Edullinen Laina Pitkällä Maksuajalla (2022)

edullinen laina

Edullinen laina pitkällä maksuajalla ei välttämättä löydy valitsemalla se helpoin ja nopein vaihtoehto. Jos on aikaa käytettävissä runsaasti, voi esimerkiksi pankkien välillä kilpailuttaa eri lainantarjoajia ja saada halpa lainajärjestely. Tällä sivulla vinkkejä edullisen lainan etsintään.

Lisäksi myös vertailu ja listaus parhaista tälläisistä lainoista, jonka löydät heti alapuolelta

Parhaat edulliset lainat pitkällä maksuajalla

rahalaitos
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainojen kilpailuttamista helposti Suomen suosituimmassa palvelussa

Lue lisää ja hae tästä


Rahalaitos on vuosien varrella optimoinut lainojen vertailua, ja siitä onkin noussut Suomen suosituin lainojen kilpailutuspalvelu.

Mikäli haluat siis tehdä lainaamisesta helppoa, mutta saada kuitenkin edullista lainaa sopivilla ehdoilla, voimme suositella tämän palvelun käyttöä.

sortter
 • Lainaa 500 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Lainaa ilman piilokuluja tai muita kikkoja

Lue lisää ja hae tästä


Sortter lupaa tarjoata lainaa hyvillä ehdoilla ja alhaisella korolla.

Sen merkittävin lupaus on se, että Sortter kertoo olevansa 100 prosenttisesti hakijan puolella.​

Tämä näkyy mm. siinä, että lainoissa ei ole piilokuluja, saat parhaan koron takuun, sekä asiakaspalaute on keskimäärin erittäin hyvää.​

Omalaina
 • Lainaa 100 - 70 000€
 • Laina-aika 1 - 15 vuotta
 • Ikäraja 18 v
 • Vertailua myös pienempien lainojen kanssa.

Lue lisää ja hae tästä


Omalaina on toinen suosittu ja pidempään markkinoilla ollut edullisten lainojen hakemispalvelu.

Muihin kilpailijoihin verrattuna se antaa mahdollisuuden verrata myös pieniä lainoja. Lisäksi se omaa yhden suurimmista määristä yhteistyökumppaneja.

Hakemuksesi meneekin kerralla jopa 30 eri palvelulle kilpailutukseen!

FreedomRahoitus

Lue lisää ja hae tästä

 • Lainaa 500 - 60000€
 • Laina-aika 1 - 15 v
 • Ikäraja 20 v
 • Suurimpia lainojen kilpailutuspalveluja

Freedom Rahoitus on mahdollisesti suurin ja tunnetuin lainojen kilpailutuspalvelu, joka on täysin ilmainen lainanhakijoille ja jonka käyttö ei sido mihinkään.

Hakemuksen saat täytettyä jo minuuteissa, tai voit hoitaa sen myös puhelimen kautta niin halutessasi

Ja kun hakemus on jätetty, välitetään se jopa yli 20 eri rahoituspalvelulle, joilta alat saada lainatarjouksia hyvin nopeasti.

Jos siis tahdot mahdollisimmin halvan lainan, kilpailuta lainasi helposti täältä!

Etkö löytänyt listasta juuri sellaista lainaa kuin etsit? Katso myös tämä laajempi lainavertailu!

Edullinen laina - Mistä sellaisen löytää?

Mitä suuremmasta lainasta puhutaan, sitä suuremmaksi kasvavat myöskin erot niiden kustannuksissa. Muutaman prosentin heitto kokonaishinnassa voi isommissa vipeissä tehdä hintaeroa jopa satasen tai enemmän, ja ero on tietenkin vieläkin suurempi kun puhutaan isommista eroista koroissa. 

Tämän takia onkin hieman eri asia käytännössä jos kyseessä on pieni laina pitkällä maksuajalla kuin jos puhutaan suuresta kulutusluotosta tai joustoluotosta, jota maksetaan takaisin jopa vasta 10 vuoden aikana. Kuitenkin pienissäkin vipeissä vertailu kannattaa, ja jo nopealla vertailulla voi säästää selviä summia lainassaaan, eikä se edes nykyään vie kovin kauaa tämänkaltaisten vippivertailujen avulla.

Näitä halpoja lainoja voi nykyään hyvin saada muualtakin kuin netistä, ja vaikka pikavipit eivät aina ole tunnettuja edullisuudestaan, niin jopa niitä on mahdollista nykyään saada kohtuullisin kustannuksin. Jos kuitenkin tahdot säästää todella ja saada halvan koron, joudut yleensä hakemaan kulutusluottoa tai joustoluottoa, ja usein myös hieman suurempia lainoja. Tuntuu nimittäin olevan niin, että mitä pienemmästä vipistä puhutaan, sitä korkeampi sen todellinen vuosikorko yleensä on. Toisaalta koska ne maksetaan takaisin myös paljon nopeammin, ei ne euromääräisesti tule niin kalliiksi kuin isommat luotot.​

Paras pieni laina pitkällä laina-ajalla

Lainasto

Jos etsit pientä lainaa kunnollisella maksuajalla, on Lainaston pikalaina markkinoiden parhaita vaihtoehtoja tällä hetkellä. Lainaa saa 400 € asti, ja maksuaikaa sille saa aina 12 kk. Hintakin on tälläiselle pienelle vipille erittäin kohtullinen.

 • Ikäraja 18v
 • Tarjolla joko 100, 200, 300 tai 400 € pikalaina
 • Maksetaan takaisin 12 kuukaudessa, ja 6 erässä 2 kk välein.

Hae Tästä >>

Paras iso laina pitkällä laina-ajalla

Lainasto

Jos tahdot suurempaa lainaa aina 50000 € asti edullisin hinnoin ja pitkällä laina-ajalla, on Komplett Bankin tarjoama kulutusluotto tämän hetken ehdottomasti parhaita vaihtoehtoja tähän tarpeeseen. Se onkin tämän hetken ehkä edullisin vakuudeton laina mitä tarjolla on!

 • Lainaa 500 - 50000 €
 • Maksuaikaa jopa 15 v
 • Ikäraja 23 v

Hae Tästä >>

Halpaa lainaa netistä heti tilille

Pitkään kahtiajako on mennyt jotakuinkin siten, että ne hintatietoiset lainaajat ovat hakeneet lainojaan pankista, ja ne joilla on ollut kiire tai jotka ovat arvostaneet enemmän helppoutta, ovat kääntyneet netin puoleen. Edullinen pankkilaina onkin lähes aina halvempi kuin nettilaina, mutta sillä on omat heikkoutensa jotka voivat osalle muodostua jopa kynnyskysymyksiksi.

 • Pankkilainaa ei saa niin helposti, vaan pankit ovat usein tiukempia sen suhteen kenelle ne lainaa myöntävät. Lisäksi tähän vaikuttavat myös muut seikat, kuten suhde omaan pankkiin ja muut vastaavat seikat.
 • Pankista lainaa ei saa kauhean nopeasti, vaan siihen menee yleensä ainakin pari arkipäivää kun hakemus käsitellään ja arvioidaan. Verkosta lainaa voi saada jopa parin tunnin sisällä.
 • Pankit ovat yleensä keskittyneet suurempiin lainoihin, jonka takia pieniä vippejä tai vastaavia alle 1000 euron lainoja ei niin innokkaasti pankin puolelta aleta antamaan.

Näiden seikkojen takia yhä useampi suomalainen onkin alkanut katsella millaisia lainoja, vippejä ja luottoja saisi netin kautta, sen sijaan että laittaisi kyselyä suoraan lähipankkiinsa. Ja jos oikeasti tahtoo saada rahaa nopeasti, niin nettilainat ovat nykyään ehkäpä se paras keino sitä saada. Nopeasti rahaa voi nimittäin saada hakemalla lainaa netistä pankkitunnuksilla, joiden kautta voi myös digitaalisesti nykyään allekirjoittaa lainahakemuksen. Näin simppeliä ja vaivatonta ei lainanhaku olekkaan koskaan varmasti ollut kuin se on vuonna 2018.

Ja jos ei nyt sokeana ryntää vain hakemaan sitä ensimmäistä vastaantulevaa pikavippiä, niin hintakin on mahdollista saada melko alas, ainakin niin alas että jos lainasummat ovat muutamasta sadasta eurosta 2000 ​€ asti, niin kokonaisuudessaan lainastaan ei tarvitse maksaa kovin paljoa kustannuksia. Ja jos tämän pystyy maksamaan takaisin nopeasti, niin mahdollista on nykyään saada myös ihan vippiä ilman kustannuksia tai korkoja, kuten listaltamme näet.

Kilpailuta lainasi jos haluat todella halpaa lainaa

Tämä vinkki koskee erityisesti heitä, jotka etsivät sitä kaikkein edullisinta lainaa netistä. Sillä jos tämän haluaa tehdä helpoiten ja nopeiten, kannattaa tähän käyttää siihen erikoistunutta palvelua joiden kautta voit yhdellä lainahakemuksella välittää hakemuksesi jopa 15 - 20 eri lainapalveluun. Tämä ei maksa sinulle mitään, eikä vaadi muuta kuin hieman enemmän aikaa. Saat lainatarjoukset nimittäin yleensä seuraavan 24 h tunnin aikana, mutta voit koska tahansa myös hyväksyä suorana jonkun tarjouksen jos jokin on vaikka jo heti alussa kovin mieluisa ja hyvä.

Se mikä tästä tekee niin hyvän ratkaisun kun halutaan saada kulut alas on se, että tätä kautta saat selville juuri sen, että minkälaista ja millä hinnalla lainaa annettaisiin juuri sinulle. Ei naapurille, tai esimerkeissä käytetylle ihmisille. Ei, nämä tarjoukset ovat juuri sinulle luotuja!​

Näitä palveluja on nykyään tarjolla jo useammasta eri paikasta, ja niiden suosio on kasvanut koko ajan, sillä ne ovat eräs helpoimmista ja parhaista keinoista saada edullinen pikaluotto nopeasti, tai sitten mikä tahansa muunlainen vippi tai luotto mitä tahansa etsitkään.​

Mikäli sinulla ei olekkaan siis kauhea kiire saada fyrkkaa tassuun, suosittelemme lämpimästi kokeilemaan näitä palveluja. Listalla edullisista lainoista nämä ovatkin jo pari sijaa saaneet, ja niistä parhaimmistoa mielestämme ovat nykyään Rahalaitos ja Lendo Laina. Täytät hakemuksen aivan samalla tavalla kuin jos hakisit pikavippiä suoraan jostakin lainamestasta, mutta tämä hakemus välitetään palvelun kautta sitten monelle lainaajalle, jotka käsittelee sen niin nopeasti kuin mahdollista. Tarjouksia saat sitten omaan sähköpostiisi jo tuntien sisällä.​

Huomioi kuitenkin että nämäkin palvelut tarkistavat aina luottotietosi, joten jos etsit halpaa vippiä ilman luottotietoja tai vastaavaa, ei se onnistu näiden kautta eikä valitettavasti näin vuonna 2018 oikein mitään muutakaan kautta.​ Maksuhäiriömerkinnän kanssa nimittäin ei vippiä enään saa, ja silloin pitää keksiä muita keinoja.

Miten sitten nuo kuluttomat ja korottomat lainatarjoukset?

Osa tarkkaavaisista lainojen vertailijoista on varmasti huomannut, että nykyään on tarjolla useammassakin paikassa ns. ilmaisia ensilainoja uusille asiakkaille. Nämä siis toden totta tarkoittavat vippejä ja luottoja, joita voi saada maksamatta niistä mitään ja täysin ilmaiseksi.

Ainoa todellinen heikkous näillä on se, että niissä on usein erittäin lyhyt maksuaika. Nämä lainat ovatkin maksettavat takaisin yleensä aina 30 päivän sisällä, ja Suomilimiitin tapauksessakin maksuaikaa voi saada maksimissaan 60 vuorokautta.

Iso osa nettilainoista on kuitenkin pienempiä vippejä, joiden avulla yritetään selvitä kunnialla seuraavaan palkkapäivään. Ja tätä tarkoitusta varten nämä kuluttomat lainat ovat aivan ykkösluokkaa. Tällöin nimittäin niiden lyhyt takaisinmaksuaika ei ole useinkaan ongelma.

Kun kuitenkin haetaan sitä edullisinta vippiä pitkällä maksuajalla, ei näistä luotoista valitettavasti oikein ole apua, ja on käännyttävä lainojen puoleen joista joutuu hieman maksamaan. Edullista lainaa pitkällä laina-ajalla on kuitenkin tarjolla onneksi, ja hinta ero ei useinkaan ole niin iso kuin osa lainanhakijoista pelkää. ​

Mistä edullinen ja nopea laina

Edullinen suuri laina, esimerkiksi asuntolaina, sitoo lainanottajan pitkäksi ajaksi ja sen valintaan tulee käyttää harkintaa. Lainan kokonaishinta on tärkein mittari. Hinnan elementtejä ovat yleensä korot ja kulut. Koroista markkinakorkoon ei voi vaikuttaa, mutta korkomarginaali vaihtelee luotonantajittain. Kulut ja lainanhoitokulut myös vaihtelevat luotonantajittain ja kuluissa voi olla kuukausikuluja sekä toimenpidekuluja. Alla vinkkejä erilaisia lainoja hakevalle ja esimerkkejä muutamista lainoista.

Pienlainaa etsivälle:

 • Vertaile eri sivujen lainantarjoajien hintoja, varsinkin korkoja ja kokonaishintaa tietylle rahasummalle
 • Tutustu ohjeisiin ja luotonantajan ehtoihin tarkasti, varsinkin siinä tapauksessa jos takaisinmaksu saattaa mennä pitkäksi
 • Uuden pienlainan voi saada ilman korkoja ja kuluja, kilpailun kiristyessä luotontanajat voivat myös antaa tarjouksia. Lainaa pienellä korolla etsivällä vertailu kannattaa!

Suurempaa edullista lainaa etsivälle:

 • Yleensä korkoon ei voi vaikuttaa, jos käytössä on markkinakorko (erilaiset viitekorot, joista Euribor on yleisin). Lainamarginaali tai korkomarginaali taas on pankin voitto-osuus, johon vaikuttaa myös lainanhakijan luotonottokyky. Korkomarginaali voi olla neuvoteltavissa.
 • Lainan tai lainatun rahan kokonaishinta koostuu viitekorosta, korkomaginaalista ja lainan kuluista. Jos edullinen laina on tavoitteena saada, on otettava huomioon kaikki korot ja kulut vertailua varten

Pikalainoja on parjattu monessa mediassa. Onko pikalainoista siis mitään hyötyä kenellekään vai johtaako edullisin laina pitkällä maksuajalla nopeaan syöksykierteeseen ja velkaantumiseen?

Monet ovat sitä mieltä että pikavipit johtavat velkakierteeseen ja pikalainoja tulisi karttaa viimeiseen asti. Silti, pikalainoissa on joitain etuja jotka tulevat ilmi tässä artikkelissa. Silti, jää lukijan vastuulle päättää onko pikalaina oikea vaihtoehto rahantarpeeseen. Jos tarvitset lainaa nopeasti niin kannattaa lukea tämä artikkeli.

Tyypillisiä tilanteita joissa ihmiset tarvitsevat lainaa nopeasti:

-Ruoka on lopussa.
-Yllätyksellinen lasku
-Sakkojen maksu
-Työnantaja ei ole maksanut palkkaa
-Auto mennyt rikki yhtäkkiä

Ylipäänsä yllättävät tilanteet joissa äkillinen rahapula iskee ja tilin saldo näyttää nollaa ovat ikäviä. Tällöin eräs hyvä vaihtoehto on pikalaina. Edullinen laina ilman luottotietoja on kuitenkin tänä päivänä jo liki mahdotonta saada, jonka takia luottotiedottomien pitää koittaa keksiä muita keinoja rahan saamiseksi.

Tässä kaksi hyvää ja luotettavaa pikalainasivustoa:

1. Lainasto.fi. Hae 20-500 € lainaa nopeasti ja helposti. Et tarvitse takaajaa etkä vakuuksia.

Klikkaa tästä ja hae lainaa lainastosta…

2. fiksulaina.fi. Heiltä saat 50-400 euron pikalainoja ilman vakuuksia tai takaajia.

Edullinen laina ilman vakuuksia

Lähes kaikki netissä tarjottavat vipit ja luotot ovat vakuudettomia lainoja, joka tarkoittaa siis sitä että niiden hakemisen aikana niille ei tarvitse esittää vakuuksia. Tämä on mukava yleensä lainanottajan kannalta, ja tekee lainaamisesta huomattavasti helpompaa, nopeampaa ja kivempaa, kun jotain irtaimistoa ei tarvitse kiinnittää lainan vakuudeksi.

Kuitenkin koska tämä vakuuksien puuttuminen nostaa lainan antamisen riskiä, tekee se samalla myös lainasta hieman kalliimman. Siitä yleensä siis suomeksi veloitetaan enemmän korkoa. Tämän takia mm. asuntolainat ja autolainat ovat yleisesti selvästi halvempia kuin pikavipit verkosta, sillä niissä pankki voi luottaa saavansa ainakin jotain arvokasta, vaikka asiakas ei maksaisi vippiään koskaan takaisin. Sama ei kuitenkaan päde kun annetaan lainaa ilman vakuuksia.

Keskimäärin lainamestat ovat tehneet omasta toiminnastaan mahdollisimman helppoa siten, että he eivät kovin tarkasti hinnoittele lainojaan hakijoiden tilanteen mukaan. Jonkin verran joustoa on, toisissa paikoissa enemmän kuin toisissa. Mutta keskimäärin annetut korot ovat usein melko samanlaiset, vaikka hakijoiden tilanteet voisivat olla hyvinkin erilaiset. Tämän takia kun haetaan halpaa lainaa netistä, niin kannattaa hakijoiden suunnata lainamestoihin, joista he voisivat saada sitä vippiä halvalla.

Yleensä eri lainapalveluissa on eri kriteerit lainaajien suhteen, ja toisissa ne ovat paljon tiukemmat kuin toisissa. Yleensä mitä halvemmalla vippiä ollaan tarjoamassa, sitä tiukemmin myös hakijat seulataan. Tämän takia parasta olisi jos sinä pystyisit pohtimaan rehellisesti, kuinka hyvä tilanne sinulle on ottaa lainaa. Sitä kannattaa nimittäin hakea hieman eri paikoista riippuen siitä, onko tulosi esimerkiksi 5000 € kuussa tai 2000 € per kuukausi. Mitä suuremmat tulot sinulla on, ja jos vielä menot ovat kohtuulliset, sitä "paremmista paikoista" voit lainaa hakea.

Esimerkkinä Komplett Bank ja Bank Norwegian tarjoavat nykyään parhaita edullisia suuria lainoja, mutta heillä on selvästi kovemmat kriteerit lainan saamisen edellytykseen kuin vaikka Lainastolla tai Suomilimiitillä. Tämän takia kuitenkin hyvät tulot ja taloudellisen tilanteen omaavien kannattaa suunnata mielummin heihin, koska heillä on myös hyvä mahdollisuus saada hyväksyttä lainatarjous.

Hyvä on myös huomata, että hyvien tulojen määritelmä riippuu myös halutusta lainan suuruudesta. Jos haet 600 € vippiä, ovat hyvät tulot pienemmät kuin jos haluat vaikka 2500 € nopeaa lainaa. Maksuajalla on myös vaikutus, sillä mitä pidempi laina-aika sinulla on, sitä pienemmillä tuloilla voit pärjätä, mutta kuitenkin maksaa sen onnistuneesta ja jopa helposti takaisin.

Omiltaan tämä asia on siis eräällä lailla monisyinen, ja parasta onkin kun pystyt hieman itse rehellisesti arvioimaan kuinka hyvä tilanteesi olisi saada rahaa. Yleistyksenä voidaan sanoa, että mitä pienempi laina on kyseessä, tai mitä pidempi sen laina-aika on, sitä pienemmät tulot riittävät sen saantiin.​ Valitettavasti osittain tämän tekijät takia on yleensä myös todella vaikea saada edullinen laina työttömälle, sillä heidän tulonsa ovat niin pienet. Se voi kuitenkin onnistua, kun haetaan todella pieniä vippejä. Esimerkiksi Lainastolta lainaa saa 400 euroon asti ilman liitteitä, jota voi hakea myös ilman työpaikkaa.

Voiko pikalaina olla liian halpa?

Joskus olen kuullut muutaman ensikertalaisen kommentoivan, että joku vippi tai laina netissä on liian halpa, tai ainakin niin edullinen että se on saanut heidät jo epäilemään onko se oikeasti luotettava laina.

En voi väittää etteikö verkossa varmasti olisi lainaajia tai lainasivustoja joiden omistajat ja tarkoitukset olisivat vinoutuneita tai kieroutuneita, mutta kunhan haet lainaasi joltain tunnetulta ja suositulta sivustolta, niin riskit tähän ovat lähes olemattomat. Viisasta voi olla myös tarkistaa että lainaaja löytyy Suomen lainanatanajarekisteristä, johon kaikkien pitäisi itsensä rekisteröidä. Sen listalta löytyminen ei takaa suojaa, mutta jos nimi sieltä kokonaan puuttuu, on se iso varoitusmerkki että jotain voi olla pielessä.

Tämä on myös yksi hyvä syy käyttää lainavertailusivustoja kuten Vippikeidas, sillä me olemme suosiolla keskittyneet tarkastelemaan vain luotettavia ja tunnettuja lainasivustoja. Vaikka mahdollista olisikin ehkä, että se kaikkein edullisin vippi 2018 löytyisi joltakin pieneltä ja vähemmän tunnetulta sivustolta, on tarjolla nykyään niin monta halpaa vippiä ja lainaa, että on mielestäni aivan turhaa lähteä riskejä ottamaan pienten sivustojen kautta. Nykyään saa lainaa pienellä korolla netistä niin helposti ihan tunnettujen tahojen kautta, että miksi turhaan leikkiä ns. tulella?

Jos kuitenkin haluat hakea edullisiä pikavippejä tai vastaavia omin tahoin, kannattaa hieman katsastaa myös millainen yritys sivuston takaa löytyy. Yleensä yrityksen nimi löytyy jostain päin sivua, ja yleensä vielä ihan näkyvältä paikalta. Jos näin ei ole, on syytä ehkä suoraan lähteä pois tämän lainanantajan sivuilta, ja katsoa muualta.

Toinen hyvä idea on tarkastaa onko kyseinen lainoittaja rekisterissä, ja ehkä katsoa myös hieman sen taloustietoja. Onko sillä liikevaihtoa (joka kuvastaisi että sillä on myös asiakkaita ollut), ja onko se voitollinen (joka ainakin viittaa siihen että sillä ei ole talousvaikeuksia). Mitä suuremmasta lainasta on kysymys, sitä tarkemmin nämä kannattaa katsoa. Ja jos jokin asia vaikuttaa epäilyttävältä tai vatsanpohjassa on tunne että kaikki ei ole ehkä aivan sitä miltä näyttää, kannattaa mielestäni suosiolla mennä muualle, sillä tarjontaa on nykyään niin paljon, että yhden tai useammankin lainamestan sivuttaminen ei ole iso miinus. Voin melkein luvata, että et tule tilanteeseen jossa mikään olemassa olevista lainapalveluista ei sinulle sopisi!

Pitkän maksuajan vipit

Vaikka tässä artikkelissa olemme keskittyneet ehkä hieman enemmän tuonne joustoluottojen ja luottojen maailmaan, on tarjolla nykyään myös vippejä pitkällä maksuajalla. Hyvä on kuitenkin huomata, että koska kyseessä on hieman erilainen lainamuoto, on myös tämä käsite pitkästä maksuajasta hieman eri tasolla kuin luottojen kanssa. Nimittäin pikavippi 6 kk tai 12 kk maksuajalla on yleensä jo aika pitkä, ja täten se on lisätty listalle kyseisessä listassa. Nämä eivät myöskään useinkaan ole niitä edullisimpia lainoja pitkällä maksuajalla vaan niissä hinnat ovat hieman kovemmat kuin ehkä joissain muissa vaihtoehdoissa. Etuna niissä kuitenkin on erityisesti se, että voit saada halpaa vippiä heti, tai ainakin melkein heti tilillesi. Vaikka siis sinulle on tarjolla enemmän aikaa maksaa vippi takaisin, maksetaan nämä rahat sinulle äärimmäisen pikaisesti.

Mikäli siis tahdot lainaa heti pitkällä maksuajalla, ovat nämä nopeat pikavipit jotakuinkin aina se nopein ja samalla ehkäpä paras keino tätä massia saada! Toinen vaihtoehto on myös tarkastella pikalainoja pidemmällä maksuajalla, jotka ovat monesti kuitenkin hyvin samanlaisia.​ Ja tämä pätee myös jos etsit erityisesti edullista lainaa nopeasti ilman vakuuksia, sillä pikalainoissa vakuuksia tai takaajia ei kysellä!

Pikavippi on lähes heti tilillä

Pikalainan saaminen on yllättävän nopeaa. Internetissä tehtävä lainahakemus vie n. viisi minuuttia aikaa ja rahat ovat tililläsi nopeimmillaan muutamien minuuttien päästä. Nopeimmillaan lainaa tilille saat siis kymmenen minuutin sisällä!

Pikavipillä voit maksaa esim. laskujen huomautukset ja muut pienet laskut jotka ovat erääntyneet. Näin voit välttää esim. ylimääräiset muistutuslaskut. Myös auton korjaukset ja sakot jotka ovat yllätyksellisiä on nopeasti hoidettu pikalainalla. Aina pikalainaa otettaessa kannattaa kuitenkin muistaa että lainasumma tulee olla sellainen että sen pystyy hoitamaan nopeasti pois. Vastuullisuus pikalainan ottamisessa on kaikkein tärkeintä. Turhia pikalainoja tulee välttää koska monesti pikalainojen korot ovat kohtalaisen suuria. Vaikka tarvitset lainaa heti, ei kannata turhaan hätiköidä!

Jos hoidat pikalainan takaisinmaksun vastuullisesti ja nopeasti pois, niin pikavippi on käyttökelpoinen rahoitusmuoto myös kun tarvitset edullista laina pitkällä maksuajalla.

Pikavippi ei ole kuitenkaan ainoa vaihtoehto

Tässä artikkelissa olemme puhuneet hieman sekaisin eri lainavaihtoehdoista, ottamatta huomioon tai kertonee tarkemmin niiden eroista. Ehkäpä olisikin täten hyvä idea tehdä tähän loppuun vielä tälläinen pieni yhteenveto siitä, millaisia lainoja oikein on tarjolla ja miten ne erovat toisistaan.

Pikavippi on ehkä tunnetuimpia verkosta haettavia lainoja, ja termi jonka jokainen suomalainen on varmasti joskus kuullut. Vippi tarkoittaakin yleensä pientä lainaa, jossa maksuaika on lyhyt ja joka täten maksetaan takaisin nopeasti. Tämä nopeus määritelmänä on kuitenkin heikentynyt, ja nykyään on mahdollista saada kyllä myös pikavippi pitkällä maksuajalla siinä missä muitakin luottoja ja lainoja. Ne ovat kuitenkin harvinaisempia, ja 6kk , 9kk ja 12kk ovat tavanomaisesti "pitkiä maksuaikoja".

Pikalaina ja pikaluotto ovat monesti pikavipin synonyymejä, ja käytännön eroja näiden välillä ei yleensä ole mitään. Tämän takia ne voidaankin käsitellä ylläolevassa kappaleessa vipin ohessa.

Kulutusluotto taas on yleensä suurempi laina, jossa maksuaikaa on enemmän. Summat näissä ovat yleensä minimissään ainakin 500 ​€, mutta monesti vielä yli 2000 €. Suurimmilaan tällä hetkellä näiden suuruus voi nousta jopa 50000 euroon asti.

Kulutusluotto terminä on käytössä ihan pankeista, ja sieltä varmaan lähtenyt. Siellä sillä tarkoitetaan pankkilainaa, joka saadaan ottaa ihan kulutukseen, ei siis esimerkiksi autolainan tavoin autoa varten. Lisäksi nämä ovat yleensä lainoja ilman vakuuksia ja takaajia, joskin takaajat voidaan yleisesti vaatia jos lainasumma on yli 10000 €.

Kulutusluotot kuten perässä kerrottava joustoluotto toimivat siten, että avaat ensin luottotilin, jolta saat sitten tehdä luottorajaan asti nostoja omaan tahtiin ja ilman uusia hakemuksia vaikka tekstiviestillä tai puhelimella. Näin voit sitten jatkossa nostella rahoja sitä mukaan kun tarve ilmenee, ja näin nämä ovat hyvin joustava lainavaihtoehto moneen tilanteeseen.

Joustoluotto on tavallaan sitten kulutusluoton muoto, jossa ei sovita jo lainaa hakiessa sen maksuaikataulua. Yleisesti nämä toimivat siten, että kun haet lainaa, kerrotaan sinulle kuinka paljon tätä vippiä pitää maksaa takaisin per kuukausi minimissään. Tämän verran sinun on sitten maksettava joka kuukausi, mutta olet täysin oikeutettu myös tekemään maksuja takaisin tätä nopeammalla tahdilla.

Hyvä puoli tässä onkin se, että jos käteen jäävä rahamäärä vaihtelee kuukaudesta toiseen, voit kuitenkin maksaa toisina kuukausi vähemmän lainaa takaisin, ja taas toisina sitten enemmän. Näin ollen tämä antaa nimensä mukaisesti joustavuutta jota moni arvostaa. Haittapuolena nämä lainat ovat sitten keskimäärin hieman kalliimpia.​

Jos tarvitset edullista lainaa pikaisesti, kannattaa pohtia onko vippi sinulle oikea valinta.

Jos sinulla on työpaikka ja vakituinen palkka niin voi olla että pikalaina on hyvä vaihtoehto jos rahasi ovat lopussa.  Toinen vaihtoehto varsinkin jos tulot ovat kunnossa on myös pyytää vaikka edullista lainaa pankista. Takaisinmaksukyky kannattaa aina olla kunnossa ennenkuin pikalainaa ottaa. Jos tiedät varmaksi että pystyt hoitamaan lainaamasi summan esim. seuraavasta tilistä niin pikavippi voi olla sinulle hyödyllinen rahoitusmuoto.

 • Updated syyskuu 10, 2021
 • Lainaa