Paras Halpa Laina – Katso Halvin Laina 2018

Edullista lainaa etsitään paljon, ja miksipä ei etsittäisi? Ainahan on parempi saada laina halvemmalla kuin maksaa siitä turhaan enemmän.

Senpä takia olemme tehneet tästä vertailusta mahdollisimman helppoa listaamalla tähän kaikki tämän hetken parhaat halvat lainat, jotta löytäisit itsellesi parhaiten sopivan, sekä edullisen lainan nopeasti ja helposti.

Parhaat halvat lainat 2018

Lainapalvelu

Lainasummat

Maksuaikaa

Ikäraja

Hae Laina

suomilimiitti

10 - 2000 €

1 - 30 kk

21 v

LainaNappi
rahalaitos

500 - 50000 €

1 - 15 v

20 v

LainaNappi
lendologo

500 - 50000 €

1 - 15 v

20 v

LainaNappi
cashbuddy

1000 - 3000 €

12 - 60 kk

20 v

LainaNappi
lainasto logo

100 - 5000 € 

12 - 36 kk

18 v

LainaNappi
ekstraluotto

10 - 2100 €

1 - 36 kk

21 v

LainaNappi
Bank-Norwegian

1000 - 50000 €

1 - 15 v

23 v

LainaNappi

Mistä halpa laina?​

Kaikki haluavat halpaa lainaa, mutta kovin moni ei tahdo sitä antaa. Tämän takia näitä lainoja ei löydä kovin helposti, tai niitä voi olla selvästi vaikeampi saada kuin helposti saatavia pikavippejä tai muita pikalainoja. Lainan kustannukset ja korot on luoto saadakseen korvausta lainan antamisen riskistä, joten mitä pienempi tämä korvaus on, sitä vaikeampi ainakin teoriassa lainan saamisen pitäisi olla. Ja asia on kyllä myös näin ihan käytännössäkin.

Se kuinka halvalla lainaa voit saada riippuukin aika paljon myös sinusta, eikä vain siitä mistä sitä haet. Yleensä edullisimmat lainat voi saada pankista, sillä pankkilainoissa on tiukemmat ehdot ja pankit yleensä tietävät kaikkein eniten sinusta, jonka ansiosta he voivat arvioida lainan riskejä tarkemmin. Tämä tarkoittaa myös kuitenkin sitä, että lainaa ei pankista saa yhtään niin helpolla kuin netistä, ja jos sitä saakin, niin yleensä pienemmissä summissa, ellei sitten ole todella varakas tai omaa hyvät tulot.

Netistä haettavat luotot ja vipit ovat kalliimpia kuin pankkilainat, mutta toisaalta ne saadaan hankittua nopeammin ja helpommin. Lisäksi niiden kriteerit eivät ole niin kovat kuin isoilla pankeilla, jotka välittävät enemmän vain suurista asuntolainoista ja varakkaista asiakkaista.

Ehkä suurin helposti havaittava vaikutus netistä haettavien lainojen hinnan suhteen syntyy asiakkaan iän mukaan. Esimerkiksi 18-vuotiaiden pikavipit ovat järjestään kalliimpia kuin mitä esimerkiksi 23 vuotias voi saada.​ Näissä meneekin useampi raja, jotka ovat 18-vuotiaat, 19-vuotiaat ja yli 20-vuotiaat. Vaikka esimerkiksi joissain edullisemmissa lainoissa voi olla ikärajana 23 vuotta, niin ison hyppy tapahtuu kun ikä alkaa kakkosella tai tätä suuremmalla numerolla.

Mutta isoja eroja syntyy myös sen perusteella, mistä laina on haettu. Tämän takia kun etsit halvinta lainaa, on tärkeä vertailla lainaa. Ja jos oikein haluat saada lainaa todella halvalla, yleensä se kannattaa myös kilpailuttaa sen helpoksi tekevien palvelujen avulla. Yleensä mitä enemmän tähän käytät aikaa, sitä halvemman lainan sinun on mahdollista saada. Sen sijaan että tämä prosessi veisi kuitenkaan tuntikausia, on sivustomme luotu tekemään tästä sinulle paljon nopeampaa.

Edullinen laina ei ole kuitenkaan aina se paras laina​

halpa laina

Etsiessäsi edullista lainaa on kuitenkin hyvä muistaa myös muut seikat, jotka vaikuttavat lainan valintaan. Joskus ihmisille tulee eräänlainen tunnelisokeus, jossa he katsovat vain lainojen hintoja, ja unohtavat monet muut tärkeät seikat joilla on myös merkitystä kun etsitään itselle ja omaan tarpeeseen sopivaa lainaa. Hinnasta on monesti hyvä alkaa vertailla, mutta sen jälkeen ottaaa myös muut seikat huomioon.

Yleinen virhe on mm. se, että ei oteta huomioon kunnolla laina-aikaa. Keskimäärin mitä pidempi laina-aika lainalla on, sitä pienemmällä korolla sitä voi saada. Kuitenkin edullinen korko voi pidemmällä ajalla tehdä koko lainan kustannuksista jopa yllättävänkin paljon suuremmat kuin ne olisivat suuremmalla korolla ja lyhyellä maksuajalla. Tämän takia pelkkä korkoon tuijottelu voi antaa täysin väärän kuvan, vaikka pienempi korko on aina parempi muut seikat samana pitäen.

Esimerkkinä perinteisellä pikavipillä voi olla todella suuri korko, sanotaan vaikka 100 %. Mutta jos se maksetaan takaisin kuukaudessa, tulee se kuitenkin halvemmaksi kuin vaikka 10 % lainassa, jota pidetään parin vuoden ajan. Tämä nyt kärjistetty esimerkki, mutta selventää kyllä mitä ajan takaa.

Toinen asia mikä voi unohtua kun etsitään mistä saisi halpa laina on se, että lainassa voi olla muitakin kuluja kuin pelkkä korko. Moni tarjoaakin nykyään lainaa, jossa korko ei ole kovin suuri, mutta joudut esimerkiksi maksamaan 10 tai 15 % kuluja jokaisesta nostamastasi eurosta heti kun noston teet.

Tämä kulurakenne taas vaikuttaa sitten selvästi siihen, mihin tarkoitukseen laina otetaan. Jos haluat lainaa pitkällä maksuajalla, on parempi monesti ottaa laina tai vippi jossa on pieni korko mutta suuremmat aloituskustannukset kuin päinvastoin.​ Älä siis suoraan ota lainaa vain ensivaikutelman perusteella, vaan pohdi hieman millaista lainaa oikein itse haluat ja miten sitä aiot maksaa ja käyttää.

Toinen tärkeä seikka voi olla esimerkiksi joustavuus lainan takaisinmaksun suhteen. Yleensä jos lainassa saa hieman enemmän joustoa, esimerkiksi mahdollisuuden pitää maksuvapaita kuukausia tai maksaa joinakin kuukausina hieman vähemmän, on sen korko myös suurempi. Toisaalta jos tämä mahdollistaa sen, että et joudu maksamaan myöhästymismaksuja tai muita rangaistuksia, voi tämä "lisähinta" olla jopa edullisempi loppujen lopuksi.

Lainojen hintoja siis kannattaakin ehdottomasti vertailla, mutta niiden ei saa antaa sokaista itseään muilta tärkeiltä seikoilta, jotka lainoihin liittyvät.​