otetaan vain lyhyeksi aikaa, ja joka on tarkoituksena maksaa takaisin hyvinkin nopealla aikataululla.

Riippuen siitä kumpaa merkitystä käyttää, voi pikalaina joskus olla isokin laina, kun taas moni mieltää enemmän että pikavippi on sellainen laina jonka koko on sen verta pieni, että se on mahdollista maksaa takaisin esimerkiksi jo seuraavana palkkapäivänä.

Useimmissa merkityksissä pikalainalla tarkoitetaan kuitenkin pienemmän kokoluokan lainoja, jotka maksetaan myös takaisin kohtalaisen nopeasti. Tämä ei kuitenkaan varsinkaan nykyään enään tarkoita, että vipin maksuaika olisi kuukauden mittainen. 2020 monissa pikavipeissä maksuaikaa on useimmiten 3 - 12 kuukautta, ja tältä väliltä usein saat jossakin määrin ainakin itse vaikuttaa siihen paljonko sitä omaan lainaasi haluat.

Onko pikavippi sama asia kuin pikalaina?​

Erilaiset lainatermit mitä on nopeaan tahtiin syntynyt voivat helposti hämätä uudempia lainaajia. Pikavippi, pikalaina, ja monet muut lainatermit eivät nimittäin mitenkään aina kerro hyvin tarkkaan sitä, mistä lainassa on kyse.

Lisäksi se variaatio mitä voi samannimisissä lainoissa olla on hyvin laaja. Sen vuoksi ei ole mitenkään erityisen kätevää sanoa, että otin pikalainan ja olettaa että se hyvin kertoisi sitä minkälaisen lainan olet napannut.

pikalaina netistä

Käytännön tasolla voi väittää aika luotettavasti, että pikavipit ja pikalainat ovat lähes aina samanlaisia lainoja. Aikaisemmin vipillä ja lainalla on ollut pieniä eroja, mutta nykyään nämä ovat jo jääneet yleisesti pois. Tavallaan erona voisi olla se, että pikavippi ei ole luotto, mutta pikalaina voi olla. Kuitenkin tämäkään ei toimi jokaisessa tilanteessa, ja monet tarjotut vipit ovat oikeasti luottoja kun asiaa katsoo.

Oikeastaan on vain muutamia isompia eroja mitä nettilainoissa nykyään on.​ Tämä yleisin ja suurin on se, että onko kyseessä luottotilin kautta toimiva luotto, vai sitten lainana annettava jonkin sortin laina. Pikalainat useimmin ovat tuota jäljempää tyyppiä perinteisesti, mutta raja on hyvin joustava vuonna 2020.

Edullisen pikalainan löytäminen

Yksi melkoisen tuore muutos on helpottanut erityisen paljon halpojen pikalainojen löytämistä, ja on se että syyskuussa 2019 voimaan tullut lakimuutos tiukensi erityisen paljon juuri näiden lainojen korkoa. Enään ei ole ollut sallittua tarjota vippiä tai luottoa, jossa luoton todellinen vuosikorko voisi olla jopa satoja prosentteja.

Kaksi merkittävintä muutosta mitä tämä laki toi lainojen hinnoitteluun ovat nämä:

 1. Lainan nimelliskorko ei saa olla yli 20 %, oli laina sitten missä muodossa tahansa tai minkä suuruinen tahansa.
 2. Jos lainasta veloitetaan muita kustannuksia kuin vain korko, ei näiden kokonaisumma saa nousta yli 150 euroon vuodessa.​

Kuitenkin varsinkin jos haet pientä lainaa, on helppo nähdä että tuo 2) kohta voisi tuoda lainaan paljon kustannuksia. Summana se on kuitenkin edelleen kohtalaisen suuri, ja voisi esimerkiksi 200e lainassa nostaa kustannuksia erittäin suuriksi. Lisäksi koska pikavippien korot ovat nykyisin melkein aina varsinkin alle 2000 euron lainoissa tuo suurin mahdollistettu määrä, niin hintavertailu useimmiten vipeissä tarkoittaa tuon jälkimmäisen kohdan tarkastelua.

Useimmissa pikalainoissa korko ei ole ainoa kustannus. Ja lisäksi tämä määrä mikä näistä lisäkulua syntyy usein on ainakin hyvin lähellä tuota lain sallimaa maksimia. Muutoksia voi kuitenkin tulla erityisesti, jos tämä kustannus veloitetaan eri tavalla.

Vippiä pitkällä maksuajalla​

Pikalainassa voi maksuaikasi olla useimmissa tilanteissa jotain väliltä 1 - 12 kuukautta. Tämä vaikuttaa suoraan korkoon, ja se on se asia mitä melkein jokainen lainaaja kyllä ymmärtää. Se miten tämä kuitenkin vaikuttaa lisäkustannuksiin on mielenkiintoinen pulma, ja asia mitä ei ihan niin helposti tule tajunneeksi.

edullinen pikalaina

Mitä kauempana maksuaikasi on vuodesta, sitä isompia eroja voi tässä tulla. Osa lainamestoista laskuttaa lisäkulua per kuukausi, ja määrä pysyy samana kuukaudesta toiseen. Osa taas saattaa painottaa enemmän alkuvaihetta, jolloin lyhyen laina-ajan kanssa tälläinen vippi voi tulla kalliimmaksi kuin toinen, vaikka vuositasolla hinta olisi sama.

Yleisvinkkinä tärkein asia on usein se, että mitä lyhyemmällä maksuajalla pikavippiä otat, sitä tarkemmin kannattaa katsoa milloin nämä kustannukset tulevat. Tasaisesti laskutettu lisähinta on usein tällöin parempi. Ja korottomat pikalainat antavat mahdollisuuksia tästä selvitä vähimmällä hinnalla, jos ei ole ongelma maksaa lainaa takaisin seuraavassa kuussa.​

Maksuajan valinta siis tätä kautta jonkin verran vaikuttaa myös lopullisen lainapaikan valintaan, jos edullisen pikalainan löytäminen on korkealla listallasi. Se kuinka paljon todellisia eroja tässä syntyy riippuu lainan koosta ja muista seikoista. Vaikka yritämme listalla pysyä näistä kärryillä, kannattaa tämä tarkistaa aina itse sillä lainaehdot ja hinnoittelut ovat muuttuneet nyt aika nopeasti, kun lainapaikat yrittävät itsekkin selvittää mikä on heille kannattava tapa hinnoitella lainat uuden lain seurauksena.​

Sopivan lainan valinta

Aika paljon lainan koosta riippuu usein se, että miten paljon vaivaa kannattaa nähdä lainan valinnan suhteen. Tässä tapauksessa pikavipit ja muut pienemmät lainat ovatkin niin käteviä, sillä eroja ei kovin paljoa tule varsinkaan nykyisten lain sallimien korkojen kanssa.

Tietyissä tilanteissa kuitenkin on suurempi merkitys sillä, mistä lainaa hakee. Suurimpia tarpeita voi tulla tietyissä tilanteissa, ja esimerkiksi joskus laina-aikaa olisi hyvä saada enemmän, tai sitten ehkä mahdollisuus ottaa maksuvapaa kuukausi kuullostaa sinusta todella hyvältä. Jos sinulla on tietynlaisia tarpeita tai toiveita, voi niiden hyödyntäminen jonkin verran laskea sitä mahdollisten lainojen määrää.​

Valitessa lainaa auttaa paljon, jos tietää tarkkaan mitä haluaa. Mahdollisuuksia on kuitenkin myös katsoa mitä on saatavilla, ja sen perusteella sitten nähdä mikä on ylipäätänsä mahdollista.​ Erityisesti jos et ole aikaisemmin lainojen kanssa ollut tekemisissä tai haet pikavippiä ensimmäistä kertaa, voi tämä auttaa hahmottamaan paremmin että mitkä asiat ovat joustavia.

Usein kuitenkin pari asiaa on muita tärkeämpiä. Ihmiset yleensä haluavat saada lainaa joka on riittävän suuri, mutta ei turhan iso, jossa on sopivan mittainen maksuaika, ja joka on hinnaltaan edullinen. Isoin osa ajasta usein meneekin juuri näiden asioiden katseluun.

Vippi sopivalla maksuajalla

Maksuajan valinta on jossakin määrin yksilöllistä, ja siihen vaikuttaa mm. se että miten haluat lainan maksaa takaisin. Toiset haluavat tehdä sen mahdollisimman nopeasti, kun taas toisille on tärkeämpää että takaisinmaksu ei ole stressaava projekti.

Taloudellisesti on useimmiten helppoa nähdä, että nopea takaisinmaksu on avain siihen että lainan kustannukset pysyvät pienimpinä. Edullinen pikalaina yleensä tuleekin sitä kautta, että sen saa maksettua takaisin mahdollisimman nopeasti. Rahallisesti tämä on kannattavin keino, mutta henkisesti se ei sitä välttämättä ole.​

Todella tiukaksi venytetty aikataulu voi nimittäin aiheuttaa harmaita hiuksia, ilman että pienen pikalainan kohdalla siitä kauheasti tulisi edes säästöä. Näissä lainoissa kuin usein laina-aika on muutenkin kohtalaisen pieni, niin siitä kuukaudenkin pois jättäminen voi nostaa lainan kuukausierää huomattavan paljon. Tämä muutos voi myöskin olla selvästi isompi kuin mitä nopeasti ajattelisi.​

Toisaalta taas muutama tai jopa yksi lisäkuukausi voi auttaa saamaan lainaa pienemmällä kuukausierällä, joka voi varsinkin tiukemman budjetin kanssa helpottaa paljon takaisinmaksua.​ Se miten paljon tätä arvostat on usein oma mielipide, ja toiset maksavat mieluusti lainan takaisin ihan niin nopeasti kuin vain mahdollista.

luotettavat pikalainat

Maksuajan valinta kannattaa tehdä kuukauserän perusteella useimmissa tilanteissa. Lainapalvelujen sivuilta lähes aina löytyy selkeä lainalaskuri, joka kertoo paljonko kuukausierät kyseissä palvelussa olisivat tietyillä ehdoilla. Voit myöskin useimmiten helposti vertailla miten ne muuttuvat muutosten perusteella ja tätä kautta nähdä miten kokonaishinta ja erät muuttuvat.​

Sopiva maksuerä on useimmiten sen suuruinen, että koet että sen maksaminen takaisin ei tuota ongelmia, mutta että se ei samalla ole ihan naurettavan pieni. Jos pystyt maksamaan lainaa takaisin nopeasti, kannattaa se usein tehdä. Kuitenkin pienemmät ongelmat tulevat keskimäärin siitä, että lainan maksaa takaisin liian hitaasti kuin että tilanne olisi toisinpäin.​

Pikalaina kaikille 2020

Yksi pienoinen miinus on monille pikavipeille tullut lakiuudistuksen jälkeen, ja se on se että ei ole niin helppoa enään saada lainaa jokaiselle.

Kun vipistä perittävä korko on pienempi, eikä sitä saa nostaa niin korkealle kuin se on aikaisemmin ollut, ei monen lainapaikan kannata lainoja yhtä vapaasti antaa ryhmille joilla on suurempi riski jättää pikavippi maksamatta takaisin. Sinällään tämän voidaan ajatella olevan hyväkin asia, mutta samalla se jättää ihmisiä jotka olisivat hyvin hoitaneet asiansa, mutta jotka kuuluvat syystä tai toisesta riskiryhmään helpon lainan saamisen ulkopuolelle.​

Erittäin pienien vippien saaminen on kuitenkin edelleen kohtalaisen helppoa, eikä valtavia esteitä usein tälläisten saamiselle ole.​ Yksi merkittävä este on kuitenkin luottotietojen puute, ja pikalaina luottotiedottomalle on edelleen jokseenkin mahdotonta saada. Muutoin voit pienen pikalainan usein saada, kunhan tilanne muutoin on jokseenkin normaali.

Luotettavat Pikalainat​

Monesti erityisesti he jotka ovat nyt hakemassa ensimmäistä pikalainaansa ovat jonkin verran skeptisiä sen suhteen, että miten luotettavia lainoja nämä oikeasti ovat. Tilanne on nyt kuitenkin aivan eri kuin se olisi esimerkiksi 10 tai jopa 5 vuotta sitten, ja kuten luotettavista pikavipeistä käsittelevässä artikkelissa kerroimme, on nykyään näiden lainojen luotettavuus ihan eri tasolla.​

Suurimpia syitä tähän on sääntelyä, ja erilaiset vaatimukset mitä on luotu siihen että lainaa saa netin kautta suomalaisille tarjota. Kaikki pikalainat mitä tarjotaan pitää rekisteröidä, ja rekisteristä pitää käydä selville kuka lainaa tarjoaa ja mm. heidän omistajansa. Tämä lainanantajarekisteri antaa myös kuluttajille mahdollisuuden tarkistaa, että onko kyseinen lainapaikka sinne ilmoittautunut.​

Käytännön tasolla, jos kyseessä on jossakin määrin esillä oleva lainapaikka, on se todennäköisesti rekisterissä ja kaikki asiat kunnossa. Tietenkin netissä on varmasti sellaisia lainapaikkoja joista lainaa ei kannata ottaa ja jotka eivät ole luotettavia, mutta erityisesti jos pysyt näissä tunnetummissa lainaajissa niin näiden ongelmien todennäköisyys on erittäin pieni 2020 vuonna.​

Pikalaina ilman vakuuksia​

Jos mietitään syitä miksi pikalainat Suomessa ja ulkomailla ovat tulleet niin suosituiksia lainoiksi niin yksi isoista syistä on varmasti se, että ne tarjoavat helpon tavan hakea pikalainaa ilman vakuuksia suoraan netistä. Nykyään tämä tuntuu jossakin määrin tavalliselta, ja useat isommat pankit myös tarjoavat nykyisin vakuudettomia lainoja suoraan verkosta. Aikoinaan tämä muutos ja mahdollisuus oli kuitenkin todella iso asia ja jopa mullistava sellainen.

Vakuudettomat luotot ja lainat ovat mahdollistaneet lainaamisen ihan uudella tavalla. Yleisesti oli melkein pakollista, että jos lainaa halusi, piti sen eteen antaa joko vakuuksia tai takaajia. Muutoin ei lainaa herunut, ainakaan yhtään suurempia summia.

Nykyäänkin toki varsinkin isompien lainojen kohdalla usein pyydetään jompaa kumpaa, mutta ainakin 10000€ saakka voi netistä usein saada lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Suurin etu tässä on melkeinpä se, että se ylipäätänsä mahdollista nykyisen kaltaisen mahdollisuuden hakea pikalainaa netistä ilman että tarvitsee mitään muuta tehdä. Voit vain kuvitella, mitä tarvittaisiin jotta vakuuksien kanssa lainaa voitaisiin hakea.

Tänäpäivänä et tarvitse minkään pikalainan hakemiseen vakuuksia tai takaajia. Verkosta hakiessasi lainaa ei muutenkaan sitä ole oikein mahdollista tehdä vakuuksien kanssa, mutta joissakin suurissa lainoissa voidaan tilanteesta riippuen pyytää takaajaan lainalle. Tämä kuitenkin on vasta paljon suuremmissa lainoissa, ja tämän takia tätä ei tule vastaan näiden lainojen osalla.​

Pikalainaa yritykselle

Pikavipit ovat enemmän ehkä tarkoitettu yksityiseen käyttöön, ihan jo sen takia että useimmissa tilanteissa nämä ovat liian pieniä yritysten käyttöön. Kuitenkin verkosta on saatavilla monia lainoja myös yrityksille, ja tiettyjä pikavippejä tietääkseni voi käyttää myöskin yritysten tarpeisiin. Kuitenkin erityiset yrityslainat ovat usein edullisempia ja helpompi keino hakea lainaa tähän tarkoitukseen, jonka takia niitä on helpompi suositella.

Mikäli siis haet lainaa yritykselle, ei pikavippi tai vastaava laina välttämättä ole se paras laina tähän tarkoitukseen.​

Pikalaina helposti​

Koko ajan on myöskin tehty töitä sen eteen, että vipin saaminen kävisi helpommin ja nopeammin. Edistystä on tähän tullut, ja paljon pienemmäksi ei välttämättä helposti voi ainakaan tätä hakua enään tehdä, sillä aika paljon tietoa on kuitenkin kerättävä että lainaa voidaan myöntää.

Hakeminen käy useimmiten kuitenkin niin helposti, että pikavipin saaminen onnistuu suurimmalta osalta hakijoista noin 10 - 15 minuutissa. Osa onnistuu tässä jopa nopeammin. Suurin hidaste usein onkin se, että tietoja pitää syöttää jonkin verran, ja riippuen siitä miten nopea olet kirjoittamaan ja miten hyvin nämä tiedot ovat saatavilla, voit tässä kestää vaihtelevan verran aikaa.​

Ja kun olet saanut hakemuksen valmiiksi ja lähetettyä lainapaikkaan, ei sinun sitten tarvitse rahojakaan pahemmin odotella. Suurin osa varsinkin pikalainoihin keskittyneistä paikoista nimittäin tarjoaa mahdollisuuden saada rahat tilille melkein heti. Jos lainapaikan sivuille on tullut termin pikalaina heti tilille, niin tällöin tämä ei välttämättä siis ole mikään mahdoton lupaus.​

Helpoksi on siis lainaaminen tullut, ja ​vaikka erittäin isojen lainojen kanssa joutuu ehkä hieman tositteita lähettämään ja joitakin asioita selvittämään, on useimmiten hyvin mahdollista nykyisin saada pikalaina ilman liitteitä, ja tätä kautta ei tarvitse edes mitään printteriä tai skanneria jotta lainaa verkosta voisi hakea.

Pikalainat pitkällä maksuajalla​

Paljon on muutoksia tapahtunut myöskin pikalainojen maksuaikojen suhteen, ja lähinnä siten että ne ovat vuosien aikana pidentyneet paljon. Aikaisemmat 1 kuukauden maksuajat ovat jo todella harvinaisia ja useimmissa vipeissä ja lainoissa laina-aika on vähintään 3 kuukautta. Suurempia on myös mahdollista saada myös pienien lainojen kohdalla, ja pikalaina vuoden maksuajalla on ihan samalla tavalla mahdollista nykyisin saada kuin moni muu laina-aika.

Yhden kuukauden laina-aika tulee useimmille vastaan vain jos he sitä erikseen hakevat, tai sitten jos tarkoituksena on löytää koroton pikalaina. Näissä on lyhyt maksuaika, mutta sitä vastaan voi sitten erityisesti korottomien vippien kohdalla säästää melko paljon korkokustannuksissa.​

Melko yleisiä toisia vaihtoehtoja ovat 6 kuukauden maksuaika ja 3 kuukauden laina-aika. Jos otat pikaluoton, voit sitä kautta usein saada tarkkaan valittua maksuajan kuukauden tarkkuudella. Joidenkin pikavippien kohdalla kuitenkin joutuu menemään usein lainapalvelun asettaman määräajan perusteella. Tästä ei nimitttäin kaikissa vippimestoissa voi neuvotella, vaan on otettava mitä tarjotaan tai mennä muualle.​

Halvimman pikavipin saatkin usein siten, että maksat jonkin edullisen lainan takaisin nopeasti. Silti kiirehtiminen voi myös tuottaa ongelmia takaisinmaksun kanssa kuten jo totesimme, jonka takia tätä kannattaa hyödyntää vain varoen ja jos kokee että tietää mitä tekee.​