Lainaa Työttömälle – Onko se mahdollista? (2022)

Moni työtön pohtii sitä, voivatko he saada lainaa netistä tai muualta.

Vastaus tähän on kyllä, sillä työttömyys suoranaisesti ei estä lainan saamista, mutta se tietenkin tekee siitä vaikeampaa. Jos rahaa löytyy säästöstä, auttaa se myös lainan saamisessa, mutta vaikka säästöjä ei pursuaisi tilillä, on erilaisia vippejä kuitenkin mahdollista saada netistä. Turhaa on kuitenkin toivoa kovin suurta lainaa.​

Yleisesti voisi sanoa, että työttömän on aika vaikea saada yli 500 euron lainaa, joskin joskus mahdollista on 1000 euron lainojenkin saanti.

Lainaa Työttömälle

Tähän vaikuttaa muut seikat kuin pelkkä työnpuute, jonka takia parhaiten saat tämän selvitettyä ihan rohkeasti vain hakemalla lainaa. Vaikka saisit hylkäävän tarjouksen, ei se tarkoita ettetkö voisi sitä myöhemmin saada enään, tai että olisit jotenkin huonompi ihminen.​

Joitakin pieniä lainoja on mahdollista saada ilman tositteita palkasta tai työpaikasta, ja nämä ovat yleensä ne työttämän kannalta ne parhaat vaihtoehdot. Eräs näistä on mm. Lainaston pikalaina, jota voi hakea 400 euroon asti ilman selvityksiä tai liitteitä.

Tässä listaus vippipaikoista, joista työtön voi saada lainaa. Aina tätä ei kuitenkaan saa, riippuen henkilökohtaisesta tilanteesta ja muista seikoista, joten lista on enemmän ehdotelma, ja varmuutta lainan saamiseen emme voi taata.

Miksi lainaa työttömälle

Osa on hyvin sitä vastaan, että lainoja annettaisiin työttömille koska ajatellaan että he eivät niitä pystyisi maksamaan takaisin.

Totta onkin että erityisesti suurempien lainojen takaisinmaksu olisi lähes mahdotonta ilman työtä, mutta pienempiä lainoja voi nykyään saada niin pitkillä maksuajoilla, että kuukausierät jäävät niin pieniksi että työtönkin voi niistä hyvin selvitä.​

Hyvä on myös huomata, että työttömän taloudellinen tilanne voi olla hyvin erilainen kuin kuvitellaan. Esimerkiksi tulojen määrä on hyvin erilainen hyväpalkkaisesta työstä ansiosidonnaiselle jääneellä kuin koko elämänsä peruspäivärahalla eläneellä.

Tämän takia työttömien niputtaminen yhteen ryhmään, ja heidän lainojen saannin estäminen onkin liian radikaali idea.

Työttömillä voi osua kustannuksia ja yllättäviä menoja aivan siinä missä työllisillä, ja tällöin pieni vippi voi auttaa heitä selviämään eteenpäin.​ Työttömänä pitää tietenkin olla erityisen tarkkana sen suhteen, että lainan saa maksettua takaisin, ja rehellinen itsensä kanssa. On myös yleensä erittäin huono idea hakea suurempaa lainaa ajatuksella, että sitten kun kohta saan työpaikan niin maksaminen käy helposti. Joskus tämä voi mennä aivan suunnitelmien mukaan, mutta jos kaikki ei niin menekkään, on tämä helppo reitti entistä pahempiin ongelmiin. Jos työttömänä oleminen tuntuu pahalta, kokeile sitä samalla kuin kasvava velkataakka painaa päälle. Se vasta vaikeaa ja stressaava onkin!

  • Updated syyskuu 3, 2019
  • Lainaa