Nordnet Kokemuksia (2020)

Nordenet on pohjoismaalainen pankki joka sijoittaa asiakkaansa ensin. Se tarjoaa palveluita jotka helpottavat säästämistä, investointeja ja lainoja. Innovatiivisten ja modernien lähestymistapojensa kautta he fokusoivat aktiivisiin säästäjiin pohjolassa. Heidän visiona on tulla suurimaksi säästöpankiksi pohjolassa ja lähtökohtana tähän tavoitteeseen heillä on yksinkertaisuus jossa on tallettajan etu ensimmäisenä. Nordnet AB on rekisteröity Tukholman pörssiin. Sen toiminnan perusteina on pitää homma yksinkertaisena. He haluavat että jokin joka yleensä nähdään tylsänä muuttuu joksikin helpoksi. He haluavat pitää aktiiviset säästäjät itsellään sekä inspiroimaan ja auttamaan heitä pääsemään tavoitteisiinsa. Yritys on moderni, he tekevät asiat omalla tavalla ja seuraavat vain omaa polkuansa. He haluavat tarjota asiakasystävälliset sopimukset, olla aktiivisesti läsnä, tarjota laajan valikoiman ja olla turvallisia.

Nordnet kokemuksia

Turvallisuus

Nordnet on turvallinen vaihtoehto. Yritys välttävää riskisijoituksia ja tarjoaa ainoastaan palveluita joita he ja heidän asiakkaansa ymmärtävät. Koska yritys toimii lähinnä netissä on sen turvallisuus heille ensisijaista. Heidän ja asiakkaittensa puolesta.

Kuinka helppoa on käyttää tätä palvelua

Palvelu on suunniteltu olemaan helppo käyttää ja sen tarkoituksena on pitää käyttäjät aktiivisena sijoittajana. Yritys tarjoavaa kuluttaja-asiakkaille erilaisia salkkuja ja tilejä; osakesalkkuja ja rahastosalkkuja, talletustilejä, lapselle säästämistä, yrityssijoituksia sekä aktiivista kaupankäyntiä active traderilla ja private deskillä. Sijoittamista osakkeisiin, rahastoihin, ETFiin, viputuotteisiin, sertifikaatteihin ja optioihin. Sivuilla näkee eri markkinoiden kehitystä seuraavia analyysejä ja laskelmia niin Pohjoismaista kuin maailmalta.

Asiakkaaksi rekisteröitymiseen vaaditan verkkopankkitunnukset. Palveluun annetaan henkilötunnus, matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite. Palvelu tarvitsee myös tiedon minkä maan kansalainen olet. Näin voit helposti avata osake- tai rahastosalkun. Uuteen asiakkaana saat käydä 2 kuukautta kauppaa 3 euron tai 0,6 % per toimeksi anto.

Kustannukset

Aloitus kustannus on kahdelle kuukaudelle 3 euroa per toimeksianto tai 0,6%. Sitten hinta muodostuu toimeksiantojen määrän perusteella. Ensin on alin eli 4 taso jos ei ole toimeksiantoja tällöin hinta on 0,20 % tai vähintään 9 euroa. Seuraava taso on 3 jossa on 1-10 toimeksi antoa 0,15% tai 7 vähintään euroa. Taso 2 11-50 tapahtumaa 0,10 % tai vähintään 5 euroa. Ja ylin taso 0,06 % tai vähintään 3 euroa. Tarkista ajankohtainen hinnasto palvelun sivuilta. Ei palvelumaksuja tai kuukausimaksuja.

Ei sälytysmaksuja kotimaisille tai ulkomaisille. Osakkeiden siirto Nordnettiin on ilmaista. Ja reaaliaikaiset tiedot, kurssit ja uutiset pohjoismaisista pörsseistä ovat ilmaisia. Muut kaupankäyntimaksut näkyvät palveluhinnastossa. Kaupankäyntipalkkiot vaihtelevat kotimaisen hinnaston, pohjoismaisen hinnaston, eurooppalaisen hinnasto ja pohjois-amerikkalaisen hinnaston välillä. Puhelimitse tehtävistä toimeksiannoista otetaan 10 euron lisämaksu. Rahastoissa on omat juoksevat kulut jotka näkyvät kyseisten rahastojen sivuilla.

Asiakaspalvelu

Nordnetillä on Helsingissä sivukonttori Yliopistonkadulla. Siellä on vastaanotto arkisin klo 9-17. Muuten yhteydenotot ovat sähköpostitse, puhelimitse tai faksilla. Meklaripalvelulla on omat yhteystiedot. Nordnet tarjoaa kursseja sijoittajille. Niitä on digitaalisena ja luentoina. Digitaaliset kurssit ovat veloituksettomia. Sijoittamisen tukena löytyy palvelusta erilaisia kaupankäyntisovelluksia, luottoja, sijoitusoppaita, verotusohjeita ja raportteja sekä sijoituskirjoja.

Luotto

Asiakas voi liitää salkkuunsa luotto-ominaisuuden jolla saa joustoa kaupankäyntiin. Tällöin asiakas maksaa tekemänä osakekaupat kauppapäivän sijasta vasta selvityspäivänä ilman korkoseuraamuksia. Se lisää asiakkaan ostovoimaa sekä parantaa tuottomahdollisuuksia. Rahoja voi käyttää juuri haluamaansa tarkoitukseen. Lyhennyksiä voi tehdä ja luottoa voi käyttää haluamallaan tavalla luottorajan puitteissa. Ohjelmassa ei ole määriteltyä takaisinmaksuohjelmaa. Korkoa maksetaan käytetyn luoton osalta. Lainoitus korkoa lasketaan päivittäin käytössä olevalle luotolle ja se veloitetaan kuukausittain. Jos luottoa ei käytä ei siitä mene maksuja. Vuosittainen korko on tällä hetkellä 5 % ja todellinen vuosikorkoon 5,12 .%

Palvelun avauspalkkio on 30 euroa. Realisointimaksu on 20 euroa. Lainan vakuutena käytetään salkkua. Eli omistamasi arvopaperit muodostavat luoton vakuuden. Ja se lasketaan lainoitusarvon mukaisesti. Osakkeilla jotka ovat vakuutena voi käydä kauppaa. Lainoitusaste osakkeilla on 0-85 prosenttiin. Yksittäisten arvopapereiden lainoitusastetta voidaan muuttaa. Katso sivuilta lisätietoa vakuudeksi kelpaavista osakkeista. Jos vakuutena olevien osakkeiden arvo laskee tulee lainaajan itse huolehtia lisävakuuksien antamisesta, joko myymällä osakkeita tai sijoittamalla lisää.Ylilainoituksesta veloitetaan hinnaston mukainen maksu. Luottoon voi anoa korotusta Nordnetin sivujen kautta tai kirjallisesti.

Lyhyeksi myynti

Hyödy laskevista osakekursseista. Osakkeita voi myydä max. 350 kpl. Voitto perustuu hinnan erotukseen myynti – ja ostohetken välillä. Avauspalkkio on 30 euroa ja vuotuinen lainakorko vähintään 3%.

Intraday-limiitti

Päiväkaupankäynnin ostovoiman lisäys. Hyödy markkinoiden liikkeistä. Limiitti muodostuu saldon ja omistuksiesi markkina-arvon summasta, josta vähennetään mahdolliset johdannaisasemat, noteeraamattomat osakkeet ja vakuusvaatimukset (jos käytät lyhyeksimyyntiä). Summa lisätään ostovoimaasi, joka on käytössäsi koko kauppapäivän ajan. Se on käytössäsi vain päivän ja sen avulla hankitut osakkeet tulee myydä ennen markkinoiden sulkeutumista. Sitä haetaan palvelun omilta sivuilta. Se on maksuton aktivoida ja on käytössäsi seuraavana päivänä.

Lyhyesti

Nordnet on sijoituspankki. Sen tarkoitus on helpottaa aktiivisen sijoittajan arkea tarjoamalla sijoituspalveluita helposti yhdestä paikasta selkokielellä. Pankista löytyy niin sijoituspalvelut eri kohteisiin kuin rahoitusmahdollisuus. Sivuilla on analyysejä ja uutisia jotka antavat kuvan markkinatilanteesta. Pankki antaa kursseja jossa voi oppia niin sijoittamisen alkeet ja kielen kuin erikoiskursseja tietyille tuotteille. Pankin sivut ovat selkeät ja suurimmaksi osaksi löytyvät suomen kielellä jotkut linkit vievät käyttäjän emoyhtiön ruotsalaisille sivuille jossa on lisätietoa englanniksi.

Asiakaspalvelussa saa palvelua suomenkielellä samoin kuin Suomen konttorissa. Palvelu kertoo avoimesti käyttäjilleen hinnoittelustaan ja siitä mitä riskejä sijoittamiseen liittyy. Se antaa aktiiviselle sijoittajalle työkalut toimia kuten haluaa.

Nordnet Kokemuksia

Onko sinulla Nordnet kokemuksia? Jaa ne kanssamme kommenttina, ja lisäämme sen tähän kirjoitukseen!