Lainaa Ilman Vakuuksia Helposti (2021)

Lainaajan kannalta on aina kivempaa ja helpompaa ottaa lainaa ilman vakuuksia, jonka takia nämä lainat ovatkin aina suosittuja. Vaikka omaisuutta löytyisi, on se helpompia hakea ilman vakuuksia, kuin raahata toisella, pantata tai muuten antaa vakuudeksi jotain omaisuutta​

Tämän takia moni etsiikin aluksi mieluiten lainoja, joihin näitä vakuuksia ei tarvita laisinkaan. Ja netti on nykyään parhaita paikkoja näitä hakea, sillä nettilainoissa ei vakuuksia tai takaajia tarvita!​

Tässä onkin listaus parhaista lainoista netissä tällä hetkellä. Kaikki ne ovat ilman vakuuksia tai takaajia!

EksraluottoVippi
 • Lainaa 10 - 2100 €
 • Laina-aika 1 - 36 kk
 • Ikäraja 21 v
 • Suosittu ja toimiva hyvin joustava luotto

Lue lisää ja hae tästä


Ekstraluotto tarjoaa todella suosittua joustoluottoa isolla joustolla.

Luottotililtä voit tehdä nostoja jatkossa kuten haluat, ja takaisinmaksutahtia saat ohjata itse.

Minimilyhennys kuukausittain on 10 % avoimesta lainasta, ja saat pitää jopa 3 maksuvapaata kuukautta vuotta kohden mikäli niin haluat.

Tarjous: Korko 0 % ensimmäiseen eräpäivään asti

vertaaensin
 • Lainaa 500 - 60 000€
 • Laina-aika 1 - 15 v
 • Ikäraja 18v
 • Palvelun käyttö ilmaista

Lue lisää ja hae tästä


VertaaEnsin palvelun kautta on kaikkien vähääkään suurempia lainoja hakevien usein helppoa löytää itselleen hyvin sopiva laina edullisella hinnalla ja ilman sitoutumispakkoa.

Palvelu hoitaa lainojen kilpailutuksen ja vertailun aika pitkälti puolestasi, jonka takia sopivan lainan valinta on hyvin helppoa sinun kannaltasi.

Lisäksi palvelun käyttö ei maksa mitään!​

Ferratum kokemuksia
 • Luottotili 2000€
 • Joustava takaisinmaksu (min 100e kuussa)
 • Uudelle asiakkaalle 30 päivää korotonta maksuaikaa
 • Ikäraja 21 v

Lue lisää ja hae tästä


Ferratumilta saat luottotilin, jolta voit tehdä nostoja sitten omaan tahtiin vaikka kellon ympäri!

Ensimmäinen nosto on tehtävä klo 7 - 23 välillä, mutta seuraavat nostot voit tehdä 24/7, ja saada rahaa tilille vaikka yöllä.

Uudet asiakkaat saavat myös ensimmäisen nostonsa ilmaiseksi 30 päivän ajaksi ilman nostokulua tai korkoa.

Ferratumin luottotili on eräs suosituimmista ja kätevimmistä, kun tahdot kätevää vippiä koska tahansa milloin vain haluatkin! Lainapäätöksenkin saat heti.

suomilimiitti
 • Lainaa 10 - 2000€
 • Ikäraja 20v
 • Ensimmäinen laina kuluton ja koroton

Lue lisää ja hae tästä


Suomilimiittin kautta voit hakea jopa 2000€ lainaa ilman korkoa tai kuluja uutena asiakkaana. Maksuaikaa saat tälle lainalle jopa 60 päivää.

Tämä onkin ehdottomasti paras tällä hetkellä oleva lainatarjous, mikäli haet vippiä jonka voit maksaa takaisin jo melko nopeasti etkä ole vielä Suomilimiitin asiakas aikaisemmin ollut.

lendokuva
 • Lainaa 500 - 60 000€
 • Laina-aika 1 - 15 v
 • Ikäraja 20v
 • Helpoimpia tapoja saada halpa laina nopeasti

Lue lisää ja hae tästä

5

Lendon kautta voit täysin ilmaiseksi lähettää yhden lainahakemuksen, ja saada sitä vastaan jopa yli 10 lainatarjousta eri firmoilta ilman sitoutumista mihinkään!

Lendon kautta onkin nopea, helppo ja vielä ilmaiseksi mahdollista selvittää nopeasti, millaista lainaa eri lainapalvelut antaisivat juuri sinulle!

Suosittelen lämpimästi, jos mahdollisimman edullinen laina kiinnostaa.​

Miksi ilman vakuuksia laina on myös kalliimpi?

lainaa ilman vakuuksia

Katsomalla yllä olevaa vertailua tai laajempaa pikavippivertailuamme huomaat ehkä, että varsinkin jotkut tälläiset lainat ovat kalliita. Ja tottahan se on, että vakuudettomat lainat ovat keskimäärin kalliimpia kuin lainat jossa annetaan vakuuksia, kuten autolainat ja asuntolainat.

Syy tähän on kuitenkin melko selkeä, sillä kun lainanantaja ei saa lainaajalta mitään vakuuksia, kasvaa myös hänen riskinsä. Nyt jos hän ei saa rahojaan takaisin, jää hän aivan tyhjille, sillä hänellä ei ole mitään kunnollista keinoa rahojaan saada muuten kuin toivomalla että lainaaja kykenee ne joskus hänelle maksamaan.

Jos hänellä olisi vakuutena vaikka auto, voisi hän myydä tämän eteenpäin ja saada sitä kautta rahansa jos lainaa ei kuuluisi takaisin. Ilman vakuuksia hän ei kuitenkaan voi enään tätä jälkikäteen tehdä.

Vakuuksien ja takaajien puutuminen nostaa siis hänen riskiään, jonka takia lainasta veloitetaan myös enemmän korvausta. Kuten ehkä on joskus koulussa opetettu, mitä enemmän riskiä sijoituksessa on, sitä korkeampaa korkoa siitä myös vaaditaan. Ja tämän takia jossain paikoissa lainojen korot voivat olla kaukana edullisesta.

Toisaalta tämä viittaa myös siihen, että mitä edullisemmalla korolla lainaa saa, sitä tiukemmat kriteerit on muuten sen saamiseksi. Ja keskimäärin tämä pitääkin paikkansa, joskin poikkeuksi syntyy joskus.

Kuitenkin esimerkiksi ikärajojen tarkastelu antaa tästä hyvää viitettä. 18-vuotiaiden lainat ovat keskimäärin kalliimpia kuin ne, joissa ikäraja on 20v. Ja nämä taas ovat keskimäärin kalliimpia kuin jos ikäraja on 23v. Ei aina, mutta keskimäärin.​ Koska riski lainan maksamatta jättämiseen nousee kun lainaaja on nuori, käy tämä järkiinsä.

Kannattaa vakuus antaa, vai ottaa sitten vakuudeton laina?

Pohdinnan arvoista onkin ajoittain se, että olisiko kuitenkin järkevämpää antaa lainalle jokin vakuus, jos sellainen kotoa tai muualta omissa nimissä löytyy.

Tähän on olemassa kaksi näkökulmaa, joista toinen keskittyy lainan kulujen alentamiseen ja toinen helppouteen.

Jos vakuutena löytyy jotakin, jonka arvo on melko helppo määrittää, kuten auto tai vaikka vene, voi olla ihan fiksua antaa se vakuutena, kunhan sitä saa käyttää lainan aikana kuten kyllä yleensä on mahdollista.

Jos taas vakuutena olisi taidetta, elektroniikkaa tai sitä pitäisi antaa niin paljon, voi olla että tämä lisätyö ei olisi kaiken sen vaivan arvoista.

Osittain tämä liittyy myös lainan suuruuteen, sillä 10 tai jopa 5 % ero korossa voi olla isolla lainalla todella merkittävä, mutta 30 päivän pienessä vipissä taas ei.

Jos vakuuksia siis löytyy helposti, ja etsit suurempaa lainaa pidemmällä maksuajalla, voi olla ihan fiksua ainakin yrittää tarjota vakuuksia. Aina tämä ei onnistu, kuten netissä monesti ei näistä välitetä, joskin takaajan kanssa voi saada helpommin lainaa tai edullisemmin kun lainaa kilpailuttaa.

Mutta monesti on sen verran helpompaa hakea lainaa ilman vakuuksia, että niiden kanssa kikkailu ei kannata. Ja tämän takia netistä haetaankin erittäin paljon tälläisiä lainoja, juuri niiden helppouden takia.​

 • Updated toukokuu 14, 2019
 • Lainaa