Lainaa Työttömälle – Onko se mahdollista? (2019)

Moni työtön pohtii sitä, voivatko he saada lainaa netistä tai muualta.

Vastaus tähän on kyllä, sillä työttömyys suoranaisesti ei estä lainan saamista, mutta se tietenkin tekee siitä vaikeampaa. Jos rahaa löytyy säästöstä, auttaa se myös lainan saamisessa, mutta vaikka säästöjä ei pursuaisi tilillä, on erilaisia vippejä kuitenkin mahdollista saada netistä. Turhaa on kuitenkin toivoa kovin suurta lainaa.​

Yleisesti voisi sanoa, että työttömän on aika vaikea saada yli 500 euron lainaa, joskin joskus mahdollista on 1000 euron lainojenkin saanti.

Lainaa Työttömälle

Tähän vaikuttaa muut seikat kuin pelkkä työnpuute, jonka takia parhaiten saat tämän selvitettyä ihan rohkeasti vain hakemalla lainaa. Vaikka saisit hylkäävän tarjouksen, ei se tarkoita ettetkö voisi sitä myöhemmin saada enään, tai että olisit jotenkin huonompi ihminen.​

Joitakin pieniä lainoja on mahdollista saada ilman tositteita palkasta tai työpaikasta, ja nämä ovat yleensä ne työttämän kannalta ne parhaat vaihtoehdot. Eräs näistä on mm. Lainaston pikalaina, jota voi hakea 400 euroon asti ilman selvityksiä tai liitteitä.

Tässä listaus vippipaikoista, joista työtön voi saada lainaa. Aina tätä ei kuitenkaan saa, riippuen henkilökohtaisesta tilanteesta ja muista seikoista, joten lista on enemmän ehdotelma, ja varmuutta lainan saamiseen emme voi taata.

EksraluottoVippi
 • Lainaa 10 - 2100 €
 • Laina-aika 1 - 36 kk
 • Ikäraja 21 v
 • Suosittu ja toimiva hyvin joustava luotto

Lue lisää ja hae tästä


Ekstraluotto tarjoaa todella suosittua joustoluottoa isolla joustolla.

Luottotililtä voit tehdä nostoja jatkossa kuten haluat, ja takaisinmaksutahtia saat ohjata itse.

Minimilyhennys kuukausittain on 10 % avoimesta lainasta, ja saat pitää jopa 3 maksuvapaata kuukautta vuotta kohden mikäli niin haluat.

Tarjous: Korko 0 % ensimmäiseen eräpäivään asti

Ferratum kokemuksia
 • Luottotili 2000€
 • Joustava takaisinmaksu (min 100e kuussa)
 • Uudelle asiakkaalle 30 päivää korotonta maksuaikaa
 • Ikäraja 21 v

Lue lisää ja hae tästä


Ferratumilta saat luottotilin, jolta voit tehdä nostoja sitten omaan tahtiin vaikka kellon ympäri!

Ensimmäinen nosto on tehtävä klo 7 - 23 välillä, mutta seuraavat nostot voit tehdä 24/7, ja saada rahaa tilille vaikka yöllä.

Uudet asiakkaat saavat myös ensimmäisen nostonsa ilmaiseksi 30 päivän ajaksi ilman nostokulua tai korkoa.

suomilimiitti
 • Lainaa 10 - 2000€
 • Ikäraja 20v
 • Ensimmäinen laina kuluton ja koroton

Lue lisää ja hae tästä


Suomilimiittin kautta voit hakea jopa 2000€ lainaa ilman korkoa tai kuluja uutena asiakkaana. Maksuaikaa saat tälle lainalle jopa 60 päivää.

Tämä onkin ehdottomasti paras tällä hetkellä oleva lainatarjous, mikäli haet vippiä jonka voit maksaa takaisin jo melko nopeasti etkä ole vielä Suomilimiitin asiakas aikaisemmin ollut.

Limiittiluotto
 • Lainaa 10 - 2000€
 • Laina-aika 3 - 24 kk
 • Ikäraja 18v
 • Kätevä ja edullinen 

Lue lisää ja hae tästä >>


Limiitin kautta on mahdollista saada edullinen joustoluotto, jota voi nostaa tilille 24/7 ja jonka lainapäätöksen saat kuulla heti.

Lisäksi saat ensimmäisen noston ilman nostokuluja uutena asiakkaana käyttämällä koodia KEVAT2019. Tarjous voimassa toistaiseksi.

Lainan minimilyhennys 50 - 150 €, riippuen lainan suuruudesta ja sopimuksesta.​

Miksi lainaa työttömälle

Osa on hyvin sitä vastaan, että lainoja annettaisiin työttömille koska ajatellaan että he eivät niitä pystyisi maksamaan takaisin.

Totta onkin että erityisesti suurempien lainojen takaisinmaksu olisi lähes mahdotonta ilman työtä, mutta pienempiä lainoja voi nykyään saada niin pitkillä maksuajoilla, että kuukausierät jäävät niin pieniksi että työtönkin voi niistä hyvin selvitä.​

Hyvä on myös huomata, että työttömän taloudellinen tilanne voi olla hyvin erilainen kuin kuvitellaan. Esimerkiksi tulojen määrä on hyvin erilainen hyväpalkkaisesta työstä ansiosidonnaiselle jääneellä kuin koko elämänsä peruspäivärahalla eläneellä.

Tämän takia työttömien niputtaminen yhteen ryhmään, ja heidän lainojen saannin estäminen onkin liian radikaali idea.

Työttömillä voi osua kustannuksia ja yllättäviä menoja aivan siinä missä työllisillä, ja tällöin pieni vippi voi auttaa heitä selviämään eteenpäin.​ Työttömänä pitää tietenkin olla erityisen tarkkana sen suhteen, että lainan saa maksettua takaisin, ja rehellinen itsensä kanssa. On myös yleensä erittäin huono idea hakea suurempaa lainaa ajatuksella, että sitten kun kohta saan työpaikan niin maksaminen käy helposti. Joskus tämä voi mennä aivan suunnitelmien mukaan, mutta jos kaikki ei niin menekkään, on tämä helppo reitti entistä pahempiin ongelmiin. Jos työttömänä oleminen tuntuu pahalta, kokeile sitä samalla kuin kasvava velkataakka painaa päälle. Se vasta vaikeaa ja stressaava onkin!

 • Updated toukokuu 14, 2019
 • Lainaa