Paras Halpa Laina – Katso Halvin Laina 2021

Edullista lainaa etsitään paljon, ja miksipä ei etsittäisi? Ainahan on parempi saada laina halvemmalla kuin maksaa siitä turhaan enemmän.

Senpä takia olemme tehneet tästä vertailusta mahdollisimman helppoa listaamalla tähän kaikki tämän hetken parhaat halvat lainat, jotta löytäisit itsellesi parhaiten sopivan, sekä edullisen lainan nopeasti ja helposti.

Parhaat halvat lainat 2019

vertaaensin
 • Lainaa 500 - 60 000€
 • Laina-aika 1 - 15 v
 • Ikäraja 18v
 • Palvelun käyttö ilmaista

Lue lisää ja hae tästä


VertaaEnsin palvelun kautta on kaikkien vähääkään suurempia lainoja hakevien usein helppoa löytää itselleen hyvin sopiva laina edullisella hinnalla ja ilman sitoutumispakkoa.

Palvelu hoitaa lainojen kilpailutuksen ja vertailun aika pitkälti puolestasi, jonka takia sopivan lainan valinta on hyvin helppoa sinun kannaltasi.

Lisäksi palvelun käyttö ei maksa mitään!​

Bondora
 • Lainaa 500 - 10000 €
 • Laina-aika 3 - 60 kk
 • Ikäraja 21 v
 • Edullisia lainoja nopeasti myös suuremmissa summissa

Lue lisää ja hae tästä


Bondora on tullut markkinoille kovalla lupauksella. Se tahtoo antaa sinulle mahdollisuuden saada suurempikin laina jo 10 minuutin sisällä edullisella korolla.

Bondoran lainojen korot alkavatkin vain 9,83% (vaihtelevat kuitenkin jonkin verran lainaajan tilanteen mukaan).

Piilokuluja ei ole, ja lainaa on äärimmäisen helppo myöskin hakea nopeasti.​

EksraluottoVippi
 • Lainaa 10 - 2100 €
 • Laina-aika 1 - 36 kk
 • Ikäraja 21 v
 • Suosittu ja toimiva hyvin joustava luotto

Lue lisää ja hae tästä


Ekstraluotto tarjoaa todella suosittua joustoluottoa isolla joustolla.

Luottotililtä voit tehdä nostoja jatkossa kuten haluat, ja takaisinmaksutahtia saat ohjata itse.

Minimilyhennys kuukausittain on 10 % avoimesta lainasta, ja saat pitää jopa 3 maksuvapaata kuukautta vuotta kohden mikäli niin haluat.

Tarjous: Korko 0 % ensimmäiseen eräpäivään asti

lendokuva
 • Lainaa 500 - 60 000€
 • Laina-aika 1 - 15 v
 • Ikäraja 20v
 • Helpoimpia tapoja saada halpa laina nopeasti

Lue lisää ja hae tästä

4

Lendon kautta voit täysin ilmaiseksi lähettää yhden lainahakemuksen, ja saada sitä vastaan jopa yli 10 lainatarjousta eri firmoilta ilman sitoutumista mihinkään!

Lendon kautta onkin nopea, helppo ja vielä ilmaiseksi mahdollista selvittää nopeasti, millaista lainaa eri lainapalvelut antaisivat juuri sinulle!

Suosittelen lämpimästi, jos mahdollisimman edullinen laina kiinnostaa.​

Zmarta
 • Lainaa 500 - 50000 €
 • Laina-aika 1 - 60 kk
 • Ikäraja 20 v
 • Edullista lainaa, mutta vaatii säännölliset tulot

Lue lisää ja hae tästä

5

Zmarta on eräs Suomen suosituimmista lainojen kilpailutuspalveluista, sillä sen kautta lainahakemuksesi lähtee kerralla noin 25 eri lainapaikkaan.

Tämän jälkeen odotat vain hetken, ja voit sen jälkeen helposti valita saamistasi tarjouksista sen parhaan.

Mahdollista myös yhdistää aiempia lainoja​

Mistä halpa laina?​

Kaikki haluavat halpaa lainaa, mutta kovin moni ei tahdo sitä antaa. Tämän takia näitä lainoja ei löydä kovin helposti, tai niitä voi olla selvästi vaikeampi saada kuin helposti saatavia pikavippejä tai muita pikalainoja. Lainan kustannukset ja korot on luoto saadakseen korvausta lainan antamisen riskistä, joten mitä pienempi tämä korvaus on, sitä vaikeampi ainakin teoriassa lainan saamisen pitäisi olla. Ja asia on kyllä myös näin ihan käytännössäkin.

Se kuinka halvalla lainaa voit saada riippuukin aika paljon myös sinusta, eikä vain siitä mistä sitä haet. Yleensä edullisimmat lainat voi saada pankista, sillä pankkilainoissa on tiukemmat ehdot ja pankit yleensä tietävät kaikkein eniten sinusta, jonka ansiosta he voivat arvioida lainan riskejä tarkemmin. Tämä tarkoittaa myös kuitenkin sitä, että lainaa ei pankista saa yhtään niin helpolla kuin netistä, ja jos sitä saakin, niin yleensä pienemmissä summissa, ellei sitten ole todella varakas tai omaa hyvät tulot.

Netistä haettavat luotot ja vipit ovat kalliimpia kuin pankkilainat, mutta toisaalta ne saadaan hankittua nopeammin ja helpommin. Lisäksi niiden kriteerit eivät ole niin kovat kuin isoilla pankeilla, jotka välittävät enemmän vain suurista asuntolainoista ja varakkaista asiakkaista.

Ehkä suurin helposti havaittava vaikutus netistä haettavien lainojen hinnan suhteen syntyy asiakkaan iän mukaan. Esimerkiksi 18-vuotiaiden pikavipit ovat järjestään kalliimpia kuin mitä esimerkiksi 23 vuotias voi saada.​ Näissä meneekin useampi raja, jotka ovat 18-vuotiaat, 19-vuotiaat ja yli 20-vuotiaat. Vaikka esimerkiksi joissain edullisemmissa lainoissa voi olla ikärajana 23 vuotta, niin ison hyppy tapahtuu kun ikä alkaa kakkosella tai tätä suuremmalla numerolla.

Mutta isoja eroja syntyy myös sen perusteella, mistä laina on haettu. Tämän takia kun etsit halvinta lainaa, on tärkeä vertailla lainaa. Ja jos oikein haluat saada lainaa todella halvalla, yleensä se kannattaa myös kilpailuttaa sen helpoksi tekevien palvelujen avulla. Yleensä mitä enemmän tähän käytät aikaa, sitä halvemman lainan sinun on mahdollista saada. Sen sijaan että tämä prosessi veisi kuitenkaan tuntikausia, on sivustomme luotu tekemään tästä sinulle paljon nopeampaa.

Edullinen laina ei ole kuitenkaan aina se paras laina​

halpa laina

Etsiessäsi edullista lainaa on kuitenkin hyvä muistaa myös muut seikat, jotka vaikuttavat lainan valintaan. Joskus ihmisille tulee eräänlainen tunnelisokeus, jossa he katsovat vain lainojen hintoja, ja unohtavat monet muut tärkeät seikat joilla on myös merkitystä kun etsitään itselle ja omaan tarpeeseen sopivaa lainaa. Hinnasta on monesti hyvä alkaa vertailla, mutta sen jälkeen ottaaa myös muut seikat huomioon.

Yleinen virhe on mm. se, että ei oteta huomioon kunnolla laina-aikaa. Keskimäärin mitä pidempi laina-aika lainalla on, sitä pienemmällä korolla sitä voi saada. Kuitenkin edullinen korko voi pidemmällä ajalla tehdä koko lainan kustannuksista jopa yllättävänkin paljon suuremmat kuin ne olisivat suuremmalla korolla ja lyhyellä maksuajalla. Tämän takia pelkkä korkoon tuijottelu voi antaa täysin väärän kuvan, vaikka pienempi korko on aina parempi muut seikat samana pitäen.

Esimerkkinä perinteisellä pikavipillä voi olla todella suuri korko, sanotaan vaikka 100 %. Mutta jos se maksetaan takaisin kuukaudessa, tulee se kuitenkin halvemmaksi kuin vaikka 10 % lainassa, jota pidetään parin vuoden ajan. Tämä nyt kärjistetty esimerkki, mutta selventää kyllä mitä ajan takaa.

Mikä sitten erottaa parhaat lainat 2020?

Toinen asia mikä voi unohtua kun etsitään mistä saisi halpa laina on se, että lainassa voi olla muitakin kuluja kuin pelkkä korko. Moni tarjoaakin nykyään lainaa, jossa korko ei ole kovin suuri, mutta joudut esimerkiksi maksamaan 10 tai 15 % kuluja jokaisesta nostamastasi eurosta heti kun noston teet.

Tämä kulurakenne taas vaikuttaa sitten selvästi siihen, mihin tarkoitukseen laina otetaan. Jos haluat lainaa pitkällä maksuajalla, on parempi monesti ottaa laina tai vippi jossa on pieni korko mutta suuremmat aloituskustannukset kuin päinvastoin.​ Älä siis suoraan ota lainaa vain ensivaikutelman perusteella, vaan pohdi hieman millaista lainaa oikein itse haluat ja miten sitä aiot maksaa ja käyttää.

Toinen tärkeä seikka voi olla esimerkiksi joustavuus lainan takaisinmaksun suhteen. Yleensä jos lainassa saa hieman enemmän joustoa, esimerkiksi mahdollisuuden pitää maksuvapaita kuukausia tai maksaa joinakin kuukausina hieman vähemmän, on sen korko myös suurempi. Toisaalta jos tämä mahdollistaa sen, että et joudu maksamaan myöhästymismaksuja tai muita rangaistuksia, voi tämä "lisähinta" olla jopa edullisempi loppujen lopuksi.

Lainojen hintoja siis kannattaakin ehdottomasti vertailla, mutta niiden ei saa antaa sokaista itseään muilta tärkeiltä seikoilta, jotka lainoihin liittyvät.​

Netissä on tarjolla monenlaista lainaa monenlaisilla ehdoilla, ja usein voikin olla vaikea päätellä, mikä laina olisi paras juuri itselle. Tähän artikkeliin olemme listanneet mielestämme parhaita lainoja mitä netissä on tarjolla vuonna 2020, ja uskomme että oli tarpeesi sitten mikä tahansa, löydät vertailustamme sopivan lainan!

Voisi sanoa että lähes jokainen joka miettii mitä lainaa hakisi netistä tai muualtakin, yrittää löytää sitä itselle parasta lainaa. Kuitenkin monesti voi olla aika vaikeakin päätellä, mikä voisi olla juuri se ykkönen omalla kohdalla. Usein nimittäin monet lainat ovat aika samalla viivalla kun niitä alkaa tarkkailla.

Mitä pienemmästä lainasta on kyse, sitä harvemmin kannattaa käyttää kauheasti aikaa parhaan lainan etsimiseen. Usein kun valitsee muutamat hyvät vipit, niin niiden avulla saat aivan sopiva ja hyvän lainan, eikä tarkempi vertailu ja etsintä tuota juurikaan säästöjä tai iloa.

Jos taas kuitenkin puhutaan monen tuhannen euron lainoista, on vertailulla enemmän arvoa, sillä tällöin pienetkin erot hinnoissa tai vastaavissa voivat johtaa jo isoihin euromääräisiin säästöihin.

paras laina netistä

Yleisohjeena on kuitenkin sanottava, että harva pystyy oikeasti sanomaan että tämä laina olisi minulle se paras. Usein tilanne on se, että löytyy muutamat hyvät lainapalvelut, joiden välillä sitten eroja on vaikea erottaa. Usein haasteena on myös se, että erot voivat kohdistua eri osa-alueisiin.

Esimerkkinä toinen lainapaikka saattaa olla hieman halvempi, kun taas toinen tarjoaa pidemmän maksuajan tai enemmän joustoa lainan maksamiseen. Tällöin voi olla vaikea arvioida, kumpi näistä eduista olisi parempi.​

Sen takia suosittelenkin luottamaan siihen, että jos löydät 1 - 4 hyvää lainapaikkaa, joiden väliltä et ehkä osaa sanoa mikä olisi se paras laina, niin usein järkevää on mennä vain mututuntumalla ja ottaa niistä jokin joka vaikuttaa ehkä tunteellisesti parhaalta. Jos lainapaikat ovat lähes yhtä hyviä, et menetä yleensä kovin paljoa vaikka et ottaisi ehkä aivan sitä parasta pikalainaa.

Kun ei ala metsästää sitä täydellistä lainaa, säästää usein paljon hermoja ja aikaa. Säästöt ja muut edut etsinnässä jäävät usein niin pieniksi, että on vain parempi ottaa se jokin sopiva ja hyvänoloinen pikaluotto.​ Tämä pätee erityisesti kun haetaan pienempää pikavippiä tai lainaa joka maksetaan takaisin nopeasti.

 • Updated tammikuu 26, 2020
 • Lainaa