Lainaa Yhteishakijan Kanssa (2021) – Vinkit ja Ohjeet

Netissä tarjolla olevia lainoja haetaan usein yksin ilman takaajia, mutta mahdollista on hakea lainaa myös yhteishakijan kanssa. Näin tehdessä saa usein lainaa edullisemmin, ja lisäksi mahdollista on saada suurempia lainoja kuin mitä itse hakiessa saisi.

Miksi hakea lainaa yhteishakijan kanssa?

Melko pieni osa netin kautta haettavista lainoista haetaan yhteishakijan kanssa, mutta mahdollista se on ja joissakin tapauksissa jopa pakollista. Monet paikat nimittäin eivät enään tarjoa lainoja yli 10000 euron suuruisina, jos takaajaa lainalle ei ole tarjota.

Mutta tätäkin pienemmissä lainoissa on etuna jos takaaja jo löytyy omasta takaa. Aivan pienissä pikavipeissä ei ehkä vielä ole kovin paljon iloa takaajasta, mutta kun lainasummat nousevat yli 1000 euron, voi säästöt ja edut olla jo merkittävät.

lainaa yhteishakijan kanssav

Tähän tietenkin vaikuttaa myös oma taloudellinen tilanne. Jos oma tilanne on heikompi, on yhteishakijasta etua jo pienemissä lainoissa. Mikäli kuitenkin oma tulotilanne on vahva verrattuna lainatun summan suuruuteen, ei takaajasta välttämättä ole juuri hyötyä.​

Yleisesti voidaan sanoa, että kun haetaan lainaa yhteishakijan kanssa, on siinä seuraavia etuja:​

  • Voit saada suurempia lainoja kuin mitä yksinään saisit
  • Voit saada lainasi pienemmällä korolla, sillä toinen hakija vähentää lainan antamisen riskiä.
  • Joskus voit saada sellaisia lainoja, mitä et itse esim. ikärajan tai muun seikan takia saisi ollenkaan.

Suurimmat edut liittyvätkin yleisesti suuremman lainan saantiin halvemmalla.

Miten hakea lainaa takaajan kanssa?

Voit tietenkin yrittää hakea lainaa takaajan kanssa suoraan monestakin lainapalvelusta ottamalla heihin yhteyttä, mutta helpoiten tämä käy yleensä kun käytät palveluja jotka ovat varautuneet tarjoamaan lainaa takaajan kanssa.

Monet lainojenkilpailutuspalvelut mahdollistavat lainan hakemisen yhteishakijan kanssa todella helposti. Tällöin sinun tarvitsee laitta vain rastiruutuun lainaa hakiessa. Samaten mm. Bank Norwegianin kautta lainaa haettaessa hoituu homma todella helposti. Eikä tämä tarkoita että vakuuksia välttämättä tarvittaisiin!

Nämä palvelut ovat usein myös sieltä edullisemmasta päästä, jonka takia olemmekin ne listallemme nostaneet. Ja kun vielä ottaa huomioon että takaajan kanssa haetaan usein hieman suurempia lainoja, on niiden kilpailutus muutenkin fiksua.​

  • Updated tammikuu 27, 2020
  • Lainaa