Paras Pikavippi 2022 – Katso Pikavippivertailumme

Luodessamme Vippikeitaan sivustoa oli meillä yksinkertainen tavoite: Auttaa sinua löytämään se paras pikavippi tai laina, oli tarpeesi tai tilanteesi sitten mikä tahansa. Tämän takia olemme luoneet ison kasan artikkeleita, jossa vertailemme lainoja eri tilanteisiin, ja lisää tulee koko ajan.

Ajattelimme kuitenkin, että ehkä olisi hyvä myös tehdä yksi artikkeli, jossa listaisimme vaan suoraan aina kyseisen hetken parhaat vipit ja lainat. Ja tässä se onkin, lista parhaista pikavipeistä 2021!​

rahalaitos
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainojen kilpailuttamista helposti Suomen suosituimmassa palvelussa

Lue lisää ja hae tästä


Rahalaitos on vuosien varrella optimoinut lainojen vertailua, ja siitä onkin noussut Suomen suosituin lainojen kilpailutuspalvelu.

Mikäli haluat siis tehdä lainaamisesta helppoa, mutta saada kuitenkin edullista lainaa sopivilla ehdoilla, voimme suositella tämän palvelun käyttöä.

sortter
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainaa ilman piilokuluja tai muita kikkoja

Lue lisää ja hae tästä


Sortter lupaa tarjoata lainaa hyvillä ehdoilla ja alhaisella korolla.

Sen merkittävin lupaus on se, että Sortter kertoo olevansa 100 prosenttisesti hakijan puolella.​

Tämä näkyy mm. siinä, että lainoissa ei ole piilokuluja, saat parhaan koron takuun, sekä asiakaspalaute on keskimäärin erittäin hyvää.​

Omalaina
 • Lainaa 100 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Vertailua myös pienempien lainojen kanssa.

Lue lisää ja hae tästä


Omalaina on toinen suosittu ja pidempään markkinoilla ollut edullisten lainojen hakemispalvelu.

Muihin kilpailijoihin verrattuna se antaa mahdollisuuden verrata myös pieniä lainoja. Lisäksi se omaa yhden suurimmista määristä yhteistyökumppaneja.

Hakemuksesi meneekin kerralla jopa 30 eri palvelulle kilpailutukseen!

FreedomRahoitus

Lue lisää ja hae tästä

 • Lainaa 500 - 60000€
 • Laina-aika 1 - 15 v
 • Ikäraja 20 v
 • Suurimpia lainojen kilpailutuspalveluja

Freedom Rahoitus on mahdollisesti suurin ja tunnetuin lainojen kilpailutuspalvelu, joka on täysin ilmainen lainanhakijoille ja jonka käyttö ei sido mihinkään.

Hakemuksen saat täytettyä jo minuuteissa, tai voit hoitaa sen myös puhelimen kautta niin halutessasi

Ja kun hakemus on jätetty, välitetään se jopa yli 20 eri rahoituspalvelulle, joilta alat saada lainatarjouksia hyvin nopeasti.

Jos siis tahdot mahdollisimmin halvan lainan, kilpailuta lainasi helposti täältä!

Etkö löytänyt listasta juuri sellaista lainaa kuin etsit? Katso myös tämä laajempi lainavertailu!

Onko tämä paras pikavippi juuri minulle?

Paras Pikavippi

Yksi iso ongelma mitä aina syntyy kun tekee tälläisiä listoja parhaista lainoista on se, että vaikka yleisesti voidaan yleistää toisen lainan olevan parempi kuin toinen, voi tilanne joskus olla eri jos tarve tai tilanne on hyvin erilainen. Yleisesti voidaan sanoa mm. että eri lainat voivat olla parhaita jos verrataan tilannetta missä rahaa pitää saada nopeasti, tai jossa halutaan taas sitten mahdollisimman halpaa lainaa. Tämän takia olemmekin tähän asti lähinnä vertailleet lainoja juuri näissä tilanteissa.

Mitä enemmän kuitenkin olemme näitä erilaisia pienlainoja tarkastelleet, niin sitä enemmän olemme vakuuttuneet siitä että toiset lainat ovat parempia kuin toiset yleensä aina.​ Osa lainoista on niin kallliita, että vaikka niillä voisi olla muita hyviä puolia, ei niitä voi hinnan puolesta suositella oikein kenellekkään. Toisissa taas on niin lyhyet maksuajat, ettei ne sovellu hyvin mihinkään, tai vastaavilla ehdoilla on olemassa parempiakin lainoja.

Suurimmat syyt miksi jokin toinen pikavippi voisi olla parempia kuin toinen toisella liittyy yleensä seuraaviin seikkoihin:​

 • Tarvittu lainasumma. Mikäli tarvitaan suurempaa lainaa, tai toisaalta selvästi pienempiä lainoja, ei näitä ole tarjolla jokapaikaista. Monesti eri lainapalvelut ovatkin erikoistuneet joko pienempiin lainoihin (alle 2000€) tai sitten suurempiin lainoihin (yli 3000 €).
 • Vaadittu ikäraja. Vaikka 18-vuotiaat voivatkin lain mukaan lainaa hakea netistä, ei kovin moni lainapaikka sitä enään heille myönnä. Syynä on se, että riski lainan takaisinsaamisesta on suurin kun lainataan nuorille. Tämän takia ikäraja 18v on harvinainen, ja yleensä vuonna 2018 monet firmat vaativat vähintään 20 vuoden ikää.
 • Riittävä maksuaika. Viimeinen merkittävä ja tärkeä ero syntyy eri tarjolla olevien maksuaikojen välillä. Vaikka monesti ns. ilmaiset vipit ovat usein parhaita lainoja, on niissä maksuaikaa yleisesti enintään 60 päivää, jonka takia ne eivät sovellu kovin hyvin kaikille ja kaikkiin tarkoituksiin. Toisaalta osa kaipaa lainoja, joissa maksuaikaa on useampi vuosi, jolloin taas voidaan tarvita toisenlaisia lainoja.

Näiden ja monien muidenkin syiden takia on hyvä miettiä myös sopivatko nämä parhaat pikavipit omaan tilanteeseen, sillä aina näin ei ole. Jos näin kuitenkin on, kannattaa niihin perehtyä tarkemmin, sillä ne on kyllä lisätty tähän listaan ihan hyvästä syystä, ei sattumalta! Olemme tehneet parhaamme että lista pätisi mahdollisimman moneen tilanteeseen, mutta aina on mahdollista että juuri sinun tilanteeseesi se ei sovellu.

Yleisestä pikavipeistä ja pikalainoista

Mikäli et ole hakenut pikavippiä muutamaan vuoteen, voi olla yllätys miten paljon ne ovat tässä ajassa jo muuttuneet. Näissä lainoissa on nimittäin nykyään 2018 hyvin erilaiset ehdot ja hinnat kuin ne olivat esimerkiksi vielä vuonna 2012.

Nykyään ollaankin ehkä pikavippien kulta-ajassa, ainakin lainaajan näkökulmasta. Hinnat ovat kohtuullisemmat, lainaa saa helpommin ja nopeammin kuin koskaan, ja kilpailu markkinoilla on pakottanut lainapalveluja ottamaan asiakkaansa entistä paremmin huomioon.​ Vipit vuonna 2018 ovatkin täysin erilaisia kuin ne olivat aikaisemmin.

Esimerkkinä aikoinaan oli hyvin tavallista että vipeissä maksuaikaa oli noin 14 - 30 vuorokautta. Nykyään taas on mahdollista saada näitä pikavippejä jopa useamman vuoden maksuajalla.​

Aikoinaan myös pikavippien korot nousivat monesti helposti jopa melkein tuhanteen prosenttiin. Nykyään näitä vastaavia lainoja saa helposti alle 50 % korolla, ja monesti pienen vertailun kautta jopa selvästi tätä pienemmillä kustannuksilla. Muutos onkin ollut todella suuri, ja selittää varmasti osittain ainakin miksi vippejä netistä otetaan vuosi vuodelta enemmän.

​Eroja on kuitenkin vieläkin todella paljon, ja koska vippejä on tarjolla nykyään melkein sadasta eri paikasta, on vertailun merkitys vieläkin todella suuri. Ero parhaiden vippien ja muiden lainojen välillä voikin edelleenkin olle todella iso, puhutaan usein jopa satojen eurojen säästöistä ja muista eduista kuten valitaan itselle parhaiten sopiva laina.

Pikavipit eivät siis ole enään entisenlaisiaan, mutta mitä ne sitten oikein ovat? Mitä eroa on pikavipillä ja vaikka tavallisella lainalla. Erot ovat nykyään hieman pienemmät ja sekavammat, mutta yleensä näillä voitaiisin sanoa olevan ainakin seuraavia pienehköjä eroja.

Pikavipeillä on vieläkin lyhyemmät maksuajat kuin "normaaleilla lainoilla" keskimäärin. Tämä tarkoittaa sitä, et​tä todella harvoin vipissä on yli vuoden maksuaikaa, kun taas varsinkin suuremmissa lainoissa tämä on yleisempää. Toisaalta edelleen on tarjolla vippejä jotka maksetaan takaisin jo 30 päivän sisällä, jolloin voidana puhua perinteisestä pikalainasta.

Toisaalta pikavippien lainasummat eivät yleensä nouse yli 2000 euroon, ja ne ovat monesti pienempiä kuin lainojen keskimäärin. Esimerkiksi jos haluat lainata 200 - 600 euroa, on usein kyseessä pikavippi tai joku sen variaatio. Toisaalta kun laina nousee yli 3000 euron, on usein kyseessä sitten kulutusluotto tai joustoluotto.

Kolmas seikka on monesti se, että pikavippien etuliite viittaa myös nopeuteen jolla näitä lainoja voidaan saada. Yleistyvä tarjous on ns. pikavippi heti, jossa siis lainarahat voi saada tilille melkein käytännössä heti.​ Käytännössä tämä tarkoittaa jopa alle 15 minuutin maksuaikoja parhaimmissa tapauksissa.

Pikavippi on siis terminä hieman jo sekoittunut muiden lainojen kanssa, mutta nämä 3 seikkaa ovat yleensä sellaisia jotka niissä voivat vieläkin olla eroina. Kuitenkin termejä käytetään välillä aika paljon sekaisin, ja suoraan termistä voi joskus olla melkein mahdoton tietää, millainen laina on kyseessä. Meillä on olemassa pikalainoja 12 kk maksuajoilla, mutta toisaalta myös joustoluottoja 6 kk maksuajalla. Sokeasti ei siis kannata termejä katsella, vaan lukea myös tarkkaan lainojen ehdot. Niistä selviää tarkemmin, mitä tällä lainalla oikein tarkoitetaan.