Pikalaina 18v (2018) – Mikä on paras laina 18 vuotiallle?

Useat pikalainat vaativat 2018 lainaajilta vähintään 20 vuoden ikää, mutta näin ei onneksi ole kuitenkaan kaikilla. Tähän olemmekin listanneet parhaat pikalainat, mitä voi vielä 18 vuotiaana saada.

Lainapalvelu

Lainasummat

Maksuaikaa

Ikäraja

Hae Laina

suomilimiitti

10 - 2000 €

1 - 30 kk

21 v

LainaNappi
rahalaitos

500 - 50000 €

1 - 15 v

20 v

LainaNappi
lendologo

500 - 50000 €

1 - 15 v

20 v

LainaNappi
cashbuddy

1000 - 3000 €

12 - 60 kk

20 v

LainaNappi
lainasto logo

100 - 5000 € 

12 - 36 kk

18 v

LainaNappi
ekstraluotto

10 - 2100 €

1 - 36 kk

21 v

LainaNappi
Bank-Norwegian

1000 - 50000 €

1 - 15 v

23 v

LainaNappi

Pikalaina 18v - Mistä se on mahdollista saada?

18 vuotiaiden lainamahdollisuudet ovat selvästi heikommat kuin vaikka pari vuotta tai hieman enemmän vanhemmilla, mutta tilanne on kuitenkin onneksi vielä kohtuullisella tasolla. Näitä lainoja onkin tarjolla tällä hetkellä vielä noin 10 eri lainapalvelusta, joskin eroja näiden välillä on selvästi. Muutama näistä lainoista on tosi kalliita, ja pari on selvästi parempaa kuin toiset. 

pikalaina 18v

Kun etsit pikalainaa 18 vuotiaalle, et voi mennä vikaan hakemalla Lainaston pikalainaa, sillä se on tällä hetkellä paras tälläinen vippitarjous nuorille lainaajille. Tämän pikalainan voi hakea myös ilman liitteitä aina 400 euroon asti. Heiltä on mahdollista saada myös joustoluottoa, mutta se on niin kallista että sitä on jo paljon vaikeampi suositella.​

Toinen erinomainen valinta on Bluefinancen pikavippi, jota voi hakea aina 700 euroon asti ilman kuluja tai korkoja. Se pitää kuitenkin maksaa takaisin jo 30 päivän sisällä, kun Lainaston lainassa maksuaikaa saa täydet 12 kk. Valinta näiden välillä kannattaakin tehdä paljon sen perusteella, että kuinka nopeasti on mahdollista maksaa laina takaisin.​

Faktat pikalainoista ja vipeistä

Tarkemmin katseltuna erilaisissa vipeissä ja lainoissa on nykyään jo aika paljon eroja, mutta tämä sama huomio ei päde ihan yhtä hyvin näihin 18-vuotiaiden pikalainoihin. Niissä ehdot ovat paljon yhtenäisemmät, ja monet tekijät mitkä muista lainoista voi löytyä saattavat olla poissa. Valikoima on myös sen verran pienempi, että kaikkia lainoja mitä tarjolla on ei voi saada. Erityisesti tämä koskee suurempia kulutusluottoja, joita ei yleensä tarjota 18v lainaajille.

Verrattuna moniin muihin vippeihin ja lainoihin, on näissä 18v lainoissa keskimääräistä lyhyemmät maksuajat, sekä korkeammat kustannukset. Poikkeuksena näistä ovat lähinnä Lainasto ja Bluefinance, jotka ovatkin sen takia nousseet listallamme ykkösiksi. Se kumpi niistä on parempi riippuukin lähinnä siitä, miten nopsaa on mahdollista maksaa oma lainansa takaisin.​

Yleisesti voisin vielä antaa pari vinkkiä, jotka liittyvät pikalainan hakemiseen ja takaisinmaksuun. Tärkeää on nimittäin varmistua yhdestä asiasta, jonka merkitys on ehkä suurimpia mitä tulee kykyyn maksaa vippi takaisin sovitussa ajassa. Ja tämä seikka on kuukausierän suuruus.

Yleinen virhe on nimittäin se, että haetaan lainaa optimisesti sillä ajatuksella, että koska nyt pystyisin maksamaan sitä takaisin noin 300 euroa kuukaudessa, niin sopiva kuukausierä olisi sitten 300 € per kuukausi. Joskus tämä voi olla totta, nimittäin silloin kun säästöjä löytyy valmiiksi. Kuitenkin jos vararahastoa ei ole, on tämä hyvin riskaabelia ja voi johtaa pahoihin ongelmiin.

Riskinä on nimittäin se, että vaikka moni osaakin ehkä nähdä kuinka työttömyys tai vastaavat suuret muutokset voivat johtaa tällöin ongelmiin, niin pienempiä muutoksia ei aina osata ajatella. Ehkä sinulla on käytössäsi nytten lainan maksuun tuo 300 euroa kuussa, mutta mitä jos vaikka 3 kuukauden kuluttua saat kutsun kaverin häihin, autossa menee jotakin rikki, pitää hankkia uusi puku töitä varten tai joku muu vastaava, ehkä pienempi mutta kuitenkin rahallisesti merkittävä ongelma tai haaste?

Tämän takia suosittelenkin vakavasti laittamaan kuukausierää hieman alhaisemmaksi kuin kuvittelet ehkä pystyväsi maksamaan. Pieni vara kannattaa ehdottomasti tähän jättää, sillä usein elämä on täynnä yllätyksiä, onneksi kuitenkin hyviä ja huonoja. Mutta tässä asiassa et halua joutua kamppailemaan huonojen yllätysten kanssa, sillä velkaantuminen ja velan maksamatta jättäminen on asia mitä ei kannata antaa tapahtua.

Otit sitten pikalainaa 18-vuotiaana tai vanhempanakin, varmista erityisesti se että kuukausierä on sopivan kokoinen. On parempi maksaa "turhan paljon" lainasta, kuin että vetää maksuerät aivan äärimmilleen ja on suuressa riskissä joutua maksuongelmiin. Ainahan näin ei tietenkään käy, mutta jos se osuu omalle kohdalle, sitä on sitten yleensä aika myöhäistä enään katua. Jätä siis varaa, äläkä ota turhia riskeja näiden lainojen kanssa.​

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments