Mistä Lainaa Helposti? (2022)

Mistä saisi lainaa helposti? Tämä on yleisesti kysytty kysymys varsinkin monilla, jotka ovat lainaa joskus yrittäneet hakea pankista, ja huomanneet kuinka vaikeaa ja hidasta se voi monesti olla, varsinkin pienemmissä pankeissa. Pankissa saa täyttää pitkiä hakemuksia, kertoa tarkkaan mihin rahoja on ajatellut käyttää, ja vielä odotella monesti useammankin päivän että saa kuulla päätöksen. Toisin on nykyään netissä, jossa rahaa voi saada heti, ja hakemuksen täyttämiseen ei mene montaa minuuttia.

Parhaat helposti haettavat lainat 2021

rahalaitos
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainojen kilpailuttamista helposti Suomen suosituimmassa palvelussa

Lue lisää ja hae tästä


Rahalaitos on vuosien varrella optimoinut lainojen vertailua, ja siitä onkin noussut Suomen suosituin lainojen kilpailutuspalvelu.

Mikäli haluat siis tehdä lainaamisesta helppoa, mutta saada kuitenkin edullista lainaa sopivilla ehdoilla, voimme suositella tämän palvelun käyttöä.

sortter
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainaa ilman piilokuluja tai muita kikkoja

Lue lisää ja hae tästä


Sortter lupaa tarjoata lainaa hyvillä ehdoilla ja alhaisella korolla.

Sen merkittävin lupaus on se, että Sortter kertoo olevansa 100 prosenttisesti hakijan puolella.​

Tämä näkyy mm. siinä, että lainoissa ei ole piilokuluja, saat parhaan koron takuun, sekä asiakaspalaute on keskimäärin erittäin hyvää.​

Omalaina
 • Lainaa 100 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Vertailua myös pienempien lainojen kanssa.

Lue lisää ja hae tästä


Omalaina on toinen suosittu ja pidempään markkinoilla ollut edullisten lainojen hakemispalvelu.

Muihin kilpailijoihin verrattuna se antaa mahdollisuuden verrata myös pieniä lainoja. Lisäksi se omaa yhden suurimmista määristä yhteistyökumppaneja.

Hakemuksesi meneekin kerralla jopa 30 eri palvelulle kilpailutukseen!

FreedomRahoitus

Lue lisää ja hae tästä

 • Lainaa 500 - 60000€
 • Laina-aika 1 - 15 v
 • Ikäraja 20 v
 • Suurimpia lainojen kilpailutuspalveluja

Freedom Rahoitus on mahdollisesti suurin ja tunnetuin lainojen kilpailutuspalvelu, joka on täysin ilmainen lainanhakijoille ja jonka käyttö ei sido mihinkään.

Hakemuksen saat täytettyä jo minuuteissa, tai voit hoitaa sen myös puhelimen kautta niin halutessasi

Ja kun hakemus on jätetty, välitetään se jopa yli 20 eri rahoituspalvelulle, joilta alat saada lainatarjouksia hyvin nopeasti.

Jos siis tahdot mahdollisimmin halvan lainan, kilpailuta lainasi helposti täältä!

Etkö löytänyt listasta juuri sellaista lainaa kuin etsit? Katso myös tämä laajempi lainavertailu!

Miksi hakea lainaa netistä

Netissä toimii nykyään 2018 kymmeniä firmoja, jotka ovat erikoistuneet tarjoamaan vain pienempiä lainoja tavallisille ihmisille. Toisin kuin pankit, jotka välittävät usein vain suuremmista lainoista, ovat nämä yritykset panostaneet helppouteen ja hyvään palveluun, mitä tulee pienlainoihin.

Jos haet yli 10000 euron lainaa, on pankki vieläkin yleensä parempi vaihtoehto. Mutta tätä pienempiä summia saa yleensä mukavimmin netistä, eikä nämä lainat maksa enään niin paljoa kuin ne pahimpina aikoina joskus 00 -luvun lopulla maksoivat.

Tässä listaus tarjolla olevista laadukkaista netistä saatavista lainoista, jotka voit saada tilillesi yleensä jo viimeistään parin tunnin sisällä.

Pikavippiä vai pikalainaa?​

Lainaa helposti

Kun puhutaan netissä tarjolla olevista lainoista, tulee monille mieleen lähinnä pikavipit ja muut pikalainat. Totta on, että pikavippi on edelleen suosituin netistä haettava laina, mutta nykyiset pikavipit ovat hyvin erilaisia kuin ne olivat vielä noin 5 vuotta sitten. Niissä on keskimäärin selvästi pidempi maksuaika, jonka lisäksi niiden korot ja kustannukset ovat selvästi pienemmän kuin aikoinaan. Ja kaiken lisäksi tarjolla on myös pikavippejä ilman korkoa, josta voit lukea tarkemmin tuon linkin takaa.

Pikavippien ja pikalainojen ohella tarjolla on nykyään myös monia erilaisia luottotilejä, jotka kulkevat yleensä kulutusluoton tai joustoluoton nimellä. Niiltä voit tehdä nostoja omaan tahtiin ja vaikka kuinka pienissä määrin, ja niiden avulla onkin helpompi pitää kustannuksia kurissa, varsinkin jos ei tiedä miten paljon rahaa tarkalleen tarvitsee, tai jos rahoja tarvitaan pikkuhiljaa esimerkiksi kulutukseen seuraavaan palkkapäivään asti tai loman ylitse.

Netin lainatarjonta onkin ehkä parhaalla tolalle mitä se on koskaan ollut, ja vaikuttaa menevän asiakkaiden kannalta koko ajan vain parempaan suuntaan. Koska tarjonta on kuitenkin niin laajaa nykyään, on hyvä käyttää erilaisia lainavertailuja jotta löytää helpoiten sen edullisimman lainan omalle tarpeelle.​

Ja jos olet 18-vuotias tai 19-vuotias, voit kurkata näihin ikäluokkiin erikoistuneet lainavertailumme linkkien takaa. Moni vippipaikka vaatii nimittäin lainaajilta tänäpäivänä ainakin 20 vuoden ikää, jonka takia tätä nuorempien lainaajien voi olla hieman vaikeampi löytää heille tarjolla olevia lainoja. Me olemme kuitenkin keränneet ne yhden vertailun alle, jolloin nuorison ei tarvitse erikseen käydä kaikkia paikkoja läpi, ja katsoa saavatko he sieltä ylipäätänsä lainaa vai ei. 

Miksi nettilainat ovat helpompia

Jos haluat lainaa helposti, kannattaakin siis kääntyä netin puoleen. Eroa pankin ja netin välillä selittää muutamat seikat, joista merkittävin on ehdottomasti kilpailu. Yleensä jos haet pankkilainaa, joudut hakemaan sitä siitä omasta pankista, ja todella harva alkaa kilpailuttamaan jotain 2000 - 10000 euron lainaa kovin tarkkaan pankkien välillä. Tämän takia pankit eivät kilpaile niin paljoa näistä lainoista, vaan heidän kohdallaan kilpailu tapahtuu enemmän siellä asuntolainojen kokoluokassa.

Toista on kuitenkin netissä, jossa on tälläkin hetkellä jopa yli 50 erilaista lainasivustoa, jotka kaikki tarjoavat jotakuinkin samantyylisiä lainoja. Kilpailu on siis todella paljon kovempaa, joka näkyy usealla tavalla lainaajan kannalta. Ensimmäinen on se, että lainaa on huomattavasti helpompi saada, niin hakemuksen tekemisen osalta kuin hakemuksen hyväksymisen puolesta. Toinen on se, että kilpailut on pakottanut yritykset tarjoamaan parempia lainoja ja lainatarjouksia, jotka näkyvät mm. ilmaisten ensilainojen kohdalla.​

Yleistyksenä voitaisiinkin sanoa, että siinä missä pankissa pankki on kuningas, netissä asiakas on se valtaapitävä, ainakin enemmissä määrin.​

Se että lainaa saa helposti netistä ei kuitenkaan tarkoita ettäkö sitä saisi ihan noin vain. Muutamat ehdot on täytyttävä, ja yleensä näitä ovat mm. ainakin 18v ikäraja, suomenkansalaisuus tai ainakin vakituinen osoite Suomessa sekä ehjät luottotiedot. Myös pankkitunnukset omalla nimellä pitää yleensä löytyä. Muuten saatavuus riippuu haluamastasi summasta ja omista tuloista. Verrattuna pankkien tarkkailuun, on tämä kuitenkin paljon helpompi!

 • Updated syyskuu 10, 2021
 • Lainaa