Lainaa Ilman Vakuuksia Helposti (2022)

Lainaajan kannalta on aina kivempaa ja helpompaa ottaa lainaa ilman vakuuksia, jonka takia nämä lainat ovatkin aina suosittuja. Vaikka omaisuutta löytyisi, on se helpompia hakea ilman vakuuksia, kuin raahata toisella, pantata tai muuten antaa vakuudeksi jotain omaisuutta​

Tämän takia moni etsiikin aluksi mieluiten lainoja, joihin näitä vakuuksia ei tarvita laisinkaan. Ja netti on nykyään parhaita paikkoja näitä hakea, sillä nettilainoissa ei vakuuksia tai takaajia tarvita!​

Tässä onkin listaus parhaista lainoista netissä tällä hetkellä. Kaikki ne ovat ilman vakuuksia tai takaajia!

rahalaitos
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainojen kilpailuttamista helposti Suomen suosituimmassa palvelussa

Lue lisää ja hae tästä


Rahalaitos on vuosien varrella optimoinut lainojen vertailua, ja siitä onkin noussut Suomen suosituin lainojen kilpailutuspalvelu.

Mikäli haluat siis tehdä lainaamisesta helppoa, mutta saada kuitenkin edullista lainaa sopivilla ehdoilla, voimme suositella tämän palvelun käyttöä.

sortter
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainaa ilman piilokuluja tai muita kikkoja

Lue lisää ja hae tästä


Sortter lupaa tarjoata lainaa hyvillä ehdoilla ja alhaisella korolla.

Sen merkittävin lupaus on se, että Sortter kertoo olevansa 100 prosenttisesti hakijan puolella.​

Tämä näkyy mm. siinä, että lainoissa ei ole piilokuluja, saat parhaan koron takuun, sekä asiakaspalaute on keskimäärin erittäin hyvää.​

Omalaina
 • Lainaa 100 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Vertailua myös pienempien lainojen kanssa.

Lue lisää ja hae tästä


Omalaina on toinen suosittu ja pidempään markkinoilla ollut edullisten lainojen hakemispalvelu.

Muihin kilpailijoihin verrattuna se antaa mahdollisuuden verrata myös pieniä lainoja. Lisäksi se omaa yhden suurimmista määristä yhteistyökumppaneja.

Hakemuksesi meneekin kerralla jopa 30 eri palvelulle kilpailutukseen!

FreedomRahoitus

Lue lisää ja hae tästä

 • Lainaa 500 - 60000€
 • Laina-aika 1 - 15 v
 • Ikäraja 20 v
 • Suurimpia lainojen kilpailutuspalveluja

Freedom Rahoitus on mahdollisesti suurin ja tunnetuin lainojen kilpailutuspalvelu, joka on täysin ilmainen lainanhakijoille ja jonka käyttö ei sido mihinkään.

Hakemuksen saat täytettyä jo minuuteissa, tai voit hoitaa sen myös puhelimen kautta niin halutessasi

Ja kun hakemus on jätetty, välitetään se jopa yli 20 eri rahoituspalvelulle, joilta alat saada lainatarjouksia hyvin nopeasti.

Jos siis tahdot mahdollisimmin halvan lainan, kilpailuta lainasi helposti täältä!

Etkö löytänyt listasta juuri sellaista lainaa kuin etsit? Katso myös tämä laajempi lainavertailu!

Miksi ilman vakuuksia laina on myös kalliimpi?

lainaa ilman vakuuksia

Katsomalla yllä olevaa vertailua tai laajempaa pikavippivertailuamme huomaat ehkä, että varsinkin jotkut tälläiset lainat ovat kalliita. Ja tottahan se on, että vakuudettomat lainat ovat keskimäärin kalliimpia kuin lainat jossa annetaan vakuuksia, kuten autolainat ja asuntolainat.

Syy tähän on kuitenkin melko selkeä, sillä kun lainanantaja ei saa lainaajalta mitään vakuuksia, kasvaa myös hänen riskinsä. Nyt jos hän ei saa rahojaan takaisin, jää hän aivan tyhjille, sillä hänellä ei ole mitään kunnollista keinoa rahojaan saada muuten kuin toivomalla että lainaaja kykenee ne joskus hänelle maksamaan.

Jos hänellä olisi vakuutena vaikka auto, voisi hän myydä tämän eteenpäin ja saada sitä kautta rahansa jos lainaa ei kuuluisi takaisin. Ilman vakuuksia hän ei kuitenkaan voi enään tätä jälkikäteen tehdä.

Vakuuksien ja takaajien puutuminen nostaa siis hänen riskiään, jonka takia lainasta veloitetaan myös enemmän korvausta. Kuten ehkä on joskus koulussa opetettu, mitä enemmän riskiä sijoituksessa on, sitä korkeampaa korkoa siitä myös vaaditaan. Ja tämän takia jossain paikoissa lainojen korot voivat olla kaukana edullisesta.

Toisaalta tämä viittaa myös siihen, että mitä edullisemmalla korolla lainaa saa, sitä tiukemmat kriteerit on muuten sen saamiseksi. Ja keskimäärin tämä pitääkin paikkansa, joskin poikkeuksi syntyy joskus.

Kuitenkin esimerkiksi ikärajojen tarkastelu antaa tästä hyvää viitettä. 18-vuotiaiden lainat ovat keskimäärin kalliimpia kuin ne, joissa ikäraja on 20v. Ja nämä taas ovat keskimäärin kalliimpia kuin jos ikäraja on 23v. Ei aina, mutta keskimäärin.​ Koska riski lainan maksamatta jättämiseen nousee kun lainaaja on nuori, käy tämä järkiinsä.

Kannattaa vakuus antaa, vai ottaa sitten vakuudeton laina?

Pohdinnan arvoista onkin ajoittain se, että olisiko kuitenkin järkevämpää antaa lainalle jokin vakuus, jos sellainen kotoa tai muualta omissa nimissä löytyy.

Tähän on olemassa kaksi näkökulmaa, joista toinen keskittyy lainan kulujen alentamiseen ja toinen helppouteen.

Jos vakuutena löytyy jotakin, jonka arvo on melko helppo määrittää, kuten auto tai vaikka vene, voi olla ihan fiksua antaa se vakuutena, kunhan sitä saa käyttää lainan aikana kuten kyllä yleensä on mahdollista.

Jos taas vakuutena olisi taidetta, elektroniikkaa tai sitä pitäisi antaa niin paljon, voi olla että tämä lisätyö ei olisi kaiken sen vaivan arvoista.

Osittain tämä liittyy myös lainan suuruuteen, sillä 10 tai jopa 5 % ero korossa voi olla isolla lainalla todella merkittävä, mutta 30 päivän pienessä vipissä taas ei.

Jos vakuuksia siis löytyy helposti, ja etsit suurempaa lainaa pidemmällä maksuajalla, voi olla ihan fiksua ainakin yrittää tarjota vakuuksia. Aina tämä ei onnistu, kuten netissä monesti ei näistä välitetä, joskin takaajan kanssa voi saada helpommin lainaa tai edullisemmin kun lainaa kilpailuttaa.

Mutta monesti on sen verran helpompaa hakea lainaa ilman vakuuksia, että niiden kanssa kikkailu ei kannata. Ja tämän takia netistä haetaankin erittäin paljon tälläisiä lainoja, juuri niiden helppouden takia.​

 • Updated syyskuu 10, 2021
 • Lainaa