Paras Ilmainen Pikavippi 2022 – Lue Vertailu!

Ilmainen pikavippi on pikavipeistä monesti paras, ja nykyään näitä on tarjolla muutamasta eri paikasta. Tässäpä onkin lista parhaista kuluttomista pikavipeistä, ja vertailu niiden ominaisuuksista ja lainaehdoista.

Mikä ihmeen ilmainen pikavippi?

Pikavippi ilman kuluja tai korkoja on hieman sellainen asia, mikä herättää monissa ensimmäistä kertaa netistä lainaa hakevissa ihmetystä ja kummastusta. Se on sellainen asia, mitä moni ei ajattele olevan mahdollista, sillä vipit yhdistetään yleensä koviin kustannuksiin, eikä ilmaisuus liity niihin monien mielessä yhtään.

Itsekkin olen hieman kummissani kun ensimmäisen kerran näistä kuulin, mutta nykyään näitä on tarjolla monista eri paikoista, ja monilta alan suurimmista ja suosituimmista lainapalveluista (tai ehkä ne ovat juuri näiden takia niin suosittuja?). Nämä ovat siis aivan tosia, ja jos etsit hieman pienempää lainaa lyhyellä maksuajalla etkä ole vielä näiden firmojen asiakas, ovat nämä yleensä niitä lainoja joista on viisasta lähteä liikkeelle. Ilmainen laina on aina parempi kuin edullinenkaan laina!

Yksi asia on näissä lainoissa kuitenkin otettava erityisen hyvin huomioon, ja se on se tosiasia että maksuaikaa näissä ilmaisissa vipeissä ei yleensä pahemmin ole. Suomilimiittin ilmainen pikavippi on tämän hetken ykkönen niin tarjolla olevan lainasumman kuin maksuajankin suhteen, ja siinäkin maksuaikaa on kuitenkin vain seuraavan kuukauden viimeiseen päivään, eli maksimissaan 60 päivää. Kovin suuria lainoja ilman kuluja voikin monille olla tämän takia vaikea ottaa, sillä ne on maksettava jo takaisin nopeasti ja yhdessä erässä.

Mutta toisaalta jos tarvitset pientä vippiä vaikka seuraavaan palkkapäivään saakka tai muuten kuukauden ajaksi, ei näitä parempia lainoja tai luottoja ole tällä hetkellä tarjolla. Tämä onkin ehkä se niiden ainoa rajoite, jonka takia kaikkea näistä lainoista ei kovin moni saa irti. Kun tämän kuitenkin pitää mielessä, niin suosit​telemme ehdottomasti nämä tarjoukset vain käyttämään, jos se on mahdollista. Ne ovat nimittäin avoinna vain uusille asiakkaille ja käytössä vain kerran, joten jos olet jo joskus lainaa kyseisistä paikoista hakenut, et enään valitettavasti voi tälläistä ilmaista ensilainaa saada.

Taustaa pikavipeistä

Koska aika moni ilmaisia pikalainoja etsivistä on ensimmäistä kertaa netistä lainaa hakevia, ajattelin lisätä tähän loppuun vielä tälläisen pienen tietopaketin pikavipeistä heitä varten. Jos vipit ovat jo täysin tuttuja, voit aivan hyvin skipata tämän kohdan ja valita listalta sopivan lainan tai lukea muita artikkelejamme.

Pikavipit vuonna 2018 ovat melko erilaisia kuin ne aikoinaan ovat, joka voi yllättää monia jotka ovat ehkä joskus tälläistä vippiä hakeneet, tai jotka ovat kuulleet niistä kerrottuja juttuja joita varsinkin 2010-vuoden paikkeilla oli enemmän esillä. Nykyään näiden lainojen korot ja kustannukset ovat melkeinpä murto-osaa siitä mitä ne ovat joskus aikaisemmin olleet, ja ala on paljon säännöstellympi ja rehellisempi kuin mitä se on koskaan ollut.

Vaikka joidenkin pikavippien korot voivat vielä nousta 50 tai jopa 100 prosenttiin, on näissä yleensä niin lyhyet laina-ajat että käytännössä euromääräisesti kulut eivät ole niin kovat. Ja erilaisia kulutusluottoja ja muita pidempiaikaisia lainoja on nykyään mahdollista saada ihan netin kautta jo jopa alle 10 % vuosikorolla.​ Hinnat ovat siis tulleet alas todella paljon aikaisemmasta.

Samaan aikaan myös maksuajat ovat pidentyneet, ja maksuaikaa on mahdollista verkkolainoissa nykyään saada moneksi vuodeksikin. Ja jopa pienempiä lainoja on mahdollista saada 6 tai 12 kk maksuajalla ilman ongelmia. Harvemmat vipit ovatkin enään alle 1 - 2 kuukauden maksuajalla, joskin nämä artikkelin ilmaiset vipit ehkä ovat tässä hieman vielä se poikkeus.

Pikavippien ja muiden ns. perinteisten lainojen erona on nykyään vähemmän kuin aikoinaan on ollut. Yleensä vippejä haetaan netin kautta, kun taas lainoja on perinteisesti haettu pankeista tai muista paikoista. Netin lainoja taas voidaan nykyään hakea suoraan netistä, ilman että tarvitsee mitään fyysisesti postittaa tai käydä missään paikan päällä. Niiden hakeminen on tullut äärimmäisen helpoksi​. Ja samalla nopeasti, sillä lainapäätöksen voi saada nykyään käytännössä saman tien.

Termin pikalaina voidaankin nykyään enemmän viittamaan nopeuteen jolla laina on mahdollista saada, eikä vain sen maksuaikaan. Vaikka osassa maksuajat ovat vielä lyhyet, monissa vipeissä nämä ovat jo melkein vastaavat kuin perinteisissä lainoissa. Ja harva oikeasti tarvitsee jossakin 100 - 500 euron lainassa yli vuoden maksuaikaa, joten tässä harvemmin tulee ongelmia.

Sen sijaan rahat voi saada tilille nopeammin kuin melkein mitään muuta kautta.​ Hakemuksen täyttäminen vie nykyään yleensä alle vartin, se voidaan käsitellä heti, jonka jälkeen rahojen siirtäminen käyttöösi voidaan laittaa liikkelle myös samalla. Parhaimmillan rahat voivatkin olla tililläsi äärimmäinen nopeasti!

Pikavipit vuonna 2018 ovatkin äärimmäisen helppo ja näppärä tapa hakea pienempää lainaa ilman kovempia tarkasteluja ja selittelyjen antamista. Tämä on varmasti iso syy sille, miksi näiden lainojen suosio on edelleen niin korkealla. Ne ovat ehkäpä se helpoin ja nopein keino saada pientä rahallista apua kun tarve iskee.