Lainaa Ilman Vakuuksia Helposti (2019)

Lainaajan kannalta on aina kivempaa ja helpompaa ottaa lainaa ilman vakuuksia, jonka takia nämä lainat ovatkin aina suosittuja. Vaikka omaisuutta löytyisi, on se helpompia hakea ilman vakuuksia, kuin raahata toisella, pantata tai muuten antaa vakuudeksi jotain omaisuutta​

Tämän takia moni etsiikin aluksi mieluiten lainoja, joihin näitä vakuuksia ei tarvita laisinkaan. Ja netti on nykyään parhaita paikkoja näitä hakea, sillä nettilainoissa ei vakuuksia tai takaajia tarvita!​

Tässä onkin listaus parhaista lainoista netissä tällä hetkellä. Kaikki ne ovat ilman vakuuksia tai takaajia!

Lainapalvelu

Lainasummat

Maksuaikaa

Ikäraja

Hae Laina

suomilimiitti

10 - 2000 €

1 - 30 kk

21 v

LainaNappi
rahalaitos

500 - 50000 €

1 - 15 v

20 v

LainaNappi
lendologo

500 - 50000 €

1 - 15 v

20 v

LainaNappi
cashbuddy

1000 - 3000 €

12 - 60 kk

20 v

LainaNappi
lainasto logo

100 - 5000 € 

12 - 36 kk

18 v

LainaNappi
ekstraluotto

10 - 2100 €

1 - 36 kk

21 v

LainaNappi
Bank-Norwegian

1000 - 50000 €

1 - 15 v

23 v

LainaNappi

Miksi ilman vakuuksia laina on myös kalliimpi?

lainaa ilman vakuuksia

Katsomalla yllä olevaa vertailua tai laajempaa pikavippivertailuamme huomaat ehkä, että varsinkin jotkut tälläiset lainat ovat kalliita. Ja tottahan se on, että vakuudettomat lainat ovat keskimäärin kalliimpia kuin lainat jossa annetaan vakuuksia, kuten autolainat ja asuntolainat.

Syy tähän on kuitenkin melko selkeä, sillä kun lainanantaja ei saa lainaajalta mitään vakuuksia, kasvaa myös hänen riskinsä. Nyt jos hän ei saa rahojaan takaisin, jää hän aivan tyhjille, sillä hänellä ei ole mitään kunnollista keinoa rahojaan saada muuten kuin toivomalla että lainaaja kykenee ne joskus hänelle maksamaan.

Jos hänellä olisi vakuutena vaikka auto, voisi hän myydä tämän eteenpäin ja saada sitä kautta rahansa jos lainaa ei kuuluisi takaisin. Ilman vakuuksia hän ei kuitenkaan voi enään tätä jälkikäteen tehdä.

Vakuuksien ja takaajien puutuminen nostaa siis hänen riskiään, jonka takia lainasta veloitetaan myös enemmän korvausta. Kuten ehkä on joskus koulussa opetettu, mitä enemmän riskiä sijoituksessa on, sitä korkeampaa korkoa siitä myös vaaditaan. Ja tämän takia jossain paikoissa lainojen korot voivat olla kaukana edullisesta.

Toisaalta tämä viittaa myös siihen, että mitä edullisemmalla korolla lainaa saa, sitä tiukemmat kriteerit on muuten sen saamiseksi. Ja keskimäärin tämä pitääkin paikkansa, joskin poikkeuksi syntyy joskus.

Kuitenkin esimerkiksi ikärajojen tarkastelu antaa tästä hyvää viitettä. 18-vuotiaiden lainat ovat keskimäärin kalliimpia kuin ne, joissa ikäraja on 20v. Ja nämä taas ovat keskimäärin kalliimpia kuin jos ikäraja on 23v. Ei aina, mutta keskimäärin.​ Koska riski lainan maksamatta jättämiseen nousee kun lainaaja on nuori, käy tämä järkiinsä.

Kannattaa vakuus antaa, vai ottaa sitten vakuudeton laina?

Pohdinnan arvoista onkin ajoittain se, että olisiko kuitenkin järkevämpää antaa lainalle jokin vakuus, jos sellainen kotoa tai muualta omissa nimissä löytyy.

Tähän on olemassa kaksi näkökulmaa, joista toinen keskittyy lainan kulujen alentamiseen ja toinen helppouteen.

Jos vakuutena löytyy jotakin, jonka arvo on melko helppo määrittää, kuten auto tai vaikka vene, voi olla ihan fiksua antaa se vakuutena, kunhan sitä saa käyttää lainan aikana kuten kyllä yleensä on mahdollista.

Jos taas vakuutena olisi taidetta, elektroniikkaa tai sitä pitäisi antaa niin paljon, voi olla että tämä lisätyö ei olisi kaiken sen vaivan arvoista.

Osittain tämä liittyy myös lainan suuruuteen, sillä 10 tai jopa 5 % ero korossa voi olla isolla lainalla todella merkittävä, mutta 30 päivän pienessä vipissä taas ei.

Jos vakuuksia siis löytyy helposti, ja etsit suurempaa lainaa pidemmällä maksuajalla, voi olla ihan fiksua ainakin yrittää tarjota vakuuksia. Aina tämä ei onnistu, kuten netissä monesti ei näistä välitetä, joskin takaajan kanssa voi saada helpommin lainaa tai edullisemmin kun lainaa kilpailuttaa.

Mutta monesti on sen verran helpompaa hakea lainaa ilman vakuuksia, että niiden kanssa kikkailu ei kannata. Ja tämän takia netistä haetaankin erittäin paljon tälläisiä lainoja, juuri niiden helppouden takia.​

  • Updated tammikuu 6, 2018
  • Lainaa