Mikä on Kaikkein Halvin Pikavippi? (2021) – Katso Vertailu

Mikä on kaikkein halvin pikavippi vuonna 2020? Tätä kysymystä me lähdimme selvittämään, ja tässä tulos!

Ferratum kokemuksia
  • Luottotili 2000€
  • Joustava takaisinmaksu (min 100e kuussa)
  • Uudelle asiakkaalle 30 päivää korotonta maksuaikaa
  • Ikäraja 21 v

Lue lisää ja hae tästä


Ferratumilta saat luottotilin, jolta voit tehdä nostoja sitten omaan tahtiin vaikka kellon ympäri!

Ensimmäinen nosto on tehtävä klo 7 - 23 välillä, mutta seuraavat nostot voit tehdä 24/7, ja saada rahaa tilille vaikka yöllä.

Uudet asiakkaat saavat myös ensimmäisen nostonsa ilmaiseksi 30 päivän ajaksi ilman nostokulua tai korkoa.

vertaaensin
  • Lainaa 500 - 60 000€
  • Laina-aika 1 - 15 v
  • Ikäraja 18v
  • Palvelun käyttö ilmaista

Lue lisää ja hae tästä


VertaaEnsin palvelun kautta on kaikkien vähääkään suurempia lainoja hakevien usein helppoa löytää itselleen hyvin sopiva laina edullisella hinnalla ja ilman sitoutumispakkoa.

Palvelu hoitaa lainojen kilpailutuksen ja vertailun aika pitkälti puolestasi, jonka takia sopivan lainan valinta on hyvin helppoa sinun kannaltasi.

Lisäksi palvelun käyttö ei maksa mitään!​

Etkö löytänyt listasta juuri sellaista lainaa kuin etsit? Katso myös tämä laajempi lainavertailu!

Pikavippien edullisuudesta

Kun puhutaan pikavipeistä, harvempi ajattelee niiden oleman mitenkään edullisia. Totta on kyllä että halvimmatkin pikavipit ovat kalliimpia kuin useimmat pankkilainat, mutta toisaalta toiset näistä lainoista ovat selvästi edullisempia kuin toiset. Eroa voi olla jopa yli 100 % korossa.

Hyvä on myös huomata, että pikalainat ovat usein pienempiä lainoja, jolloin korot ovat useimminkin korkeampia. Tämän huomaa myös pankeissa, joissa pienimmät korot saa usein asuntolainassa, kun taas pankkienkin kulutusluotot ovat selvästi niitä kalliimpia.

Pikaluottojen hintaa nostaa myös niiden luonne. Ne ovat nimittäin vakuudettomia lainoja, eikä niiden saantiin tarvitset takaajia. Kumpikin näistä seikoista nostaa lainaajan riskiä, joka näkyy täten myös näiden lainojen hinnoissa.​

Onkin siis monesti turha ajatella ehkä että absoluuttisesti pikavippi voisi olla kovin halpa. Kuitenkin koska tämänkin artikkelin tarkoitus on auttaa löytämään edullisin pikavippi, verrataan niitä tässä keskenään toisiinsa.​

Hyvä on myös pitää mielessä, että tapa jolla korot kerrotaan vuositasolla, eli vuosikorkona voi joskus antaa hieman väärän kuvan. Vaikka pikavippien todelliset vuosikorot varsinkin pienissä summissa voivat olla aika korkeat, kun maksuaikaa on 1 - 3 kuukautta, jää tämä kustannus pienemmäksi kuin voisi tuosta luvusta suoraan ajatella.

Lisäksi jos lainasummat ovat pienet, ei korkeampikaan korko euromääräisesti ole usein välttämättä kovin kallis, varsinkin jos vastineeksi saa pidemmän maksuajan.​ Tämän takia moni onkin valmis maksamaan pari kymppiä korkoja lisää, jotta saa esimerkiksi 12 kuukauden maksuajan vipilleen.

Kuten kuitenkin jo alussa tuli sanottua, vertailu kyllä kannattaa ja turhaa on maksaa lainasta liikaa. Usein pienellä vertailulla saa jo ne suurimmat säästöt, ja jos ei puhuta ihan useamman tuhannen euron lainoista, ei ehkä ole kovin paljoa järkeä käyttää kauheasti aikaa parhaan lainan etsintään.

Usein nopeasti löydät pari hyvää lainapaikkaa, joiden väliltä usein on hyvä vain valita joku ja laittaa hakemus menemään. Tämä varsinkin jos rahojen saannilla on vähääkään kiire.​