Halvin Kulutusluotto 2022 – Kulutusluotot Vertailussa

Mistä halvin kulutusluotto 2019 vuonna on mahdollista saada? Tätä kysymystä kysyttiin meiltä jokin aika sitten, joten päätimme selvittää asian omakohtaisesti.

Tässä lista parhaista ja edullisimmista kulutusluotoista tällä hetkellä 2021.

rahalaitos
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainojen kilpailuttamista helposti Suomen suosituimmassa palvelussa

Lue lisää ja hae tästä


Rahalaitos on vuosien varrella optimoinut lainojen vertailua, ja siitä onkin noussut Suomen suosituin lainojen kilpailutuspalvelu.

Mikäli haluat siis tehdä lainaamisesta helppoa, mutta saada kuitenkin edullista lainaa sopivilla ehdoilla, voimme suositella tämän palvelun käyttöä.

sortter
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainaa ilman piilokuluja tai muita kikkoja

Lue lisää ja hae tästä


Sortter lupaa tarjoata lainaa hyvillä ehdoilla ja alhaisella korolla.

Sen merkittävin lupaus on se, että Sortter kertoo olevansa 100 prosenttisesti hakijan puolella.​

Tämä näkyy mm. siinä, että lainoissa ei ole piilokuluja, saat parhaan koron takuun, sekä asiakaspalaute on keskimäärin erittäin hyvää.​

Omalaina
 • Lainaa 100 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Vertailua myös pienempien lainojen kanssa.

Lue lisää ja hae tästä


Omalaina on toinen suosittu ja pidempään markkinoilla ollut edullisten lainojen hakemispalvelu.

Muihin kilpailijoihin verrattuna se antaa mahdollisuuden verrata myös pieniä lainoja. Lisäksi se omaa yhden suurimmista määristä yhteistyökumppaneja.

Hakemuksesi meneekin kerralla jopa 30 eri palvelulle kilpailutukseen!

FreedomRahoitus

Lue lisää ja hae tästä

 • Lainaa 500 - 60000€
 • Laina-aika 1 - 15 v
 • Ikäraja 20 v
 • Suurimpia lainojen kilpailutuspalveluja

Freedom Rahoitus on mahdollisesti suurin ja tunnetuin lainojen kilpailutuspalvelu, joka on täysin ilmainen lainanhakijoille ja jonka käyttö ei sido mihinkään.

Hakemuksen saat täytettyä jo minuuteissa, tai voit hoitaa sen myös puhelimen kautta niin halutessasi

Ja kun hakemus on jätetty, välitetään se jopa yli 20 eri rahoituspalvelulle, joilta alat saada lainatarjouksia hyvin nopeasti.

Jos siis tahdot mahdollisimmin halvan lainan, kilpailuta lainasi helposti täältä!

Etkö löytänyt listasta juuri sellaista lainaa kuin etsit? Katso myös tämä laajempi lainavertailu!

Mitä ovat kulutusluotot

halvin kulutusluotto

Kulutusluotot ovat nykyään 3 suosituin lainamuoto, mitä netin kautta haetaan heti pikavippien ja pikalainojen jälkeen. Luotoista ne ovatkin suosituin lainamuoto, mutta terminä kulutusluotto on usein aika avoin. Useimmiten sillä tarkoitetaan kuitenkin vakuudetonta luottoa, jonka saa ottaa vapaavalintaiseen käyttöön. Sitä ei siis tarvitse nimensä mukaisesti ottaa kulutukseen, vaan termi viittaa enemmänkin siihen että tälläistä lainaa hakiessa ei kysellä sen käyttötarkoitusta, kuten tehdään autolainassa ja asuntolainassa.

Toisaalta tämän termin voi tulkita myös toisin, silllä kulutukseen nämä erilaiset luottotilit ja tililuotot ovat usein parempia kuin kiinteät lainat ja pikavipit. Syynä on se, että kun tälläinen luottotili on kerran avattu, saa sieltä sitten tehdä nostoja omaan tahtiin ja usein melkeinpä niin pienissä erissä kuin vain haluaa. Ja lainaajan kannalta hyvä asia on sitten se, että kustannuksia tai muita korkoja maksetaan vain siitä osasta luottoa, joka on jo omalle tilille sitten rahana nostettu.

Kulutukseen tämä tarkoittaa sitten käytännössä sitä, että rahaa voidaan nostaa sitä mukaan kun sitä tarvitaan, eikä tarvitse esim. hakea suoraan 2000 euron pikavippiä, josta pitäisi alkaa maksaa lyhennyksiä ja kustannuksia koko summalta alusta alkaen. Nyt voit nostaa vaikka 200 euroa nyt, 300 euroa 2 viikon päästä jne. Ja kustannuksia siis maksaisit vain nostetusta osasta.

Yleensä kulutusluottoja on vaikea saada pienissä summissa, ja näitä pienempiä luottoja kutsutaankin usein pikaluotoiksi, Voit katsoa pikaluottovertailustamme näiden lainojen vertailun ja lisää tietoa niistä.​

Miten on sitten tilanne kulutusluottojen välillä? Onko niiden hinnoissa ja kustannuksissa eroja? No on todellakin, ja koska nämä luotot ovat usein hieman suurempia lainoja, tulevat nämä pienemmätkin erot euromääräisesti suuremmiksi kuin pienissä vipeissä. Lisäksi maksuajat ovat usein pidempiä, jonka takia erot koroissa kertautuvat nopeasti. Melkeinpä suurin syy onkin sen takia etsiä sen halvin kulutusluotto, koska parhaimmillaan voidaan puhua jopa tuhansien eurojen säästöistä, ja monesti ainakin satojen eurojen eroista.​

Kuinka hakea edullinen kulutusluotto

Kulutusluoton hakeminen käy nykyään hyvin helposti netin kautta, ja se tapahtuu keskimäärin hyvin samalla tavalla useimpien lainapalvelujen kautta, olivat ne sitten uusia tai vanhoja.

Hakemuksen saa helpoiten täytettyä tietokoneen avulla kyseisen palvelun nettisivujen kautta, mutta monesti se onnistuu myös kännykän avulla. Tarvitset yleensä ainakin verkkopankkitunnukset, mutta usein varsinkin kun haetaan tälläistä kulutusluottoa pyydetään myös toimittamaan heille todistus tuloistasi. Tämä voi olla niin palkkakuitti kuin eläketositekkin, tai sitten yrittäjätulosta tosite. Jos haet suurta (yleensä yli 10000 euron lainaa), vaativat osa lainamestoista myös edellisen vuoden verotietoja.

Kun nämä ovat kuitenkin saatavilla, käy itse lainahakemuksen täyttäminen todella nopeasti ja helposti. Suurin osa ihmisistä täyttää tälläisen hakemuksen 15 minuutin sisällä, vaikka olisi ekaa kertaa verkosta lainaa hakemassa. Ja moni palvelu tarjoaa myös nykyään erittäin nopeasti lainapäätöksen, jonka ansiosta ensimmäisen noston tilille voi myös tehdä todella pikaisesti.​

Turha onkin siis pohtia liikaa sitä, kuinka vaikea lainaa on nykyään hakea. Vuonna 2018 tämä käy nimittäin äärimmäisen helposti, ja niin mummolta ja vaarilta, kuin vaikka juuri 18-vuotta täyttäneeltä.

 • Updated syyskuu 10, 2021
 • Lainaa