Lainaa Työttömälle – Onko se mahdollista? (2018)

Moni työtön pohtii sitä, voivatko he saada lainaa netistä tai muualta.

Vastaus tähän on kyllä, sillä työttömyys suoranaisesti ei estä lainan saamista, mutta se tietenkin tekee siitä vaikeampaa. Jos rahaa löytyy säästöstä, auttaa se myös lainan saamisessa, mutta vaikka säästöjä ei pursuaisi tilillä, on erilaisia vippejä kuitenkin mahdollista saada netistä. Turhaa on kuitenkin toivoa kovin suurta lainaa.​

Yleisesti voisi sanoa, että työttömän on aika vaikea saada yli 500 euron lainaa, joskin joskus mahdollista on 1000 euron lainojenkin saanti.

Lainaa Työttömälle

Tähän vaikuttaa muut seikat kuin pelkkä työnpuute, jonka takia parhaiten saat tämän selvitettyä ihan rohkeasti vain hakemalla lainaa. Vaikka saisit hylkäävän tarjouksen, ei se tarkoita ettetkö voisi sitä myöhemmin saada enään, tai että olisit jotenkin huonompi ihminen.​

Joitakin pieniä lainoja on mahdollista saada ilman tositteita palkasta tai työpaikasta, ja nämä ovat yleensä ne työttämän kannalta ne parhaat vaihtoehdot. Eräs näistä on mm. Lainaston pikalaina, jota voi hakea 400 euroon asti ilman selvityksiä tai liitteitä.

Tässä listaus vippipaikoista, joista työtön voi saada lainaa. Aina tätä ei kuitenkaan saa, riippuen henkilökohtaisesta tilanteesta ja muista seikoista, joten lista on enemmän ehdotelma, ja varmuutta lainan saamiseen emme voi taata.

Lainasto
 • Lainaa 100 - 400 €
 • Laina-aika 12 kk
 • Ikäraja 18 v
 • Loistava pieni vippi pitkällä 12 kk maksuajalla

Lue lisää ja hae tästä


Lainastolla on useampia lainatuotteita, mutta heidän pieni pikalainansa 12 kuukauden maksuajalla on ehdottomasti se paras.

Sen saat haettua nopeasti, ilman liitteiden lähettämistä ja maksuaikaakin in siis koko vuosi. Erinomainen valinta kun haet pikkuista lainaa pienellä kuukausierällä!​

Creditstar
 • Lainaa 50 - 2000€
 • Laina-aika 1 - 12 kk
 • Ikäraja 18 v
 • Kohtuuhintaisia vippejä helposti ja nopeasti kaikille täysi-ikäisille

Lue lisää ja hae tästä


Creditstarin kautta voit avata oman virtuaalisen luottotilisi, jolta voit tehdä nostoja jatkossa siten kuin haluat.

Tilin avaaminen on helppoa, eikä itse avaus maksa sinulle mitään. Vasta kun alat tehdä nostoja, maksat kohtuullista korkoa tästä nostamastasi summasta.

Erinomainen valinta erityisesti nuoremmille lainaajille, jotka etsivät joustavaa lainaa!​

Ege
 • Lainaa 100 - 2800€
 • Laina-aika 1 - 12 kk
 • Ikäraja 20 v
 • Todella selkeästi ja kohtuullisesti hinnoitellut vipit moneen hätään ja nopeasti

Lue lisää ja hae tästä

3

Ege:n kautta voit hakea nopeasti lainaa aina 2800 euroon saakka, ja saada ne tilillesi jo 30 minuutin sisällä (joskus nopeamminkin).

Hinnaltaankin nämä vipit ovat sieltä edullisemmasta päästä. Esimerkiksi 500 € laina 6 kk maksuajalla maksaisi vain 62,81 euroa !​

Hyvä valinta kun tarvitset nopeaa ja melko edullista lainaa heti!​

Etkö löytänyt listasta juuri sellaista lainaa kuin etsit? Katso myös tämä laajempi lainavertailu!

Miksi lainaa työttömälle

Osa on hyvin sitä vastaan, että lainoja annettaisiin työttömille koska ajatellaan että he eivät niitä pystyisi maksamaan takaisin.

Totta onkin että erityisesti suurempien lainojen takaisinmaksu olisi lähes mahdotonta ilman työtä, mutta pienempiä lainoja voi nykyään saada niin pitkillä maksuajoilla, että kuukausierät jäävät niin pieniksi että työtönkin voi niistä hyvin selvitä.​

Hyvä on myös huomata, että työttömän taloudellinen tilanne voi olla hyvin erilainen kuin kuvitellaan. Esimerkiksi tulojen määrä on hyvin erilainen hyväpalkkaisesta työstä ansiosidonnaiselle jääneellä kuin koko elämänsä peruspäivärahalla eläneellä.

Tämän takia työttömien niputtaminen yhteen ryhmään, ja heidän lainojen saannin estäminen onkin liian radikaali idea.

Työttömillä voi osua kustannuksia ja yllättäviä menoja aivan siinä missä työllisillä, ja tällöin pieni vippi voi auttaa heitä selviämään eteenpäin.​ Työttömänä pitää tietenkin olla erityisen tarkkana sen suhteen, että lainan saa maksettua takaisin, ja rehellinen itsensä kanssa. On myös yleensä erittäin huono idea hakea suurempaa lainaa ajatuksella, että sitten kun kohta saan työpaikan niin maksaminen käy helposti. Joskus tämä voi mennä aivan suunnitelmien mukaan, mutta jos kaikki ei niin menekkään, on tämä helppo reitti entistä pahempiin ongelmiin. Jos työttömänä oleminen tuntuu pahalta, kokeile sitä samalla kuin kasvava velkataakka painaa päälle. Se vasta vaikeaa ja stressaava onkin!

 • Updated a few months ago
 • Lainaa