Pikalaina Heti Netistä (2020)

Tervetuloa Vippikeidas.fi sivuillemme. Sivumme ovat keskittyneet pikalaina, pikavippi ja kulutusluottovertailuun. Voit vertailla nopeasti itsellesi pienen ja lyhytaikaisen lainan tai suuremman kulutusluoton pidemmällä ja joustavalla takaisinmaksuajalla. Lainavertailu sivuillamme näet eri yritykset, jotka tarjoavat lainaa erilaisine ehtoineen. Lainasummat vaihtelevat ja voit valita itsellesi sopivimman lainan.

Päivitämme sivumme säännöllisesti, joten tiedot taulukossa ovat oikeita. Lisäämme myös uusia rahoittajia jatkuvasti mikäli niitä markkinoille tulee. Tässä kuitenkin listaus parhaista pikalainoista juuri nyt!

Top 5 pikalainat 2019 (Päivitetty syyskuussa)

Paras pikalaina 2019

Yritykset tarjoavat monipuolisia lainoja, niiden summat vaihtelevat 20 eurosta 35 000 euron suuruisiin lainoihin. Katso taulukosta sopivin summa ja takaisinmaksuaika. Yritykset sivuillamme ovat luotettavia sekä tunnettuja kauppakumppaneita, joiden kanssa voit turvallisesti asioida. Ratkaisun löydät sivuiltemme oli sinulla kyseessä sitten pieni tai suurempi rahantarve.
Kulutusluottolaina vai pikavippi ?

Pienlaina, pikalaina, pikavippi on lyhytaikainen, vakuudeton laina. Pikalainat ovat enemmän tai vähemmän siirtyneet luottoihin, mikä tarkoittaa että aukaiset tilin josta nosta rahaa tarpeesi mukaan. Muutamia perinteisiä pikavippiyrityksiä kuitenkin on, joskin ne ovat vähentyneet kesäkuussa ilmestyneet lain jälkeen, joka rajoitti mm. pikalainan vuosikorkoja. Tämä on näkynyt erityisesti 18 vuotiaiden pikavipeissä.

Lainavertailu

Pikavippiä ja kulutusluottoa haetaan puhelimella tai nettihakemuksella. 1.2.2013 lähtien hakijan on tunnistettava henkilöllisyys ja nykyään se lähes kaikilla tarkoittaa verkkopankkitunnuksilla tunnistautumista. Lainanhaun jälkeen lainapäätökset tehdään nopeaa, yleensä parin minuutin kuluessa. Myös raha siirtyyy tilillesi erittäin nopeaa mikäli laina on myönnetty. Takaisinmaksuajat vaihtelee yrityksestä ja lainasummasta riippuen. Pikavippi ja kulutusluottolainaa tarjoavien yritysten on velvollisuus ilmoittaa lainan todellinen vuosikorko, jonka voit lukea rahoittajan nettisivuilla.

Pikavippivertailu mahdollistaa parhaimman tavan hakea pikavippiä

Perinteisiä pikavippejä tarjoaa esimerkiksi Pikavippi.fi joka tarjoaa 100-200€ suuruisen pikalainan ja Bluefinance joka myöntää lainaa 700€ asti. Kulutusluotto on lainamuodoista nykyään yleisempi. Vertaile lainavertailutaulukosta itsellesi sopivin laina ja hae lainaa heti!

Lakimuutos 1.6.2013 järkeisti pikavippitoimintaa

Ensimmäinen kesäkuuta 2013 tuli uusi laki voimaan koskien pikavippitoimintaa. Se järkeisti toimialaa monelta osin. Se myös rajoitti vuosikorkoja, jonka myötä moni perinteisiä pikalainoja tarjoava yritys lopetti toimintansa, koska katsoivat ettei toiminta ollut enää kannattavaa.

Laki toi seuraavat muutokset:

  • Alle 2000 euron lainan vuosikorko saa olla enintään 51%
  • Maksulliset pikalaina-asioita koskevat tekstiviestit kiellettiin
  • Lainanantajan on selvitettävä asiakkaan luottokelpoisuus entistä tarkemmin.
  • Muutos koskee pikavippien lisäksi myös korttiluottoja ja kaikkia muita pienlainoja.

Lakimuutos toi positiivisia seurauksia vaikka monelle lainantarjoalle se oli liikaa. Nykyään luottotietonsa menettänyt ei voi hakea pikalainoja tarjovilta yrityksiltä lainaa, mikä on sekä yrityken että asiakkaan etu. Maksuvaikeudet eivät ole kummankaan hyväksi. Myös alle 2000€ lainojen korot tippuivat ja lainat ovat nykyään paljon kuluttajaystävällisempiä kuin ennen. Lainavertailu sivuiltamme voit verrata pienemmät ja suuremmat lainat nopeasti, joten rahoitukseesi ratkaisun hakeminen on helppoa ja vaivatonta. Halutessasi voit lukaista myös wikipedian artikkelin pienlainoista

pikalaina netistä

Halvin pikalaina 2018

Iskikö sinulle tarve ottaa pikalainaa? Olemme arvostelleet ja vertailleet kaikki saatavalla olevat pikavipit, jotta saisit varmasti halvimman mahdollisen pikavipin.

Eri vippipaikoilla on suuriakin eroja, ja kaikki pikavippifirmat eivät ole ihan suorapuheisia pikavipin oikeasta hinnasta. Joskus korot ovat laskettu väärin hämäyksenä, tai joskus joudut maksamaan lainan hakemisesta esimerkiksi tekstiviestimaksuja. Vertailessamme kaikki pikavipit olemme ottaneet myös nämä seikat huomioon. Olemme tehneet vertailun puolestasi, jotta halvan pikavipin ottaminen olisi sinulle suoraviivaista ja helppoa.

Emme kokeneet järkeväksi laittaa listaan enemmän kuin viisi parasta pikalainaa, sillä mielestämme ei ollut tarpeellista, että listalla olisi epäluotettavia ja kalliita lainapaikkoja. Teimme myös lyhyen vertailun isoimmista lainoista (1000+ euroa), jonka löydät pikaluottovertailun alapuoelta.

Kun vertailimme pikavippejä, huomasimme, ettei parhaissa pikavipeissä ole hinnan puolesta hirveästi eroja. Ainoastaan takaisinmaksuajat, ikävaatimukset, hyväksymisnopeus, lainasummat ja hakemistavat saattavat hieman vaihdella, mutta korkoprosentit ovat todella lähellä toisiaan. Varmistimme myös, ettet maksa minkäänlaisia piilomaksuja. Löydät lopullisen listan suomen viidestä parhaasta pikavipistä alapuolelta:

Paras pikalaina Suomessa – Lainaa nopeasti

Vivus.fi

Vivuksen ikäraja on 20 vuotta. Lainakorot ovat pienet, ja pikavipin haku onnistuu helposti netistä käsin pankkitunnuksen avulla. Sen lisäksi Vivus tarjoaa erikoistarjouksena ensimmäisen pikavipin täysin ilman korkoja. Tarjous edellyttää, että lainaat 50-400 euroa, ja maksat lainan takaisin kuukaudessa. Jos hakemasi pikalaina on isompi, saat silti tarjouksen sisältämän summan ilman korkoja. Pikalainaa saa ilman vakuuksia.

Euroloan

Euroloan lainaa kaikille yli 20-vuotialle suomessa asuville henkilöille, joilla on luottotiedot kunnossa. Maksat 100 euron lainasta takaisin ainoastaan 118 euroa, kuukauden maksuajalla. Nettihakemus on helppo täyttää, ja Euroloanin pikavipit eivät vaadi vakuuksia. Euroloanilla on uniikkia se, että voit päättää sentilleen, kuinka paljon haluat ottaa pikavippiä. Myös laina-ajat ovat todella joustavat. Hae pikalaina!

Credit24

Credit24 uudisti palvelunsa 1.6. lakimuutoksesta johtuen. Credit24 tarjoaa nyt luoototilin, johon voit neuvotella luottorajan. Maksat korkoa vain luottorajaasi asti. Luottoraja voi olla suuruudeltaan 500 – 3000 euroa. Takaisinmaksuajat ovat joustavat, toiveesi mukaan 1 – 24 kuukautta. Uudistuksen myötä Credit24:n korkoprosentit tippuivat entisestään. Et maksa mitään piilokuluja, Credit24 on luotettava, kansainvälinen yritys, joka on ollut toiminnassa jo vuosia. Halvat pikavipit ja kulutusluotot. Ikäraja 19v.

Everyday

Everyday on halpa vippipaikka, jonka lainanhakuprosessi toimii niin, että pikalaina haetaan kännykällä. Prosessiin ei kuitenkaan ole piilotettu piilomaksuja, vaan kun olet tehnyt Everydayn kanssa ilmaisen sopimuksen, voit nostaa pikaluottoa tilillesi helposti puhelimesi avulla. Everydayn motto on “Kuin luottokortti kännykässä”, eli voit nostaa tilillesi lainaa aina tarvittaessa vaikka päivittäin. Ikärajakin on vain 18-vuotta. Samat perusvaatimukset totevat pikavipin saamiseksi, eli sinun on asuttava Suomessa sekä omistettava puhtaat luottotiedot. 

Tässä olivat tämän hetken viisi edullisinta ja laadukkainta pikavippi- ja pikalainayritystä. Hae lainaa yllä olevista paikoista, ja takaat, että saat halvimman mahdollisen luoton.

Eikö Pikalaina Riitä? 1000€+ Kulutusluotot Vertailussa

Jos tarvitset enemmän lainaa, mitä voit lainata pikavippinä, ei ehdottomasti kannata tehdä sitä virhettä, että ottaisi pikavipin monelta eri yritykseltä. Suurin osa ihmisistä ei pysty käsittelemään montaa eri velkaa samaan aikaan, ja vaikka pystyisitkin, on yksinkertaisesti halvempaa ja kätevämpää lainata rahat yhdeltä yritykseltä, joka erikostuu isompiin lainoihin.

Nopsalaina

Nopsalainalta saat 1500 – 6000 euron kulutusluottoja, ilman vakuuksia. Kulutusluotot maksetaan siis aina takaisin kuin pankkilainat, eli siis kuukausierissä. Lainan korot ovat pienet (9-14%), ja takaisinmaksuajaksi voi valita 6-72 kuukautta. Nopsalainan hakemus on nopea täyttää, ja se tehdään netissä. Hakemus arvoidaan heti lähettämisen jälkeen, ja jos se menee läpi, saat rahat tilillesi jopa alle 20 minuutissa. Voimme suositella Nopsalainaa lämpimästi kaikille.

Halens Yksityislaina

Halens tarjoaa 100 – 3000 euron lainoja halvoilla vuosikorkoprosenteilla, ilman minkäänlaisia tilinhoito- tai lainanmyöntämismaksuja. Kaikki yli 22-vuotiaat voivat saada lainaa Halenssilta. Maksuajoiksi voit valita 1-3 vuotta. Saat myös pitää yhden maksuvapaan kuukauden, ja lainan voi maksaa pois myös aikaisemmin, kun oli sovittu. Kaiken kaikkiaan Halens on erittäin joustava ja turvallinen valita, ja voimme suositella heitä kaikille lainan tarpeessa oleville. Lainaan ei vaadita vakuuksia!

Etua.fi

Etua.fi:n laina ummat ovat 1000 – 35 000 euroa. Lainaa haetaan nettihakemuksella, ja heidän mottonsa onkin “yhdellä hakemuksella monta tarjousta”, eli saat hakemuksestasi ja tarpeistasi riippuen niin monta lainatarjousta, kuin mahdollista. Varsinkin, jos tarvit 6000+ euron suuruista kulutusluottoa tai asuntolainaa, on Etua.fi paras vaihtoehto. 

Yllä näkyvät 3 lainapaikkaa olivat tutkimuksemme mukaan kaikista laadukkaimmat ja halvimmat kulutusluottopaikat. Vaikka vaihtoehtoja onkin monia, suosittelemme, että pitäydyt yllä näkyvissä yrityksissä.

Jos olet hakemassa lainaa, kannattaa myös katsastaa seuraava nettikilpailu, joka voi helpottaa suuresti pikavipin tai lainan takaisinmaksussa:

Pikalainat ja yleisvaatimukset lainan myöntämiseksi

Vähimmäisvaatimukset millä tahansa kulutusluotto-, pikalaina tai pikavippipaikalla lainan myöntämiselle ovat seuraavat:

  • Pikavipit vaativat puhtaat luottotiedot
  • Vähintään 18-vuoden ikä
  • Asuinpaikka Suomessa (virallisesti)

Yleensä vaaditaan myös seuraavat:

  • Ei muita voimassaolevia lainoja tai ei ainakaan liikaa aikaisempia pikavippejä
  • Ei Prepaid liittymää, vaan oikea liittymä
  • Suomen kansalaisuus

Jotkin pikalainat vaativat myös enemmän ikää kuin 18 vuotta, ja jotkut pikavipit eivät hyväksy liian vanhoja hakijoita (75+v.)

Jos et täytä kaikkia ehtoja, kannattaa hakemus silti yrittää lähettää (se on ilmaista). Sen lisäksi lainaa voi aina yrittää järjestää lainapaikan kanssa, jos hakemuksesi ei mene läpi. Jos kyselet asiakaspalveluksesta, saattavat jotkut yritykset tehdä kanssasi poikkeuksen, jos olet tarpeeksi vakuuttava.

Pikalaina 6kk tai 12kk maksuajalla

Pikalaina on tarkoitettu tilanteisiin jossa äkillisesti tarvitset rahaa etkä sitä mistään muualta saa.

Pikalainat ovat yleistyneet suomessa nopeasti mutta siitä huolimatta kaikilla ei ole selkoa mitä pikavipit ovat. Tämä laina ei ole jokaiselle sopiva. Jos sinulla on maksuvaikeuksia niin ei ole suositeltavaa hakea pikalainaa. Pienlainayritykset eivät myönnä lainaa niille joilla on maksuhäiriöitä tai luottotietomerkintä.

Vippi on nimensä mukaisesti pikaisesti tilillä eikä hakemiseen vaadita vakuutta eikä takaajia. Lainan hakeminen ei itsessään maksa mitään ja pikalaina hakemus tehdään nykyään yleensä verkkohakemuksella johon tarvitset pankkitunnukset. Luottotiedot yleensä tarkistetaan hakemisen aikana ja jos ne eivät ole kunnossa, pikalaina voidaan evätä.

Jos et ole aikaisemmin hakenut pikavippiä, voit hakea yleensä vain pienehköjä lainasummia. Tällä tavoin valvotaan pikalaina hakijan maksukykyä. Jos takaisinmaksu sujuu moitteettomasti ja ajallaan, voit hakea isompaa pikavippiä jos siihen tarvetta tulee.

Tavallisesti vippi on maksimissaan tuhat euroa, joskin jotkut lainapalvelut myöntävät myös suurempia summia. Kun lainahakemuksesi on hyväksytty, rahat ovat tililläsi lähes välittömästi.

Pikaluotto tulee tilillesi siis nopeimmillaan muutamien minuuttien päästä hakemisesta. On syytä muistaa myös että pikavipit maksetaan myös pikaisesti takaisin! Kohtalaisen yleinen käytäntö on 2:n viikon maksuaika. Tämä kuitenkin on riippuvainen vippifirman yksilöllisistä lainaehdoista ja lainan suuruudesta. Tämä kannattaa muistaa sillä jos et pysty hoitamaan lainaasi takaisin maksupäivään mennessä, ei pikalainoja kannata ottaa!

Vertaa lainoja ja säästä kuluissa

Pikalainayrityksiä löytyy Suomesta pilvin pimein. Ennen kuin pikavipin hakemista kannattaa siis tehdä pientä vertailua eri lainojen ja lainanantajien kesken. Kannattaakin hakea hakukoneesta esimerkiksi “pikalainavertailu” -hakusanalla sivustoja jota ovat valmiiksi verranneet eri pikavipit ja pikalainat sinulle valmiiksi. Näin saat hyvän kuvan siitä mikä yritys myöntää lainan sinulle sopivimmalla ehdoilla.

Ennenkuin haet lainaa valitsemastasi pikavippipalvelusta, sinun kannattaa myöskin lukea pikalaina ehdot läpi niin tiedät kaiken tarvittavan pikavipin takaisinmaksusta ja muista sinun kannaltasi tärkeistä asioista. Vaikka pikalaina olisikin sinulle erittäin tarpeellinen, lue läpi lainaehdot niin tiedät mitä haet.

Asiaa pikalainojen koroista

Euroopan Unioni on asettanut säännön jonka mukaan lainan vuosikorko (siis todellinen vuosikorko) on laskettava. Pikalainapalvelua tarjoavien firmojen on siis ilmoitettava vuosikorostaan käyttäjilleen joten pidä siis silmä tarkkana koska sinun oikeutesi on tietää millainen lainasi vuosikorko on.

Monesti vipit ja pikalaina sisältävät muita kustannuksia joihin pikalainayritykset voivat itse vaikuttaa. Näitä kustannuksia ovat mm. Käsittelykustannukset, tilinavausmaksu, tilinhoidosta tulevat kustannukset ym.

Miten pikalainoja voi hakea?

On kaksi tapaa hakea pikalainoja.

1. Verkkohakemus.

Nykyään yleisin tapa hakea laina on suoraan pikalainan tarjoajan sivuilla tehtävä nettihakemus. Hakemuksen teko on erittäin helppoa ja nopeaa. Tarvitset nettipankkitunnukset joilla todistat henkilöllisyytesi ja täytät hakemukseen tarvittavat tiedot sekä annat hyväksyntäsi lainaehdoista. Tämän jälkeen lainahakemuksesi menee käsiteltäväksi. Jos hakemuksesi on hyväksytty, saat rahat tilillesi.

2. Tekstiviesti

Voit monesta paikasta hakea pikalainan myös tekstiviestin avulla. Lähetätä tekstarin pikalaina tarjoajalle ja yritys lähettää sinulle takaisin viestin onko lainahakemuksesi hyväksytty. Tämän jälkeen sinä kirjoitat vielä tekstiviestin jossa ilmoitat haluatko ottaa lainan vastaan. Jos hyväksyt lainan, se maksetaan tilillesi pikaisesti.

Kannattaa kuitenkin muistaa että sinä maksat myös tekstiviesteistä jotka lähetät! Tämän takia on edullisempaa ja monesti myös kätevämpää käyttää verkkohakemuksia.

Tuliko pikalainapäätös hylätyksi?

Jos pikalaina hakemuksesti hylättiin, yleensä syy löytyy allaolevista:

-Maksuhäiriömerkintä / luottohäiriö
-Hakemuksessasi ei ole täytetty kaikkia kohtia
-Ikä. Ole tarkkana iän suhteen. Jotkut pikalaina firmat vaativat että hakija on täyttänyt 21v.
-Olet jo tehnyt laina-anomuksen joka on käsittelyssä.

Voit myös tiedustella suoraan yritykseltä miksi pikalaina anomuksesi on hylätty.

Onko sinulla vaikeuksia raha-asioissa?

Jos sinulla on maksuvaikeuksia, emme suosittele pikalainaa tilanteen korjaamiseen. Jos et pysty hoitamaan muita maksuja ja laskuja, et todennäköisesti pysty hoitamaan myöskään pikavipin takaisinmaksua!

Tämä taas johtaa uusiin vaikeuksiin ja pitkittyessään maksuhäiriömerkintään ja perintään.

Pikalainan takaisinmaksujen kanssa on syytä olla erittäin täsmällinen. Jos et maksa lainaa takaisin, se voi siirtyä ulosottopalveluun kunnes maksat sen takaisin. Tämä johtaa monesti kierteeseen koska velkasummasi kasvaa korkoa koko ajan todella nopeasti.

Lainapaikkoja on monia, mistä tiedät, mikä sopii sinulle parhaiten?

Lainsasummat ja ajat

Kuinka paljon tarvitset lainaa? Kuinka kauan haluat aikaa takaisinmaksuun?

Jos tarvitset pienen lainan, jonka voit maksaa takaisin nopeasti, pikalaina sopii sinulle parhaiten. Tämän hetken halvimmat pikalainat tarjoaa Ferratum.

Jos pikalaina ei riitä tarpeisiisi, ja tarvitset 1000+ euroa, sinulla on useitakin hyviä vaihtoehtoja.

Noin 1000 – 3000 euron lainatarpeisiin paras lainantarjoaja on vertailumme mukaan Halens yksityislaina, kunhan täytät lainaehdot, eli olet luottetietosi kunnossa pitänyt, Suomessa asuva yli 22-vuotias herrasmies (tai nainen). Lisätietoja voit lukea osoitteesta halenslaina.fi.

3000-6000 euron lainoihin suosikkovaihtoehtomme on Nopsalaina. Nopsalaina on luotettava kansainvälinen lainantarjoaja, joka tarjoaa pienikorkoista lainaa. Hakemuksen voi tehdä kokonaan netissä, ja jos se menee läpi, rahat siirretään jopa viidessätoista minuutissa tilillesi. Nopeaa toimintaa, nimen mukaisesti. Tutustu nopsalainaan tarkemmin täällä: nopsalaina.fi.

6000 eurosta suurempiin lainatarpeisiin on pankkilainan lisäksi vain yksi mainitsemisen arvoinen lainantarjoaja; Etua.fi. Etua.fi toimittaa sinulle yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta, joista voit valita (tai jättää valitsematta) mieleisesi. Lainaa voi saada 35 000 euroon saakka. Etua tarjoaa kulutusluottojen lisäksi myös asuntolainoja. Lue lisää ja hae täältä.

Ilmainen laina

Sekä Vivus.fi että Ferratum tarjoavat ensimmäisen lainan ilmaiseksi. Vivukselta voit saada 400 euroa, ikää vaaditaan 20 vuotta. Ferratumilta voit saada 300 euroon asti ilmaista pikalainaa, ikäraja heillä on vain 18 vuotta. Nämä tarjoukset kannattaa ehdottomasti käyttää hyväksi.

Pikalaina Pienellä Korolla Netistä

Arvostelumme on tehty tutkimalla lainantarjoajan korot, mahdolliset piilokulut, asiakaspalvelun laadun, eettisyyden, toiminta-ajan, lainavalikoiman, eettisyyden, perintäkeinot, joustavuuden sekä muita olennaisia seikkoja. Monet lainapaikat näyttävät päältäpäin laadukkailta, johtuen hyvästä markkinoinnista, mutta pinnan alta löytyy epäeettiset perintäkeinot ja naurettavat piilokulut. Siksi juuri laadimmekin tämän vippi- sekä lainavertailun – jotta saisit oikeasti edullisina mahdollista lainaa, mahdollisimman luotettavalta taholta.

Olemme keränneet sivullemme kaikki johtavat lainantarjoajat sekä pikavippipaikat. Johtavat siinä mielessä, että ne tarjoavat lainansa rehellisesti, luotettavasti ja ennen kaikkea edullisesti. Emme mainosta tai edes mainitse sellaisia pikavippi- tai lainapaikkoja, jotka käyttävät mainostamisessa likaisia taktiikoita, kuten korkojen väärinlaskun tai piilokulut mitä kekseliäämmistä asioista.

Sivullamme on 6 parasta lainapaikkaa, jotka toimivat Suomessa ja jotka pelastavat sinut edullisimmin mistä tahansa lainantarpeesta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö muita kelvollisia tai hyviä lainapaikkoja ole. Tietomme on päivitetty viimeksi 25.7.2017.

Yleiset lainaehdot, vastuullinen lainaaminen – pikavippi ja sen vaarat

Jokainen lainantarjoaja vaatii vähintään seuraavat kriteerit: Puhtaat luottotiedot, vähintään 18 vuoden ikä, vakituinen asuinpaikka Suomessa.

Useimmat lainapaikat eivät myöskään myönnä lainaa yli 80 vuotiaille henkilöille. Kriteereinä voi myös isommissa lainoissa olla vakituiset tulot, joissain tapauksissa myös vakuudet, vaikka yleensä ottaen vakuuksia ei tarvita jos lainasumma on alle 6000 euroa.

Lainan saamiseksi edellytetään usein myös, ettei sinulla ole muita samantyyppisiä lainoja, tosin ei aina.

Muistathan lainata vain sellaisen rahamäärän, jonka pystyt maksamaan takaisin. Vastuu kuuluu tässä kohtaa lainaajalle – jos et ole varma takaisinmaksusta, ei lainaa kannata ottaa. Lainan takaisinmaksun viivästymisestä kannattaa aina ilmoittaa lainan myöntäjälle, sillä he yleensä kuitenkin myöntävät lisäaikaa ahdingossa olevilla. Näin vältät myös luottotietojesi menettämisen.

Kaiken tämän sanottuna, älä kuitenkaan pelkää lainan tai pikavipin ottamista. Oikein käytettynä kulutusluotto tai pikavippi auttaa sinut ahdingosta ja vähentää stressiä. Jos autosi hajoaa 20 päivää ennen tilipäivääsi, on täysin hyväksyttävää ottaa pikalainaa. Muita esimerkkejä löytyy tuhansia. Pikalainat ja kulutusluotot ovat aiheuttaneet enemmän hyvää kuin pahaa, toisin kuin median kauhutarinat saattavat toisinaan antaa ymmärtää.